Geachte heer/mevrouw,

15/09/2010 - 0 reacties

bij deze wil ik graag bij u solliciteren. Omdat ik het kan. Daarom.

Mevrouw of meneer van de P&O, we kunnen het hier heel lang over hebben of gewoon het kort houden, maarre ja. Laten we het gewoon kort houden. Ik wil een baan. Ik wil Heel Graag Een Baan. Een baan waarbij ik me nuttig voel, waar ik mijn zogenaamde kennis in de praktijk kan brengen, een baan waar ik Goed Geld mee kan verdienen (tja, laat ik maar gewoon eerlijk zijn), ik wil een baan waar ik de nodige werkervaring kan opbouwen.  

Ik weet het wel, u denkt: ja ehh next! Ik zie al voor me dat u de eerste paar zinnen van deze brief leest om het vervolgens op de steeds hoger wordende stapel neer te leggen. U opent het documentje “afwijzing open sollicitatie”, zet mijn naam erbij “goede brief, positieve indruk, 6 maanden in onze portefeuille” enz enz, ja, ik kan het u allemaal wel voorzeggen.  

Maar echt, mevrouw (of meneer), ik kan dit werk aan. Ik wil dit werk heel graag. Geef mij aub deze baan zodat ik mij weer nuttig ga voelen. Zodat ik weet waarvoor ik 4 jaar tentamenstress, slapeloze nachten, het niet durven te openen van mijn schoolmail bang voor weer die verdomde onvoldoende op verbintenissenrecht, heb gedaan.

Ik beloof u: ik leer heel snel. Geef mij 1 dossier, en ik weet wat ik er mee kan doen. En ik ben zeer flexibel in mijn werk (in yoga niet zo erg, maar daar kan ik u dan alles over vertellen als u mij aanneemt, tijdens een kopje thee in de lunchpauze misschien?). Dus als ik de ene dag een dik dossier door moet pluizen, of de andere dag een beschikking op moet stellen, of dan weer een juridisch adviesje schrijven, u zegt het maar, ik doe het.
Secretarieel werk, administratie? Telefoon opnemen, agendabeheer, ik zeg u: Geen Probleem (ok, behalve kopietjes maken. Want serieus, ik en een kopieermachine is geen goede combinatie).  

Ik werk keihard, ben niet beroerd om een uurtje over te werken, ik werk goed alleen, ik werk goed samen, ik..

neem mij aan. Echt. Ik stel u niet teleur. Beloofd.

Dus. Hopelijk nodigt u mij hierbij uit voor een gezellig gesprek waarbij ik mezelf nog heel erg uitgebreid kan toelichten, en oja mijn cv ook.

ps: ik spreek vloeiend Bahasa. Dat kan heel handig zijn, echt. Bahasa is het nieuwe Chinees.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter