Soms belt papa, soms whats-appt hij

21/11/2010 - 0 reacties

(waarover later nog een stukje. Papa raakt soms in de war van de T9 functie, waardoor hij de raarste zinnen whats-appt. Hylarisch, echt. Maar goed, later meer, geduld is een schone zaak).

Als papa belt kan dat voor verschillende dingen zijn (even tussendoor: hieronder staan CIJFERS. Maar Tumblr maakt er letters, dus ok, whatever:

  1. hij wil weten hoe het gaat,
  2. hij wil weten of ik al gegeten heb,
  3. hij wil weten of mijn fiets nog goed is
  4. hij vraagt wanneer ik weer een langskom “want je komt bijna nooit meer, en de laatste keer dat je langskwam is ook alweer weken geleden” 
  5.  ik moet weer eens een brief schrijven of
  6. hij heeft juridisch advies nodig.

Puntje 5 en puntje 6 menschen, laten we het daar eens over hebben. Te beginnen met punt 6. 

Papa denkt dat ik rechten heb gestudeerd en daardoor op elke kleine juridische vraagstuk een pasklaar antwoord heeft. Dan belt hij en dan is het “Zeg ehh, Des, moet je eens luisteren, nee luister eens..even serieus. Stel he, STEL, dat papa eerder wilt stoppen met werken. En de AOW is dat dan hetzelfde voor mama, maar mama is wel jonger dan papa, dus hoe zit dat dan eigenlijk, met AOW, en pensioen, hoe zit het met mijn pensioen, wil je dat even voor mij uitzoeken, ja doe je dat even voor papa, ja, ok?”.

Het is voor mij de kunst om te onderzoeken wat nou echt zijn vraag is, waar hij nou eigenlijk echt antwoord op wilt hebben, en hoe ik het beste aan die informatie kan komen. Soms vraag ik hem: “ok, maar wat bedoel je precies met de AOW?”, waarop hij altijd antwoordt: “nou, ik las laatst wat in de Spiets, en de regering wil iets met de AOW doe of zoiets, nou regel je dat dan voor papa, zoek je dat even voor mij uit?”.

Goed.

Komen we bij puntje 5. Papa is ook een gadgetfreak en ik denk dat hij momenteel 3 of 4 telefoons heeft. Die hij gebruikt. In een la zitten nog zo’n 4 telefoontjes die hij “zo af en toe”gebruikt. Bij elke telefoon hoort wel een abonnement, en na 1 jaar moeten die abonnementen opgezegd te worden en dat kan alleen maar door middel van een brief. Nee, ik ga niet bellen, bellen kost mij geld, ik sta in de wacht, veel te lang, schrijf jij nou brief, je hebt toch rechten gestudeerd?

De logica ontgaat mij op dat moment ook geheel, maar erop in gaan doe ik maar niet. Gewoon die brief schrijven dus. Waarop mijn vader ook weer de nodige instructies geeft.

“Schrijf maar gewoon, zeg maar, geachte heer of mevrouw, ik wil mijn abonnement opzeggen,vorige keer heb ik u brief gestuurd, u heeft niet ontvangen, zegt u, ik geloof dat niet hoor Des, ze willen gewoon nog meer geld van mij hebben, dat hoeft er niet in hoor, zeg maar: u heeft mijn brief vorige keer niet ontvangen, daarom schrijf ik nu nog een keer deze brief, ik wil graag mijn abonnement opzeggen. Per direct. Punt”.

Ik schrijf de brief, sla hem op in de map “opzeg briefen abonnement, Des heeft gemaakt”,en kijk mijn vader aan. “En nu?” vraag ik hem.

“Nu ga ik even naar de stad. De nieuwe iPhone is uit”.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter