Laten we eerlijk zijn: een lange vliegreis

10/04/2011 - 0 reacties

is net als een dag verhuizen: het is kut, vervelend, maar je moet er doorheen om uiteindelijk iets ehh..ja, mooi te zien.

Nou goed. Ik weet niet helemaal een goede vergelijking met een lange vliegreis, maar het is gewoon niet leuk. Dertien uur lang zit je, als je pech hebt, precies in het midden waardoor je net niet uit het raam kunt kijken, en ook elke keer iemand moet vragen om op te staan als je naar de wc wilt. Wat je uiteindelijk niet doet, want om nou zo’n oud mevrouwtje elke keer wakker te maken, daar gaat je schuldgevoel. Met als gevolg dat je de hele vliegreis met opgezette benen (je schoenen durf je vanwege de stank niet eens uit te doen) op je plek zit, met je armen op je schoot, want je armleuningen zijn al in beslag genomen door oud vrouwtje links, en een dude die nooit van deo heeft gehoord rechts.

Het eten dan, je wenst het de armste kindjes uit Afrika nog niet toe. De aardappelpuree is te zacht, en als je goed kijkt lijkt het ook wel op kots, de sperziebonen zijn niet groen maar een beetje grijs, en zelfs de cheesecake smaakt naar meel. Het enige wat nog een klein beetje lekker is aan de maaltijd is het koude water. En het opfrisdoekje die je even over je gezicht kunt halen.

Nadat je de Linda, Glamour EN uit pure verveling zelfs de safetycard hebt doorgelezen probeer je dan te slapen. Wat natuurlijk niet gaat, want je kunt niet zomaar je hoofd lichtjes op de schouder van je  buren doen, je stoel gaat niet goed naar achter, en welke houding je ook probeert (rechtop, met je hoofd lichtjes opzij, of zelf met je hoofd op het tafeltje) het slapen gaat niet lukken.

Maar gelukkig ben ik Des. En Des kan overal slapen, als het moet staand, en anders gewoon op de grond.  Ik doe alsof de aardappelpuree een dikke quater pounder is en de ik hoef niemand te storen als ik naar de wc wil gaan, want ik heb maar liefst 4 stoelen voor mezelf.

Ik ruk alle dekentjes uit het plastic, bouw een fort om me heen met de kussentjes, doe oordopjes in mijn oren en val al gauw in slaap.

Valt best mee, dat vliegen.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter