Ook zo’n nadeel van

13/08/2010 - 0 reacties

de Ramadan (naast opeens overal cupcakes zien terwijl jij niet mag eten of je vooral niet rot ergeren aan die oudjes die veeeeel te langzaam rijden. Hallo! Toeeet toet!! Kunt u NOG LANGZAMER RIJDEN!! J&^&^*%!!) is een ehh…naar geurtje uit je mond.
Rioolput.
Ruiken uit je giegeltje.
U snapt me.

Tot voor kort was het bij mij dus een zeer taboe onderwerp. Iets waar ik me best wel voor schaamde. Ook met medemoslims had ik het hier nooit over. Totdat ik twee jaar geleden naar de opening van de Ramadanfestival in Amsterdam ging en daar een flyer zag liggen voor een lezing waar alle zogenaamde taboe-onderwerpen besproken zouden worden. Zaken zoals bijvoorbeeld “hoe blijf ik een gezellig collega terwijl iedereen gaat eten in de kantine?”, “hoe kan ik zo kort mogelijk uitleggen dat ik niet eet”, en; “hoe verdoezel je een slechte adem tijdens belangrijke  (sollicitatie)gesprekken?”.

En ik dacht: ein-de-luk. Ik ben niet de enige. Want echt: ik dacht al die tijd dat ik de enige moslima was op de hele wereld die uit haar snaveltje stonk als ik niet had gegeten. 

Hoe het biologisch allemaal zit weet ik natuurlijk niet, maar goed, als je ‘s ochtends wakker wordt dan ruik je immers ook een beetje uit je mond (nee, ga me niet vertellen dat ik daar WEL de enige ben die daar last van heeft). Een hele dag niet eten en drinken, geen speeksel, een droge mond, en het resultaat daarvan is een riekend smoeltje.

Nou heb ik gelukkig niet een baan waar ik direct werk met collega’s, maar bij mijn vorige baan was dat wel het geval. Ik hield altijd angstvallig mijn hand tegen mijn mond, maar goed, dan ben je ook weer zo slecht te verstaan.
Ik heb ook een tijdje een sjaaltje om mijn nek gedaan, waar ik mijn mond tegenaan deed en zo ging praten. Werd het sjaaltje ook niet echt mooier van.

Dus heb ik besloten om het dit jaar gewoon te zeggen. Weg met de schaamte en gewoon ”sorry, ik ben aan het vasten, ik doe even een hand voor mijn mond”, zeggen.
Tot die tijd geven LOML en ik elkaar een vluchtige zoen net naast de lip.
Blijft de romantiek tijdens Ramandan er toch een beetje in.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter