Kennelijk wordt er tegenwoordig niet meer aan verjaardagen gedaan tegenwoordig.

21/06/2011 - 0 reacties

Nee, dat leest u goed.

Eerst was het vriendin R. die nog steeds haar verjaardag niet heeft gevierd (en WEL een kado van mij heeft gekregen), nu doen mijn moeder en zusje ook opeens mee met die trend. Nou ik heb geen idee waar deze flauwekul vandaan komt, maar ik ben het er niet mee eens.

Het is namelijk zo dat mijn zusje 10 juli jarig is, en m’n moeke 9 juli. Zij vieren daarom altijd samen hun verjaardag. Ook toen mijn zusje uit huis werd geschopt ging, vierden ze het nog steeds samen. Net zoals mijn vader en ik het altijd samen vieren. Ik ben namelijk 8 december jarig (noteert u het even in uw agenda?) en mijn vader 17 december. Wel zo handig. Je hebt familie en vrienden op 1 dag bij elkaar, scheelt tijd, geld, eten, enz. Oftewel: het scheelt mij mijn opgeruimde huis, ik hoef niet te koken, en ik krijg toch mijn kadootjes. Handiger kan ik het niet maken.

Los van deze praktische zaken is het natuurlijk hartstikke fijn dat de familie eindelijk eens bij elkaar zit. Want echt; dat komt niet meer zo vaak voor. En ik zie mijn vriendinnen ook weer eens, ook DAT KOMT BIJNA NOOIT VOOR (JA DIT LEZEN JULLIE GOED JA!! CAPSLOCK!!!@#$%@!!).

Daarnaast, en daar ben ik flink voorstander van: krijg je kadootjes. Ik vind je verjaardag vieren de ultieme manier om kadootjes te krijgen. En te vragen wat je wilt, of wat je nodig hebt (Ik heb weleens postzegels voor mijn verjaardag gevraagd. Ja, wat, ik had ze nodig!)
Als je mij vraagt “en Des, wat wil je hebben dit jaar”, zal ik nooit antwoorden “nou goh, maakt niet uit joh, als je maar komt, dat is het belangrijkste!”.

Sterker nog: tot vrezen van vele familieleden heb ik mijn verlangslijstje al een aantal maanden van te voren klaarliggen (tot nu toe heb ik er een Lacoste jurkje opstaan. Ik heb een hele mooie, in Parijs. Dus).

Sommige mensen zijn kennelijk niet zo slim als ik en vieren dus geen verjaardag dit jaar. Alles komt weer op de schouders van mijn vader en mij terecht, want wij zullen deze traditie hoe dan ook in stand houden.

Geen gezellig eetfeest in de achtertuin van mijn ouders, geen leuke grapjes van mijn vader, geen bami goreng van mijn vader, geen rendang van mijn moeder, geen cupcakes van mijn zusje.  Maar dus ook: geen kadootjes.

Dat zijn nou de consequenties ervan.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter