Vraag een

12/08/2010 - 0 reacties

moslim iets over de Ramadan en je hoort verschillende punten als:”pff, ik heb zo’n zin in een Mars”, “ik kon vanochtend echt niet opstaan”, “ik ben zoo moe, zoo moe”, ”weet jij waar je goedkope lekkere dadels kunt kopen?”, “hoeveel kilo ben jij al afgevallen/aangekomen”? (kleine uitleg: met Ramadan kan t beide. Er zijn jaren dat ik ben aangekomen, er zijn ook jaren dat ik ben afgevallen) en “ik heb niets te doen tijdens mijn lunchpauzes”.  

Stelt u eens voor: de hele dag niet eten en drinken, waar loop je allemaal tegenaan? Dus jawel: wat doet u tijdens de lunchpauzes?

Dus elk jaar vraag ik mij af: hoe gaan we dit varkentje aanpakken. Want je wilt niet ongezellig zijn. Maar meegaan met je collega’s naar de kantine, terwijl zij die overheerlijke tosti eten en jij er als een mak schaap naar zit te kijken is pure zelfkwelling.

Maar goed, wat moet je anders doen? Er zijn een aantal opties;

  1. Je gaat niet met je collega’s mee. Die zelfmarteling doe je jezelf niet aan. En je gaat ook niet bij de rokers buiten staan. Je gaat dus op de wc zitten en kijken welke apps er nog gedownload moeten worden op je Blackberry. 
  2. Je neemt geen pauze. Gewoon stug doorwerken, en hopen op een loonsverhoging.
  3. Je gaat alleen met ze mee, als zij ook niet gaan eten. Ja, jij doet toch ook altijd mee met de kerstlunch?
  4. Je zet een actie voor het hele bedrijf op. “Wees solidair met de moslim en vast ook mee!”. Voor het gemak doe je er nog een goed doel bij. Voordelen: goed voor de karma. Nadelen: de prijs voor de meest populaire collega zul je er niet mee winnen en de rokende collega’s zullen niet blij met je zijn.
  5. Je staat elke dag al veel te vroeg op om te eten. Een half uurtje lunch pauze kan dus optimaal benut worden voor een power nap (Indonesiers zijn er niet vies van kan ik u zeggen). Je stuurt alvast een mail naar de afdeling front-office: of het matrasje in vergaderzaal 0.01 gezet kan worden.
  6. Of gewoon, de laatste optie: je stuurt een gezamenlijke mail naar alle collega’s. Dat de ramadan is begonnen, dat je daarom liever niet met ze mee met pauze gaat, maar dat je uiteraard na 1 maand weer helemaal optimaal aanwezig zult zijn.

U zult begrijpen welke optie mij het meeste aanspreekt.

Optie 5 natuurlijk.

Ps. Vragen zijn nog altijd welkom :).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter