Des belde met Ziggo:

10/11/2011 - 0 reacties

Ziggo: hallo u spreekt met Ziggo klantenservice.

WACHT.

Voordat ik dit stukje verder schrijf: die keuzemenu’s. DIE GODDAMN KEU-ZE-ME-NU!!!! Bij elke menu ga ik denken “wacht, ik heb eigenlijk een vraag over een betaling, maar ik wil ook iets wijzigen, maar eigenlijk wil ik ook nog iets aanvragen, dus moet ik nou 1 toetsen? Of 2? BIJ WELK MENU HOORT MIJN VRAAG NOU!!En ondertussen hoor je “u heeft nog geen keuze gemaakt. U hoort nu het menu opnieuw” OW. FOK. OF!!!

Enfin. We gaan verder:

Ziggo: goedenavond, u spreekt met Ziggo, waarmee kan ik u van dienst zijn?
Ik: Hallo, u spreekt met mevrouw B. uit G. Mijn klantennummer is 123456, mijn geboortedatum is 8-12-1983 en mijn postcode en huisnummer is 1234 AB huisnummer 1
Ziggo: ja, wat is uw vraag?
Ik: nou ik ben dus net verhuisd. En dat heb ik op tijd aangegeven. En ik heb nu wel tv. Maar nog geen internet. Er branden ook geen lichtjes bij de modem. Maar ik heb vanochtend ook gebeld, en ik heb begrepen dat ik het MACnummer even door moet geven. Dan zou u het op afstand kunnen activeren.
Ziggo: en wat is het MACnummer dan?
Ik: 123456789.
Ziggo: een momentje. Ow, wat raar.  De modem is al geactiveerd. Branden er al lichtjes?
Ik: nee. Ja een groen lichtje. Een rood lichtje.
Ziggo: wat voor rood lichtje?
Ik: een ehh.. rood lichtje gewoon. Een pijltje lijkt het wel. Even kijken. Ja, het is een pijltje. Het lijkt ook op een uitroepteken. Nee, ik denk dat het een pijltje is.
Ziggo: ok. Ik ga even verder kijken. Internet moet het, volgens mijn systeem, gewoon doen.

(Op dat moment denk ik al:godverdomme. vuile fokkers. Want je kunt van alles van mij afpakken: mijn lievelingsBH, mijn perfecte eyeliner of zelfs Badu, maar van mijn internet blijf je af. En ik wist het. Dat ik niet meteen internet zou hebben in het nieuwe huis. Want zo gaat dat. Internet heb je nooit meteen in je nieuwe huis. Daar moet je eerst tig telefoontjes voor plegen).

Ik:*zucht*. Goed.
Ziggo: goh, toch wel raar hoor. Heeft u de stekker al een keer eruit gehaald? En even 10 secon…
Ik: ja. Al 4 keer.
Ziggo: ok. Heeft u een momentje, dan zoek ik even verder.
Ik: ja, zoek jij maar even verder.

Ziggo: bedankt voor het wachten mevrouw B. Ik zie dat u ook een verhuispakket heeft ontvangen?
Ik: ehh ja, een doosje inderdaad. Maar daar zit een signaalverdeler in. Heet dat zo?
Ziggo: is het een blokje?
Ik: ja, een blokje.
Ziggo: met 3 gaten?
Ik: met 3 gaten ja.
Ziggo: is het een E514B type?
Ik:…..wat?
Ziggo: dat staat op de achterkant van het doosje.
Ik: ik zie niets. Maar ehh, het heeft wel draadjes! Rode! En blauwe, en groene ook! Heb je daar wat aan?

(Ik ben gek op draadjes. Vooral op gekleurde draadjes).

Ziggo: kunt u die eens aansluiten?
Ik: okidoki!

(Op dat moment krijg ik weer hoop he menschen).

Ik: ok aangesloten.
Ziggo: en nu?
Ik: nu branden er lichtjes! Heel veel!
Ziggo: ok, u moet dan even 10 seconden wachten.
Ik: Ok

….

(Lijkt wel een goddamn eeuwigheid)

Ziggo: en nu?
Ik: nu alleen maar weer zo’n groen knopje. En dat rode pijltje. Uitroepteken.
Ziggo: dan weet ik helaas niet wat het probleem is. Er zal een monteur moeten komen. Eens even kijken. Dat kan morgen tussen 8 en 1. Of tussen 1 en 6.

(Er komt stoom uit mijn oren. Uit mijn ooghoeken zie ik dat LOML voorzichtig een stap achteruit doet).

Ik: tussen 8 en 6??????
Ziggo: nou ja, tussen 8 en 1 of tussen 1 en 6. Dat is een wezenlijk versc..
Ik: wacht even. Tussen 8 en 1. Of tussen 1 en 6. En jij kunt me natuurlijk zogenaamd geen duidelijker tijdstip geven. Dus als ik zeg tussen 8 en 1, dan moet ik sowieso een ochtend vrij nemen. En als ik van 1 tot 6 zeg, dan moet ik ook vrij nemen. Dus ik moet vrij nemen omdat jullie geen duidelijk tijd…
Ziggo: en het kost ook ongeveer 30 of 35 euro voorrijkosten.
Ik: voorrijkosten???!!
Ziggo: maar die hoeft u niet te betalen als het onze fout is hoor.
Ik: en natuurlijk is het niet jullie fout. Want jullie hebben dat vast ergens uitgesloten in die kleine lettertjes. Dus even samenvatten: 1. ik heb mijn verhuizing op tijd doorgegeven. 2. ik heb geen internet. 3. daarvoor moet een monteur komen tussen 4.8 en 6 en daar moet ik 5. ook voor betalen.
Ziggo: ja, dat klopt mevrouw B!
Ik: vuilrotjochachterlijkkutbedrijf
Ziggo: wat zei u?
Ik: doe morgen maar tussen 8 en 1.

Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter