Nou jongens, jullie geloven het niet

28/04/2011 - 0 reacties

maar de laatste tijd begin ik voetbal steeds leuker te vinden beter te snappen.

Ik dacht namelijk zo: als er toch voetbal op tv is en de afstandsbediening toch uit mijn handen wordt gerukt, dan kan ik er net zo goed een beetje naar kijken.
Iets met geven en nemen in een relatie noemen ze dat geloof ik.

En ik moet zeggen dat mijn voetbalkennis nog vrij redelijk is. Het is in ieder geval beter dan vriendin R. die nog steeds niet weet wat buitenspel is (ik: “je moet vragen of een man het je wilt uitleggen met denkbeeldige poppetjes, anders snapte ik het ook niet “).
Een vrouw die niet weet wat buitenspel is, is wel erg 2010.

Dus krijg ik de laatste tijd er regelmatig uitleg bij, soms wel met een diepe zucht (“nee, dat was voor de EREDIVISIE, dit is toch voor de BEKER, ja natuurlijk is dat wat anders”).

Ik weet inmiddels wat een hattrick is (3 goals achter elkaar door dezelfde voetballer, iets wat Rooney laatst had). Ik weet nu waarom het WEL zin heeft om in de laatste minuut te wisselen namelijk:

  • tijd rekken
  • publiekswissel (LOML: en weet je wat een publiekswissel is? Ik: nee, maar leg het geru.. LOML: dat is als de speler goed heeft gespeeld en dan een applaus krijgt van het publiek)
  • om jonge spelers te laten wennen.

Ik weet wanneer er een penalty mag worden gegeven (iets met een strafschopgebied), ik weet wanneer een keeper een aanloopje mag nemen om de bal weg te schieten, ik weet wat een attick assist is.

Ik weet dat Barcalona de beste club van de wereld is en dat Maradonna echt een goede voetballer is (“nee Des, dat is echt zo, het is geen hype”).

Ik snap nu ook een klein beetje het concept hoe een ongelofelijke dumbass voetballer als Ronaldo toch miljoenen kan verdienen en daardoor snap ik nu ook dat als een zaakwaarnemer het goed speelt ook zo een miljoentje kan verdienen.

Dus jongens, ik heb mijn droombaan gevonden. Ik koop alvast een zakenpakje, doe nog een extra knoopje los en zal voor mijn kleine neefje J. beginnen met de onderhandelingen bij PSV.

Ps. Een extra reden waarom Barcalona zo’n mooie club is (ja ik blijf toch vrouw he).

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter