Weet u nog van

03/06/2011 - 0 reacties

dit meisje? Laatst zag ik nog zo’n meisje. Groene hoofddoek, groen eyelinerstreepje, een maxidress, colbertje overheen, en toeval of niet, ze haalde ook nog eens een groene iPod uit haar Louis Vuitton speedy. En gisteren zag ik een meisje die haar lichtbruine hoofddoek matchte met haar chino, waar ze slippertjes onder aanhad met een off the shoulder truitje erbij.

Ik vind dat geweldig om te zien: moslima’s die hun geloof, en daarbij ook de hoofddoek dragen naar de samenleving van nu. Helaas zijn er mensen die daar anders over denken. Zo hoorde ik laatst iemand zeggen dat het wel erg schijnheilig is: wel een hoofddoek maar ook een strakke skinny om je ronde vormen dragen.

Als het een autochtoon was geweest, dan had ik het ergens heel diep in mijn hoofd verwacht. Het was echter ook een moslima die dit zei. Eentje die wel een hoofddoek draagt en keihard stond te oordelen over de zogenaamde “hippe” moslimazuster.

Helaas is zij niet de enige. Met een hoofddoek op schijn je niet te mogen roken, het moet strak om je hoofd heen zitten, er mogen absoluut geen haren onder de hoofddoek te zien zijn, ook moet het om je nek heen zitten, want met een hoofddoek op schijn je een voorbeeldfunctie te zijn. Mijn moeder wil wel een hoofddoek dragen maar rookt ook en daarom zegt ze “nu nog maar niet, anders gaan mensen praten: ze draagt een hoofddoek maar rookt wel”. Ik vind het te belachelijk voor woorden dat zij om anderen geen hoofddoek draagt en kennelijk tegenover anderen haar manier van geloven moet verdedigen.

Nou geloof ik niet dat er in de Koran staat dat “gij bij het dragen van een hoofddoek verboden is een skinny om uw vrouwelijke vormen te dragen opdat uw derriere dan de aandacht van de man krijgt”, en evenmin geloof ik niet dat er in de Koran staat dat ”een sigaret in uw handen ten strengste verboden is bij het dragen van een hoofddoek”. Ik geloof ook niet dat een vrouw die het beste probeert te leven met haar geloof maar waarvan wel een paar haartjes onder haar hoofddoek steken op de dag des oordeels niet naar de hemel gaat.

Ik vind het ontzettend knap van anderen die zich volledig aan hun geloof kunnen toewerpen. Ik oordeel daar niet over, net zoals ik niet wil dat er mensen over mij oordelen: hoe ik mijn tosti eet, of ik wel of niet rook, en hoe ik op mijn manier met de Islam omga. Dat is nog altijd iets tussen mij en God persoonlijk, en ik vind dat ik me bij niemand hierover hoef te verdedigen.

Ik draag (nog) geen hoofddoek. Maar als ik dat ga doen zal de kleur zeker matchen met de onderkant van mijn Louboutin pump.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter