Als u aan mij zou vragen:

07/12/2010 - 0 reacties

lieve Des, vertel eens, Des, wat zijn jouw meest drama aankopen ever? Dan zou ik zeggen: een gebreide jurk (ik krab me een ongeluk), een rode skinny jeans (don’t ask), een rokje met horizontaal gekleurde streepjes (hallo heupen!) en laminaat bij de Kwantum.

Het laminaat bij de Kwantum bezorgd LOML en mij al vanaf het begin de nodige koppijn. Aan de ene kant hoort dat er natuurlijk bij: de nodige verhuisstress, een deuk in de nieuwe koelkast, een tafel waarbij de poot al na een paar dagen afbreekt, dat soort dingen. Welnu: bij ons is dat dus het laminaat wat bol ging staan. Het laminaat van ruim 1200 euro trouwens, had ik dat al gezegd?

Dat was niet het enige probleem met het laminaat. Tijdens het leggen kwamen we er namelijk achter dat er hele stukken laminaat niet recht waren.
Oftewel: scheef.
Probeer scheef laminaat maar in elkaar te klikken. Met de nodige geweld gaat dat wel lukken, totdat er ergens anders een stukje laminaat scheef gaat staan. En ga zo maar door.  

We belde Kwantum op en kregen er gelukkig goed laminaat voor terug, samen met een deel van het geld. We zetten het laminaat keurig in elkaar en gingen samenwonen.

Totdat ik eens thuis kwam en een stuk in de slaapkamer bol ging staan. En in de woonkamer ook. En in de logeerkamer ook. En in de gang ook. En ik op een gegeven op mijn knieën lag en tot de hemel riep: why, God, WHY GAAT DIT LAMINAAT NOU BOL STAAN??!!! (Ik zou kunnen zeggen: WHY GOES DIT LAMINAAT NOW GOING TO BE BOLL??!! Maar dat lijkt mij niet correct Engels. En tegen de lieve Heere spreek ik graag correct Engels).

We wonen nu 9 maanden in het appartement, en op een paar plekken is het laminaat gelukkig gezakt (zie je, God, luistert echt wel als je het hem correct vraagt), maar in de logeerkamer staat het nog steeds erg bol.

Dus heb ik een klachtenbrief opgesteld. Om het geheel nog wat dreigender te doen overkomen heb ik er wat wetsartikelen ingezet ( op grond van artikel 3:5 van de Wet Verkoop Laminaat bent u mij verplicht om deugdelijk laminaat te leveren en op grond van artikel 3:87 van diezelfde wet mag dit laminaat ook niet bol te komen staan).

Het hielp. Er komt nu morgen  vandaag een stoffeerder langs.
Tussen 8 uur en…jawel 18.00 uur. Ik zou daar heel wat op kunnen zeggen maar eigenlijk moet ik hier gewoon een wetsartikel op verzinnen.  “Op grond van artikel 4:5 van de Wet leveren van goederen, zaken dan wel personen dient het bedrijf een vast tijdstip te geven. Op straffe van het verdelen van de winst van die zogenoemde onderneming onder die betreffende burgers”.

Zoiets.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter