Femke houdt ermee op en

18/12/2010 - 0 reacties

ik zou hier een heel betoog kunnen houden hoe jammer dat is, want we hebben juist meer vrouwen als Femke nodig (duidelijk, helder, heeft de kennis en debatteert  als een malle) maar kom op nou menschen.
Jullie kennen mij ook wel langer dan vandaag.
(tussendoortje: LOML denkt dat ik over “opinie” schrijf. Die arme schat).
Nou ja, eigenlijk schrijf ik ook gewoon over Zeer Belangrijke Onderwerpen. Want laten we het eens over Femke’s korte haar, gouden colbertje en uilenketting hebben.

1)Femke’s  korte koppie.
Soms zijn er momenten dat ik denk: jongens, bekijk het allemaal: ik knip het er allemaal af. Mijn lange haren tot een bob a la Anna Wintour. Of nee, laatst had ik ook weer zo’n geniale ingeving: een Emma Watson kapsel. 
GELUKKIG voor IEDEREEN, en zeker voor LOML (“dat zou ik niet fijn vinden nee”)maar ook VOOR MEZELF, duurt zo’n fase een dag of 2. En daarna denk ik: dat staat me toch niet. En als het niet staat, tja, dan kan ik dat haar er ook niet meer op plakken ofseu. Dus Des. Goed voor jou dat je dit keer niet meteen hebt gehandeld en daarna pas hebt nagedacht (vele fases in mijn leven kennen die gedachte menschen).
Femke, aan the otherhand, dacht waarschijnlijk en ik DENK dat dit na de geboorte van Bruno&Suzy is (Bruno en Suzy, de namen alleen al: geniaal Femke, alleen jij kan dit bedenken): die vervelende rotkrullen die elke keer onder de Brintapap komen te zitten. Ik ben het zat. Ik. Ben. Het. Zat. Ik knip alles eraf. Vandaag. Nu nog, Ja. Nu. En ze ging naar de beste kapper in Amsterdam Oost, liep naar binnen en zei: Eraf! Vandaag! Alles!
En toen was alles eraf, en kwam Femke thuis, en ik denk, nee ik weet wel zeker, dacht ze dacht: ai ai Femke. Wat heb je nou gedaan. Want dat zou ik wel denken. Als ik haar korte poedelkapsel zag. Gelukkig kreeg ons Femke die ingeving 1 keer. En dag mag. Zoals ik al zei, alle vrouwen krijgen zo’n moment. En liet ze haar haar daarna gewoon weer groeien tot die weelderige bus krullen waarmee ze alle gedrochten in de 2e kamer ver achter haar liet.

2)Het gouden jasje.
Laat ik voorop stellen dat de mensen die ook maar enig gevoel voor fashion hebben in de politiek maar op 1 hand zijn te tellen. We hadden Wouter Bos, maar die is er niet meer, toen hadden we natuurlijk Femke maar die ook weg, dus al mijn hoop is nu gericht op Marian Thieme.
Femke voert haar debatten aan in een satijnen zwart colbertje, mosgroene nauwsluitende jurkjes en voert campagne in donkerblauwe stijlvolle jurkjes. Nou kocht ik ooit een vintage oranje tweed kort colbertje. MET schoudervullingen. Ik vond het “erg Chanel”.  Ik denk dat mijn omgeving het erg “dikmakend” vonden. Als ik nu nog terugdenk hoe ik ooit in dat jasje heb kunnen lopen, denk ik maar gewoon aan Femke. Want zij droeg ooit een goudkleurig robuuste totaal niet passend aan het lichaam jasje. Met dat korte kapsel ook nog, om het geheel nog maar wat erger te maken. En als topvrouwen als Femke zo’n fashionblunder mogen maken. Nou lieve menschen. Wie ben ik dan nog?

3)De uilenketting
Maar Femke zou natuurlijk Femke niet zijn als ze die fashionblunder van hierboven gewoon weer helemaal goedmaakt door een hippe lange uilenketting aan te doen tijdens een live debat (ik heb me rotgezocht om foto’s, maar kan gewoon niets vinden. Degene die er echt eentje kan vinden krijgt van mij een taartje. Geen grap. Komt later nog een stukje over) . Ik vond de uilenketting het toppunt van het debat, dat weet ik nog wel. En ik heb me daarna rot gezocht naar zo’n ketting, maar natuurlijk nergens kunnen vinden.

Dus lieve menschen. Ik ga Femke Halsema missen. Want hoe LOML het mooi zei: ze heeft veel voor ons gedaan.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter