Twee weekjes wonen we er nu. Twee weekjes in ons eigen huisje en het bevalt prima. De verhuisdozen l

23/11/2011 - 0 reacties

Twee weekjes wonen we er nu. Twee weekjes in ons eigen huisje en het bevalt prima. De verhuisdozen liggen al bij het oud papier. Ik heb er al gekookt. De lampen zijn opgehangen. Er is al iets kapot gegaan. Ik weet waar mijn wollen-jurkje-die-zo-lekker-zit hangt, en Badu vindt trappen lopen het leukste wat er is.

Na 2 weken weet ik ook wat ik absoluut niet mis aan het het oude appartementje. Maar ook: wat ik wel mis. Laat ik daar mee beginnen:

 • de garagedeur van dit huis gaat niet zo snel open als de garagedeur van ons oude huis. En ik vind: garagedeuren moeten snel open gaan. Wat nou als ik na een hele lange weg rijden heel nodig moet plassen en die deur maar traag opengaat?? Nou?? Ik bedoel maar!
 • de supermarkt is nu niet 1 minuut fietsen maar wel liefst….3 minuten!! Wat nou als ik om 20:58 denk: oh men wat heb ik toch zin in Tuckoekjes?? Nou??? Ik bedoel maar!

Maar voor de rest:

 • de keuken. Oh de keuken. I LOVE MY KITCHEN FOREVAH AND EVAH! Ik heb een oven EN een magnetron nu. Die geen geluid maakt. Ik heb oceanen van ruimte op het aanrecht en in kastjes. Ik heb geen electrisch kookplaat meer maar een kookplaat MET zo’n speciaal wokdingetje;
 • de afwasmachine. I LOVE MY AFWASMACHINE EVEN MORE THEN MY KITCHEN!! Terwijl ik dacht: ach joh, wat is een afwasmachine nou? Want afwassen vond ik echt niet erg om te doen. Het werkt ook best ontspannend. What was I thinking??
 • de trappen. Twee trappen in huis, waarvan 1 open trap;
 • veel licht in huis door de vele ramen;
 • het is een “apart” huis. De slaapkamers en badkamer zitten beneden (daar zit ook de voordeur). Boven zit de woonkamer en keuken. En daar weer boven het atelier (wat ook wel gewoon een zolder wordt genoemd). Ik vind de indeling gewoon grappig;
 • het oude huis had vooral 1 hele grote leefruimte. Dat kan best beklemmend werken: geen eigen ruimte voor jezelf. Ik vind het nu heel prettig dat je elkaar in het huis even niet ziet. Werkt vooral in tijden van ruzie perfect kan ik u zeggen;
 • het hus inrichten. In het oude huis woonden we tijdelijk en dat was te zien: een tv, een keukentafel, een bed, that’s it. We gingen er immers toch wel weg. Vooral op het laast vond ik dat vervelend: tig ideetjes in m’n hoofd die ik wou uitvoeren, maar het kon maar niet;
 • het is dichterbij m’n werk. Waar ik voorheen van deur tot deur 40 minuten onderweg was met de fiets (wel goed voor de bilspieren), ben ik nu maar een kwartiertje onderweg. Scheelt haasten, scheelt vroeg opstaan;
 • we hebben een dakterras. 1 woord: bbq;
 • om mijn fiets te stallen hoef ik niet meer door een hele enge lange donkere hal te lopen, nu staat ie gewoon lekker voor de deur;
 • ik heb straks (eerst even inrichten) mijn eigen wegdroom/schrijf/lees/laat-me-gewoon-even-met-rust kamertje;
 • ik woon 10 minuten joggen van dit park af.
Vorige post Volgende post

0 reacties

Laat een reactie achter