Oh, ik ben ook zo’n kneus.

31/08/2010 - 0 reacties

Oftewel: een zo niet sociaal dier. Oftewel: zo lomp. Oftewel: jezus, Des, doe nou eens voor een keer leuk mee met de maatschappij:

  • mijn buurjongen is echt een hele aardige knul, maar hij wil altijd een praatje maken. ALTIJD. Ook als ik met 2 zware bijna uit te knappen boodschappentassen op de trap sta. Of als ik net aankom van een dagje hard werken. “Heeeee buurvrouw”, roept hij dan, “hoe gaat het met jou?” “ja met Lies gaat het goed hoor, ja, nu is ze 8 weken zwanger, nee we gaan niet op vakantie, ja misschien een weekje Zeeland he, want ja, je zit toch met die bolle buik”.
    Lies bleek zijn vriendin te zijn dus, wist ik veel. Vorige week was het weer zover. Ik kwam thuis, keek of ik post had, en jawel: de buurjongen kwam er ook al aan. Ik liep zo snel mogelijk de trap op, maar de buurjongen liep net zo hard mee totdat hij naast mij stond en zei: “hee buurvrouw! Hard gewerkt vandaag?”
    En jawel, je moet wel terugpraten, maar op dat moment denk ik: Laat. Mij.Verdomme. Met. Rust.
  • een collega van mij had laatst haar laatste dag op de werkvloer. Voor de duielijkheid: ik werk bij een bedrijf met meer dan 200 werknemers, waarvan ik er misschien 10 mensen echt bij naam ken. Ik vind het dan zo schijnheilig om bij het afscheid van de collega bij te staan, want waarom zou je die collega “veel succes bij je nieuwe baan” wensen,als je 1)niet eens weet hoe ze heet en 2)normaal gesproken ook nooit met diegene praat? 
  • en wat is er leuk aan teamuitjes als je maar 2 mensen echt bij naam kent uit je team? Moet je verplicht gaan, of moet je gewoon gaan wanneer je daar zin in hebt? Zo heb ik geen klik met collega’s uit mijn team en zie ik mijn werk als iets waar ik overdag heen ga, en zodra ik klaar ben, weer zo snel mogelijk naar huis ga. Niets meer, niets minder. Ik wil best een leuk praatje maken met die paar collega’s met wie ik het wel leuk heb, maar de hele dag doorbrengen met mensen met wie je niets, maar dan ook helemaal niets hebt? Zeg je dan echt die reden waarom je niet meegaat, of is het sociaalverstandig toch beter dat je een smoesje verzint?
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter