Des en haar conclusies over Parijs:

27/05/2011 - 0 reacties
 • dit is nou de 4e keer dat ik naar Parijs ben gegaan en elk jaar wordt de stad mooier en ik verliefder.
 • Hotel Leonard de Vinci, 2 sterren hotel, vlakbij metrostation Parmentier, is prima vertoeven als je het low budget (2 persoonskamers 85 euro/nacht) wilt houden. Met wifi in de lobby. Oh, I love wifi.
 • Ik heb nergens langer dan 5 minuten op de metro moeten wachten. Misschien dat Nederland dit ook kan invoeren mbt trein en bus? (Dit noemen ze ook wel een utopie).
 • Musee d’Orsay is prachtig. Ik was er om kwart voor 10 en er stond al een flinke rij, terwijl het museum om half 10 open ging. Ga er dus vroeg heen.
 • Wie d’Orsay te groot en teveel kunst in 1x vindt (ik kan het me voorstellen) kan in een ochtend klaar zijn in L’Orangerie, waar ook de mooiste kunst hangt.
 • Ze bestaan nog steeds: fransozen die geen enkel woord engels spreken. Of die gerust in het frans antwoorden als jij een vraag in het engels stelt.
 • Wat ze ook gerust doen: bietsen om een sigaret. De eerste keer kwam er een zwerver uitziend iemand naar mij toe, dus dat begreep ik nog. Toen de tweede, derde, vierde en vijfde keer een net iemand naar me toe kwam met de vraag “plies, joe hewe ziekaret for mie?” begreep ik dat het kennelijk normaal is.
 • Voor wie de docu “Exit trough the gift shop” heeft gezien, ik heb Invader een paar keer zien in Parijs.
 • Vergeet Laduree, macarons kun je overal halen. Als je bijvoorbeeld in Montmartre bent, kun je ook naar Christophe Roussel gaan.
 • Libanees eten. Heerlijk.
 • En je moet echt naar Le 404 gaan. Het eten daar overtreft bijna (let wel: bijna) het eten van mijn schoonmoeder.
 • Fransen zijn, in tegenstelling tot de overdreven vriendelijke New Yorkers, ontzettend arrogant. De blik, de toon, de manier waarop ze praten, alles zegt: jij dom toeristje met je Capitool boekje, jij stom toeristje die nog op een metrokaart moet kijken waar je heen gaat, pfff, ga toch snel weer terug naar je eigen lelijke land. Ik snap het wel ergens. Als ik in de mooiste stad van de wereld zou wonen zou ik mogelijk nog arroganter zijn.
 • Er staan wat narcistische foto’s op mijn FB. Wie wil zien moet/kan/mag mij toevoegen.
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter