Vorig jaar Ramadan

17/08/2010 - 0 reacties

zat ik thuis werkloos op de bank. Het jaar daarvoor had ik het nog beter voor elkaar: ik zat thuis betaald op de bank.
Je kunt dus gerust zeggen dat ik de laatste 2 Ramadan-nen vrij makkelijk heb doorlopen.

Ik werd ‘s ochtends wakker om te gaan eten, ging vervolgens weer slapen en werd wakker om een uurtje of half 1, vervolgens wat internetten (en vervolgens niet, ik herhaal NIET op dit soort websites kijken) en daarna ging ik zwemmen.
Na het zwemmen ging ik naar de bibliotheek om fijne boeken te lezen, totdat er werd opgeroepen:”de bibliotheek gaat over 10minuten sluiten, ik herhaal de bibliotheek gaat over 10 minuten sluiten”.

Dus fietste ik als een slome duikelaar naar huis (vermoeiend dat vasten), haalde wat boodschappen en eenmaal thuis ging ik tv kijken, waarbij ik mezelf martelde omdat er op dat moment programma’s kwamen zoals Born2Cook, Smaken Verschillen of ReadySteadyCook. Het is net als met Tellsell, je wilt niet kijken, maar op 1 of andere manier moet je gewoon wel.

Dan rond een uurtje of half 9 was het tijd voor mijn meest favoriete moment van de dag: eindelijk eten.
Had ik overigens al gezegd dat ik die 2 Ramadan-nen ook nog heerlijk thuis woonde, met papa en mama, waar mama heerlijk kookt en elke ochtend verse warme broodjes uit de oven op tafel zette, samen met frisse stukjes fruit? Wat zeg ik: in het weekend presteerde ze het zelf om om 5 uur in de ochtend pannenkoeken te maken.
Mama is een ware heldin.

Waarschijnlijk dacht onze lieve Allah, dit meisje heeft het te makkelijk gehad de afgelopen 2 jaren. Laten we het een standje hoger zetten.

Ik ben inmiddels gaan samenwonen. Ik werk nu fulltime en dat heerlijke uitslapen en boekjes lezen kan ik wel vergeten. Werd ik eerst altijd wakker gemaakt door mama (die standaard 3x moest bij de trap mijn naam stond te roepen), dit keer moet ik mezelf wekken met 3 wekkers, en daarna LOML wakker maken, want die is helemaal hopeloos met vroeg wakker worden.

De tafel zal ik zelf moeten vullen met warme broodjes, een soepje en stukjes fruit en oh, heeft u al gemerkt hoelaat de zon nu naar beneden gaan? Juist, om een uurtje of negen. In de avond welteverstaan.

Nadat ik klaar ben met werken, fiets ik als een slome duikelaar naar huis(vasten blijvend vermoeiend), martel ik mezelf door thuis Nigella op RTL4 te kijken, ga ik wat boodschappen doen, en fiets ik daarna door naar het zwembad. Na het zwemmen fiets ik als de meest sloomste persoon ter wereld naar huis, en eenmaal thuis kijk ik op de klok en zie ik dat het nog maar………….19.00 uur is!!!
Ik moet me nog 2 uurtjes vermaken, en geloof mij, juist die laatste uren gaan tergend langzaam. 

Maar, ok ok, u hoort mij niet klagen. Ik had u al de voordelen genoemd. En mijn maag went supersnel, al moet ik nog wel wennen aan het weer in slaap vallan nadat ik gegeten heb. Ik ben dus gewoon nog erg sloom, moe en futloos.
Dus als ik niet al te snel reageer op de mail/ping/sms/Twitter, u weet waar het door komt.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter