Ik ging dus laatst

10/06/2011 - 0 reacties

*proest* op stap. 

Ik werd zowat aan mijn haren getrokken door vriendin M, richting een zeer gezellig feest. Na een half uur te hebben getwijfeld tussen 3 zwarte jurkjes (strapless, mouwtjes, bandjes), was ik klaar.
Ik weet nog tijden dat ik 2 weken van te voren met vriendinnen belde wat we dit keer aan zouden doen en of we dit keer “weer van die mooie glitters op onze ogen zouden smeren”. Met de taxi (LOML) werd ik gebracht, liep wat wiebelig op mijn pumps, wat al niet zo’n goed teken was, want vriendin M. en ik hadden afgesproken de hele avond te dansen.
“De hele avond?”, vroeg ik vriendin M. nog, maar haar antwoord was resoluut “niet zeiken”.

Eenmaal binnen merkte ik meteen: qua dansgroepjes is er niets veranderd.

Je hebt natuurlijk de dansgroepjes. Of nee “de dansgroepjes”. Meestal jongens die dan dansen (soort van break dancen, denk ik) in een circeltje en dan denken (lees:hopen) dat de hele dansvloer om ze heen gaan staan en met handen om hun mond gaan schreeuwen “heeuuu, hoooo”. Een soort van Hollywoodachtige C dansfilm, zoiets. Helaas gebeurt dat natuurlijk niet, omdat iedereen zich wezenlijk storen aan mensen die de hele dansvloer voor zichzelf denken te hebben. Tegen deze mannen wil ik dus zeggen: denk niet dat je Dan Karaty bent.

Je hebt ook jongens, meestal Nederlanders, sorry, ik wil echt niet in hokjes praten, maar het is wel zo. Geen enkele allochtoon danst namelijk met z’n vingertjes in de lucht. Eigenlijk zijn deze jongens het allerleukst, juist omdat ze niet ”cool” (omg, zeg ik nu echt cool op mijn blog?) zijn. Het liefst wil je ze bij de handen pakken en leren dansen.  

En de meisjes die uren voor de spiegel staan, een jaartje of 16,17. Beeldschone meisjes, dat wel. Een air om hun heen alsof ze Victoria Secret modelletjes zijn. Ondertussen straalt de onzekerheid van ze af. De vragen “kijkt die jongen wel naar mij, dans ik nu wel sexy, en hoelaat is het want om 2 uur moet ik weer thuis zijn” dwalen in het mooie koppie rond.
“Oh meisjes, jullie weten niet wat het leven jullie nog allemaal gaat brengen”, denkt oma Des dan.

Er zijn ook mannen die niet dansen. Die staan wat tegen een muurtje aan, of aan de bar, met een drankje in hun handen. Aangezien LOML bij dit groepje hoort, ga ik er niets over zeggen, want ik kan weten dat LOML heel stoer is.

Ook nog een groepje stoere jongens natuurlijk, met hun haartjes perfect naar links, de broek een beetje baggy (maar vooral niet TE), een woeste kaaklijn, en soms een ZONNEBRIL OP. Mannen met een zonnebril op IN EEN DISCOTHEEK, daar moet ik HEEL HARD HAHAHAHAHAHA OM LACHEN!

En tenslotte dan nog dat ene groepje meisjes die het dansje Single Ladies nadoen, die met hun billen schudden op dit liedje, die af en toe door de enkels gaan vanwege de hakken waar ze niet op kunnen lopen, en om een uurtje of 3 al moe op de bank zitten.
Ondanks de afspraak die ze eerder die avond maakten.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter