We waren natuurlijk in London voor de bruiloft. Echt niet voor te shoppen en om alleen maar te eten,

08/10/2010 - 0 reacties

We waren natuurlijk in London voor de bruiloft. Echt niet voor te shoppen en om alleen maar te eten, nee heusT niet.

Nicht O. ging trouwen, met haar A. Nicht O, van Indonesische afkomst, haar A. van Somalische afkomst.  Ziet u het al voor u: Indonesisch/Somalisch, wie op de wereld nog zo’n combi kent, mag het mij laten weten.

Het feest zou beginnen om 18.00 uur, maar ik zei al tegen zusje R. dat een bruiloft met die 2 culturen zeker weten later zou beginnen. “Laten we er rond een uurtje of half 7 heen gaan”, zei ik en stiekem dacht ik heel slim te zijn.

Eenmaal aangekomen keek een Indier ons aan met een blik wat scheen te zeggen: stelletje amateurs. En zei:”Somalian wedding starts always at 8 or 9 o clock”.
Later hoorde ik dat het zusje van de bruidegom om 6 uur nog bij de kapper zat. Let wel: ze draagt een hoofddoek.

Maaaaaar…de bruiloft was heel mooi. Mijn nicht zag er heel mooi uit in eerst haar rode kabaya, en later haar witte jurk.  Er werd gegeten, er werden foto’s gemaakt,en er werd gedanst, heel veel gedanst. Ik denk dat mijn voeten nog steeds pijn doen.

Ik heb supergenoten. En ik blijk dus echt een bruiloftjanker te zijn, want ik ging weer los. En ik ving weer niet het bruidsboeket.

LOML is overigens van Marokkaanse afkomst. Ik zal maar alvast op zoek gaan naar goede bruidspumps en op de uitnodiging zet ik dat het feest vanaf 13.00 uur ‘s middags begint. Weet ik tenminste zeker dat de gasten op tijd komen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter