Even een echt vrouwelijk stukje hoor.

07/02/2011 - 0 reacties

Voor zij die mij op Twitter volgen wisten het misschien wel, voor zij die mij niet op Twitter volgen: u leeft onder een steen en uw lijst met following is niet compleet zonder mij. Echt.

Maar.
Serieus.
Ik kreeg dus van mijn ouders en zusje voor mijn verjaardag een Kenwood mixer. Geweldig ding.  Je kunt er, zeg maar, dingetjes mee mixen ja. Of, ook zo’n geweldige uitvinding, er deeg mee maken. En nu ben ik een beetje verslaafd. A la Izzi (van Grey’s. Kent u Grey’s Anatomy nog? Niet? Ga u schamen).
 Aan bakken. Koekjes. Of brownies. Of cupcakes. Of taartjes. Of cakes. Wat dan ook. Ik bak ze.

En door dat bakken leer ik allemaal handigheidjes. Zo kan ik u zeggen dat u zeker standaard bloem, roomboter, margarine (is er verschil tussen roomboter en margarine, Des? Ja, dat wist ik dus ook niet), suiker en vanille extract in huis moet hebben.
Oh en zelfrijzend bakpoeder. En basterdsuiker. De witte EN de bruine. Cacao. En als er nog ruimte in de voorraadkast over is: gecondenseerde melk.

 Verder is handig: een au bain marie pannetje ( ik spreek au bain Marie altijd uit als auw bijn Marij. Maar waarom dan Des? Ja dat weet ik eigenlijk ook niet), maar dat hoeft niet perse een speciaal pannetje, want ik heb recentelijk ontdekt dat een steelpannetje boven een grote pan ook wel lukt. Ook is handig wat bakvormen (waarvan die van 26 cm diameter een beetje te groot is, dus gaat u maar gewoon voor de 24 cm) en vierkante bakblikken voor brownies.

Bakpapier tenslotte, ook wel handig.

En een oven, om in te bakken natuurlijk ja, heel slim van jullie! En het liefst ook een GROTE oven, en niet zo’n KLEINE ACHTERLIJKE KUTOVEN (wil ik vaak en graag tegen aanschreeuwen) waar maar 1 brownie bakblikje in kan.

Dus als u dit allemaal heeft maak dan het volgende recept. En dan krijgt u net zo’n lekkere lemon pie meringue als die van mij.

Oh. En nog wat tips:

·         Suiker/bloem/meel/ in potten bewaren. En niet, zoals ik, de zak openscheuren, waardoor eerst alles over het hele aanrecht vliegt, en vervolgens je de boel in een boterhamzakje bij elkaar moet houden.

·         Chocola auw bijn Marij smelten hoeft niet op hoog vuur. Want ook kokend water is erg heet. Nee, wist ik ook niet.

·         Ovenhandschoenen:ja. Theedoeken: nee.

Ps. Ik kreeg voor mijn verjaardag ook concertkaartjes van Drake van mijn zusje kado. Dat heeft niet zoveel met dit stukje te maken. Maar Drake is de op 3 na beste rapper is (beste Jay Z, daarna Kanye). Oh en Drake is ook een lekker ventje. Net zo lekker als taarten. Ah kijk, toch wel een connectie met dit stukje, das fijn.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter