Afgelopen zaterdag

05/09/2010 - 0 reacties

hebben mijn zusje en ik papa en mama gebracht naar Schiphol (papa: schifhol) want ze gaan op vakantie. Een paar dagen naar Hong Kong, en daarna naar Indonesië. Nee, niet een weekje of 3, neenee, meneer en mevrouw trekken er gerust 2 maanden voor uit, zusje R. en ik hartverscheurend alleen laten.

Vorig jaar gingen ze ook al 2 maanden, het jaar daarvoor ook. Toen gingen ze ook met de Ramadan weg, en nu weer.
Ramadan zonder je ouders is niet fijn. Vooral het suikerfeest, want dan behoor je vergiffenis aan je ouders te vragen. Nou heb ik niet zo heel veel vergiffenis te vragen, want hoe ouder ik word, hoe beter ik me weet te gedragen als de perfecte dochter. Al zeg ik het zelf.
Maar het kan nooit kwaad nietwaar, je weet niet waar het later goed voor is.

Met suikerfeest ging ik altijd met mijn ouders naar de moskee in Amsterdam, speciaal voor de Indonesische gemeenschap, waarbij je na het ochtendgebed als een SPEER rende naar de tafel waar lekkere koekjes klaarstaan, en ik elke keer, ELKE KEER weer te laat ben (10 minuten na het ochtendgebed is de tafel leeg, een paar kruimeltjes en koekpapiertjes als uitzondering daargelaten).
Met het suikerfeest van dit jaar heb ik geen zin om naar de moskee in Amsterdam te gaan, want ik wil niet alleen gaan. Maar gelukkig valt suikerfeest dit jaar (waarschijnlijk) op een vrijdag, waardoor ik lekker een dagje vrij ben, dus uitslapen IT IS!

Waar mijn ouders vroeger om de 3, á 2 jaar naar Indonesië gaan, de laatste jaren gaan ze elk jaar. Als ze met pensioen gaan, willen ze terug en daar gaan wonen. Of ik dat niet erg vind, wordt mij dan gevraagd, als je ouders weer teruggaan en je ze dus heel weinig gaat zien.

Neuhh, tuurlijk niet, zeg ik dan heel stoer. Vroeger zei ik dan er nog bij: “hoe eerder, hoe beter, ben ik eindelijk af van hun gezeur!

Nu zeg ik er dan nog voor de vorm bij: “ja nou ja, ik ga ze natuurlijk wel missen, tja, maarja, k wist dat al heel lang dat ze terug zouden gaan, dus ja, nee hoor, ze moeten vooral teruggaan, hé, dan hebben wij teminste ook een adresje om daar te slapen, dus het is alleen handig.
Sure. Why not. Sky is the limit nietwaar?
Het is niet waar.

Ik ga mijn ouders missen. Alweer.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter