Je hebt dus, zeg maar,

16/02/2011 - 0 reacties

mannen en mannen, maar je hebt ook mannen en mannen. Over dat laatste wil ik het even over hebben.

Er valt natuurlijk heel veel te zeggen over mannen: hoe ze ruiken als ze net wakker worden, hoe emotioneel ze kunnen worden van voetbal, of hoe ruim hun woordenschat is (“en hoe was het weekendje weg met de jongens? Leuk”), maar ook: hoe stoer en mooi ze soms kunnen zijn.

Wacht. Sorry. Correctie: hoe stoer en mooi sommige mannen denken te zijn.

Ik liep laatst namelijk met zusje R door de stad. Er liepen jongens voorbij. Van een leeftijdje van 23, 24 zoiets. “Kijk”, zei ik tegen zusje R, “modelletjes”.

Het waren namelijk mannen (jongens?) met een mutsje op. Met een haarlok naar links. Zogenaamd heel nonchalant. Een overhemd aan (het was buiten -2 graden), en een skinny jeans. EEN SKINNY JEANS.

En dan de look. Een alleszeggende “kijk mij eens mooi zijn, ik heb hier echt niet, heust niet, 2,5 uur voor de spiegel gestaan om mijn haarlok perfect naar links te zetten hoor”look. En ik lieg niet als ik zelfs eentje voorbij zag lopen met een…pruillipje.

En nou vraag ik mij af: lieve mannen, waarom doen jullie dit? Voelen jullie je dan echt heel stoer? Rijden jullie echt rond op de Vespa, denkend: kijk mij eens stoer gaan met mijn nieuwe Ray Ban zonnebril waar ik mijn laatste centen aan heb besteed?
Gaat er ook echt een idee rond in dat mooie koppie wat denkt: als ik deze skinnyjeans aandoe, dan komen de meisjes vanzelf?

Ik wil het echt heel graag weten. Want dan hoef ik mij er tenminste niet al teveel aan ergeren, snappen jullie.

 

 

 

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter