Des doet een Dr.Phill

11/01/2012 - 11 reacties

Ik denk dat ik de laatste persoon ben die hier online relatietips moet geven, maar toch.
Waar heb ik anders dit domein voor 30euro per jaar voor gekocht, niet waar?

Het zat namelijk zo. Ik had laatst een etentje met wat vage kennissen (vaag als in: ik mag er gewoon over schrijven, want weten zij veel dat ik een blog heb) en daar zat oa een meisje bij die een hele fijne relatie heeft. Zoals ik het zag tenminste. Een lekkere kerel die van haar houdt, haar begrijpt, haar respecteert,  en het allerbelangrijkste: om haar lacht.

(Ooit eens een date gehad met iemand die heel serieus op mijn grapjes in ging. Had natuurlijk nooit gewerkt).

En toch, ondanks al dat moois, hoorde ik haar de hele avond twijfelend zuchten. “Ja, ik weet het niet hoor, soms, dan heeft hij het over samenwonen enzo, en over kinderen, en dan beginnen bij mij al de kriebels, want owjee, straks komt de sleur erin??!!” .

Ze was zo bang voor sleur. Terwijl ze nog niet eens met hem samenwoonde. Nou ben ik iemand die gelooft in een soulmate, een echte liefde voor iedereen. Ik ben alleen ook van mening dat je die kerel eindelijk hebt gevonden, er ook aan moet werken. Om er maar een cliche in te gooien, liefde is een werkwoord. Het elke dag met een bordje eten op je schoot tv kijken heb je helemaal zelf in je hand. Net zoals elke avond een kusje voordat je naar bed gaat om vervolgens elkaar de rug te keren. 

Geef in ieder geval elkaar de vrijheid. Werk eraan. Je hoeft helemaal niet elke avond op de bank te zitten. Juist het hebben van een totaal eigen leven, zo heb ik gemerkt, is zo belangrijk. Doe een paar keer in de maand een sexy setje aan, plan die goede s*x gewoon in, laat lieve briefjes voor elkaar achter, bedenkt u het zelf maar. Communiceer, lach om elkaars grapjes (en ja 9 van de 10 zijn ze ook niet grappig, maar doe maar gewoon) en heb lief.

“Maar ach, weet je”, zei ze, “soms kan ie ook heel lief zijn hoor. Dan neemt ie ijs of chocola voor me mee en dan denk ik: ik vind je toch wel heel lief”.

Zo makkelijk kan het dus ook zijn.

Vorige post Volgende post

11 reacties

 • Reageer sigrid 11/01/2012

  pff… maar ik word moe van dingen als “liefde is een werkwoord”! dan denk ik: alsjeblieft niet zeg. als ik daar ook al voor moet gaan werken.

  ik ben het wel met je eens dat je iets moet doen, geven en nemen, maar ik denk dat dat wel voornamelijk vanzelf moet gaan. het lijkt me ook niet goed als je steeds maar actief en bewust bezig bent met werken voor je relatie. het moet ook een beetje vanzelf gaan allemaal… vinnik. dat je je sexy setjes niet hoeft te plannen, maar het een natuurlijke flow is 😉

 • Reageer ioon 11/01/2012

  Ik kan me er wel in vinden. Er vanuit gaan dat het de komende 40 jaar vanzelf zal gaan is denk ik behoorlijk naïef. Tijd voor elkaar maken, of dat nou voor de seks is of niet. Blijven praten met elkaar, over wat je doet, denkt en mee maakt en gewoon lief zijn voor elkaar.

  Sleur hoeft niet slecht te zijn, je kunt ook genieten van het gemoedelijke en van elkaar zonder dat je samen wilde feesten of parenclubs hoeft af te struinen zodat je maar hip en wild bent.

  • Reageer sigrid 11/01/2012

   maar ik vind ‘tijd voor elkaar maken’ en ‘blijven praten over alles’ en ‘lief zijn voor elkaar’ iets wat tamelijk vanzelf gaat en niet waar je steeds over na moet denken of actief aan moet ‘werken’. maar dat verschilt ook per relatie en mens (en combinatie van mensen ;).

   eens met jou over sleur!

 • Reageer amira 11/01/2012

  ik vind liefde wel een werkwoord. Verliefdheid is leuk mr op een bepaald punt gaat die over en komt er als het goed is echte liefde vr in de plaats. Liefde moet je onderhouden. Het sexy setje hoef je niet te plannen mr moet ook niet in de kast blijven hangen. Tijd voor elkaar maken attent zijn voor elkaar nr elkaar luisteren etc het lijkt soms vanzelf te gaan en soms kost het een beetje moeite

  • Reageer des 11/01/2012

   ja nou HEHE! Dat is wat ik probeer te zeggen met dit stukje!

 • Reageer maarah 11/01/2012

  Mooi stukje! Ik denk altijd: ik moet het niet vanzelfsprekend gaan vinden dat hij bij me blijft. Af en toe lieve/leuke dingen doen en laten zien dat ik zo blij ben dat hij er is!

 • Reageer Blauwe sokken 11/01/2012

  Ik vind het woord sleur zo’n akelig woord. Net wat je zegt; het ligt helemaal aan jezelf hoe je daarmee om gaat! En ik merk ook dat het hebben van een eigen leven naast die van je lief en jou heel belangrijk is. Net als elkaar laten merken dat je er voor elkaar bent en dat je van elkaar houdt enzo.

  Ik denk dat als de liefde etc. echt goed zit alles wel een beetje vanzelf gaat. Dat je wel je best blijft doen enzo.
  Jammer voor het meisje uit je voorbeeldstukje dat ze dat niet zo ziet!

 • Reageer Dina 11/01/2012

  Je hebt helemaal gelijk Des! M. en ik wonen al 2,5 jaar samen en nog steeds geen ‘sleur’. Liefde is een werkwoord, je moet er inderdaad aan werken. Maar dat is in iedere soort relaties zo. Ook vriendschappen moet je onderhouden, zo ook je partner.

 • Reageer Danielle 11/01/2012

  Wat een zeikerd. Sorry hoor, maar als ze zich daar druk om maakt? Dat heeft ze toch ook zelf in de hand. Net wat jij zegt, een relatie gaat niet vanzelf. En ik wil ook een man die mij ijs en chocolade brengt. NU!

 • Reageer Tam 11/01/2012

  Tja ik las de comments en dacht , zal ik de boel herhalen of lui zijn.
  I hear you girl, ik ben het met je eens.
  Een leven bestaat niet alleen uit gelukkige tijden ( is dat wel zo, ga dan op de blote knietjes en hou op met zeuren, want dat doen deze mensen, hahah vooroordeel)
  Je partner is een individu, dus werken zal je wel moeten. Je partner is geen poepje die van zelf komt. Of maak ik het nu te goor 😛

 • Reageer Latina92 11/01/2012

  mooi stukje des!! ik zit nu voor het eerst in een ‘serieuze’ relatie, en het is toch wel ingewikkeld en moeilijk hoor om je zo helemaal aan iemand te geven, en risico’s te nemen…. dat doe je natuurlijk altijd in de liefde maar al helemaal in mijn geval (ik leerde hem kennen tijdens mijn tussenjaar in het buitenland, wat ik dus ook met nog een jaar heb uitgesteld, en in maart komen we allebei naar NL!) maar ik denk dat het het allerbelangrijkste is om goed met elkaar te blijven praten! ik vind je relatiestukjes altijd heel leuk hoor!! 😀

 • Laat een reactie achter