Ik zag vandaag voor de 2e keer (de 2e keer)

11/02/2011 - 0 reacties

de Oprah favorite things show voorbij komen. Die mag en kan ik niet aan me voorbij laten gaan.

Oprah’s favorite things show, voor zij die onder een steen leven een korte samenvatting: Oprah geeft dingetjes weg.
Zogenaamd haar meest favoriete dingetjes, maar laten we eerlijk zijn: Oprah heeft waarschijnlijk geen 1 product eerder gezien dan op de show zelf en leest alles van de autocue op. Kom op: Oprah’s favorite thing een macaroni and cheese maaltijd?
Ik denk, maar dat is een vermoeden hoor, dat Oprah wel meer kan besteden dan mac and cheese.

Goed, het gaat natuurlijk alleen maar over sponsors (Oprah: “dit is mijn favoriete camera!” Ik wed dat Oprah nog nooit een camera vast heeft gehouden. Dat lijkt me meer Stedman zijn taak), maar waar ik me elke keer weer om verbaas is het publiek.

Zucht. Het. Pu. Bliek. Het. Amerikaanse. Pu. Bliek.

Stel nou dat Oprah mij zou bellen. Dat ze zou vragen: Des, u want to come to visit my show? Dan zou ik beleefd yes please, thank u zeggen, want zo ben ik opgevoed. En als ik dan in haar show zou, dan zou ik in ieder geval zorgen dat ik normaal, NORMAAL, overkom. 
Bij elk cadeautje wat Oprah onder de doos weghaalt “en dit zijn geurkaarsen van 55 euro per stuk!” zou ik heel sereen glimlachen, en applaudisseren.

Het publiek bij Oprah daarentegen, heeft hele andere normen en waarden wat betreft het normaal reageren.
Het publiek gilt, schreeuwt, spring op en neer, ik zie de black women praising the Lord, ik zie mensen elkaar knuffelen, bidden, gillen, schreeuwen, en oh. Zei ik al gillen?

Dit keer stonden er zelfs hulpverleners klaar omdat ze een herb savor van 30 dollar krijgen, baker’s edge browniepan van 35 dollar en een Garrett’s popcornbak van 135 (!!!) dollar.  

Tja. Het is maar net waar je enthousiast van wordt . En goed, ik zou misschien een heel klein kreetje uitroepen als ik de nieuwste Volkswagen Beetle zou krijgen.

Maar stiekem zou ik alleen maar gillen bij het krijgen van de Talbot Tea box.  Ik bedoel: smaken als “chocolate strawberry temptation’, of “luscious lemon meringue”?

Nou.
Daar word ik pas opgewonden van.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter