Iedereen heeft

02/09/2010 - 0 reacties

het wel over zomergasten, wat voor leuk programma dat is, al is het maar omdat Jelle BC het presenteert, en i love Jelle forevah evah en evah (vinden jullie hem ook niet zo aandoenlijk met zijn handen bewegen als hij praat?).

Maar goed, er is wel meer dan Zomergasten, en dat is…..Schilderen met sterren sterren op het doek!

Jawel, dat programma heb ik laatst gezien. Op omroep Max, ik schaam me er niet voor. Opzet van het programma: 3 kunstschilders schilderen een BN-er, en een paar weken daarna mag de BN-er zelf een schilderij uitkiezen. Het wordt gepresenteerd door Hanneke Groenteman (die weer de schoonmoeder is van Aaf, en Aaf is weer de zus van Jelle, dus oh ik hou zo van ronde circeltjes!), en de aflevering die ik zag was Marc-Marie Huijbregts te gast.

Ik hou van Marc-Marie, al ben ik lichtelijk teleurgesteld dat zo’n tvtalent naar SBS6 is gegaan. Talenten horen niet thuis bij SBS6, kijk maar Nance. Of de presentatrices van Hart van Nederland. Of nee, nee, nee, laat ik alleen dit zeggen: Ellemieke Vermolen.
Maar goed, dit stukje ging niet over mensen afzeiken. Bij Sterren op het doek wordt er ook een interview gehouden met Marc-Marie, zodat de schilders ook weer een beter beeld kunnen vormen van Marc-Marie en zo dus weten hoe ze ongeveer Marc-Marie kunnen schilderen.    

(Even tussendoor: er zitten echt flinke talenten tussen. Ik wou serieus dat ik zo mooi kon schilderen, maar dit is echt het beste wat je van mij kunt krijgen).

Anyway. Tijdens dat interview vertelde Marc-Marie groots over zijn grote liefde Kharim, en toen vroeg Hanneke opeens: “wat ik dan zou hebben, is dat ik doodsbang zou zijn dat er iets met hem zou gebeuren. Heb jij dat ook?”.

Fieuuwwww. Ik dacht even dat ik de enige was, maar gelukkig snapt Hanneke Groenteman mij ook.
Op het moment dat alles goed met mij gaat, ik ben gezond, mijn familie gezond, ik heb het allerliefste vriendje ooit, de allerbeste vriendinnnen ever, dan denk ik altijd: jongens, dit is niet goed. Alles goed gaat. Er moet nu iets verkeerd gaan. Dit moet wel! Het moet nu fout gaan!
En dan word ik weer eens afgewezen voor een sollicitatie, en dan denk ik: ja, zie je nou wel. Dit komt natuurlijk omdat alles verder zo goed gaat. 

Volgens het principe van The Secret roep ik hiermee natuurlijk het ongeluk op mezelf af, en das natuurlijk niet de bedoeling. Of is dit gewoon heel menselijk, omdat wij simpele wezens niet altijd durven te genieten. Of nee, is dit misschien gewoon heel Nederlands, dat je altijd keihard moet werken voor je eigen geluk?

Ik heb maar gewoon dit boek besteld. Dat gevoel dat er nu maar iets verkeerd moet gaan, hoop ik ermee los te laten.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter