Wat zouden jullie doen/Wat vinden jullie hiervan/Willekeurig poepstukje

10/01/2012 - 47 reacties

 

Stel; er is maar 1 kassa open. De tweede gaat open. De cassiere zegt niets. Niemand sluit aan bij de tweede. Wat doe je dan? Ik liep gewoon naar de 2e kassa want mijn motto is “you snooze, u looze”. En toen ging opeens iemand van HELEMAAL ACHTERIN zeggen: “ja, maar wij stonden hier langer hoor!”. Nou loop er dan ook heen trage pik.
Ik vind het anders als de cassiere dan ook zegt: de eerstvolgende mag hier aansluiten.

Stel; je bent aan het eten. Op werk. En je collega kijkt de hele tijd naar je terwijl je eet. En als je dan BAM zo in 1x terugkijkt, dan kijkt ie snel naar z’n beeldscherm. En opeens zegt hij: dat ziet er lekker uit!
Ik weet dan nooit hoe ik moet reageren. “Moet je ook een hapje?”. Maar dan denk ik: hallo, ik wil jou helemaal geen hapje van m’n eten geven, eet zelf je verlepte broodje met kaas op!

Stel; een bekende zegt tegen je: “ow trouwens, ik heb nog 0,40 cent van je tegoed. Wanneer kan ik die terugkrijgen?”. Ik heb serieus een klasgenootje gehad die dat terug vroeg want ik moest een keer iets kopieren. Ik lachtte hem midden in z’n gezicht uit. Wist ik veel dat ie bloedserieus was. Ik heb meteen 0,50 cent gegeven, want oeh. Stel je voor.
Maar wat vinden jullie daar nou van? Geld is natuurlijk geld, want waar zet je de grens. Ik vind: alles boven de 50 euro moet je me teruggeven. Daaronder doe ik serieus geen moeite voor.

Ook zoiets: ik deed laatst een etentje met een groep mensen. Aan het eind van de avond kwam de rekening waarop 1 iemand zei: “ow, ik heb wel een paar wijntjes extra gedronken, ik betaal wel wat meer”. Ik vond het erg sportief, maar ik vind dat als je met z’n allen gaat eten dat je gewoon simpelweg de rekening met z’n allen deelt. En niet gaat miepen over een wijntje extra of een voorgerecht minder. Dan zoek je maar andere skrale mensen.

Wat vinden jullie van vrouwen die op werk huilen? Ik heb namelijk 1 principe (wel meerdere hoor bijvoorbeeld: draag altijd zwarte lingerie als je gaat vliegen): huil overal, Behalve Op Werk. Geen uitzonderingen mogelijk.

Mensen die het gesprek continue naar zichzelf toetrekken. Ik ben er achter gekomen dat ik dat echt ontzettend slecht trek. En dat ik dan (wellicht een beetje te) brutaal word. Ik sprak een iemand die het alleen maar over zichzelf had, en toen ben ik weggelopen. Zonder aankondiging.

Als iemand tegen je zegt: nou als ik ooit een kind zou krijgen dan zou ik em nooit [insert naam die jij nou echt mooi vindt] noemen. Ik vind dat echt zo tricky. Ik zou dat (bijna) nooit tegen iemand zeggen. Meisje die ik ken is zwanger en zei laatst dat ze geen namen hardop durft te zeggen, bang dat anderen dan zeggen “nou, Vlinder, zou je je kind echt zo noemen?”.
Ik vind dat dat natuurlijk iedereen z’n eigen keuze is. Ja, of je moet je kind Versace Kanisha Lemon noemen oid. Dan vraag je erom.

mbt het bovenstaande plaatje: doen jullie dat ook?

Vorige post Volgende post

47 reacties

 • Reageer Dina 10/01/2012

  Ik vraag me nooit af wie er tegelijk met mij aan het poepen is ha-ha. Misschien dat ik die gedachte van af nu niet meer los kan laten.

  • Reageer Des 11/01/2012

   ja he. wedden van wel!

 • Reageer Ankie 10/01/2012

  Heerlijk een stukje van Des in de ochtend, word ik meteen stuk vrolijker van!
  Alleen die zwarte lingerie als je gaat vliegen moet je even toelichten..

  • Reageer Des 11/01/2012

   stel nou dat het vliegtuig neerstort. STEL NOU DAT!!

 • Reageer Angelina 10/01/2012

  Heerlijk stukje om de dag mee te beginnen. Met een glimlach op mijn gezicht zit ik het weer te lezen! 😉 Net als mijn klasgenootje overigens, die toevallig mee zat te lezen!

  • Reageer Des 11/01/2012

   met de groetjes aan je klasgenootje!

 • Reageer Leonie 10/01/2012

  “trage pik” hhahahahahahahaa owww Des, dank voor dit goeie begin van mijn dag!

  • Reageer Des 11/01/2012

   ik hou echt niet van trage pikken

 • Reageer Kimsje 10/01/2012

  Het is mij ook opgevallen hoeveel mensen alleen maar over zichzelf praten! Arghhh zo irritant hé. Beseffen die mensen dat niet? Ik heb de guts nog niet gehad om dat te zeggen, maar ik begrijp het gewoon Nooit even ‘En hoe gaat het met jou?’.

  Wat de babynamen betreft vind ik het ook moeilijk. Soms heb ik een mooie naam in mijn hoofd, maar dan zie ik later dat iemand zo heet in een hele bekende serie of film. Maar eigenlijk moet je daar schijt aan hebben!

  • Reageer Des 11/01/2012

   zo is dat. een dikke vette schijt!

 • Reageer Roxanne 10/01/2012

  Ja pff wat een dilemma’s. Ik weet wel dat als ik al het geld dat ik ooit aan mensen uitgeleend heb, nu terug zou krijgen, ik zo rijk zou zijn dat ik gewoon verder kon studeren in Nederland..

  • Reageer Des 11/01/2012

   ja duh. ik ook. maar toch. het gaat om het principe he

 • Reageer Nicolle 10/01/2012

  Ok Des, GEEN GRAP, ik had op ELK stukje gereageerd en ik druk op reactie plaatsen en ALLES IS WEG!!!!

  Dus nu in het kort; JE HEBT HELEMAAL GELIJK! OP ALLES!

  Onee, het crap gedeelte dan niet… Dat heb ik als ik sex heb. Grapje he, grapje.

  En explain de zwarte lingerie ff…

  • Reageer Des 11/01/2012

   nou als het vliegtuig neerstort heb je in ieder geval zwarte lingerie aan.

 • Reageer ioon 10/01/2012

  Ugh wij waren laatst uit eten met mensen die meteen al over de prijs gingen miepen van het voorgerecht. En bij de rekening wilden ze het per persoon gaan uitrekenen. Flikker op, deel het gewoon door het aantal personen als je wilt delen en anders kom alsjeblieft NOOIT MEER MEE.

  Dus

  Ik deel je frustratie in ieder geval wat dat betreft.

 • Reageer Ayla 10/01/2012

  Nou, ik miep soms ook. Bijvoorbeeld als we drankjes doen en ik 1 fanta drink en de rest 10 bier. Dan ga ik de rekening niet delen en als diegene dat stom vindt, vind ik dat hij/zij te gierig is om zijn/haar eigen biertjes te betalen 😛 (Gelukkig doet niemand ooit moeilijk hierover omdat iedereen weet dat ik bijna niks drink)
  Verder denk ik dat over het poepen eigenlijk nooit :’)
  En dat met eten had ik laatst ook: een collega zei: dat ruikt lekker! Toen zei ik: ‘het is ook heel lekker!’ want ik vind het ook weer raar om te zeggen inderdaad: wil je een happie?
  En over babynamen vind ik dat niemand iets mag zeggen! Laatst noemde een vriendin een naam op die ze haar baby wilde geven.. TERWIJL IK DIE NAAM OOK IN MIJN HOOFD HAD. MAAR NU MAG IK DUS NIET MEER. STOM. Dus houdt allemaal je babynamen lekker voor je (haha eigenbelang)

  Leuk stukje, ik ben het met het meeste wat je zegt eens. Misschien een toekomst als therapeut voor jou? 😛 Of goeroe!

  • Reageer Des 11/01/2012

   nou ik drink ook geen alcohol. maar ik doe bijvoorbeeld wel mee met voorgerechtjes. of het brood wat op tafel kom. of ik neem extra cola. maar dan moet je denk ik echt afspraken maken voor dat je gaat eten: we splitten de rekening of we betalen ieder wat we hebben genomen.

   maar inderdaad, ik zeg niet meer wat ik een leuke babynaam vind.

   • Reageer Ayla 11/01/2012

    Ja, maar ik bedoel de situaties met alleen drankjes doen, avondje stappen bijvoorbeeld 🙂 Met uiteten vind ik het het inderdaad niet waard om daar moeilijk over te doen!

 • Reageer Dewi 10/01/2012

  Des, waarom zwarte lingerie? Ik zou eerder een supersexy setje aandoen, want stel het vliegtuig stort neer en dan vinden ze je lichaam. Dan denken die mensen nog: wat een sexy wijf, jammer dat ze in het vliegtuig zat. Zwart is dan zo degelijk? Of zwart kant?

  Jaja. Maar normaal trek ik maar wat aan in het vliegtuig.

  • Reageer Des 11/01/2012

   nou zwart staat mij anders ONTZETTEND SEXY hoor, ik wil niet heel veel zeggen!

 • Reageer Joy 10/01/2012

  Ja, ja, ja! Vooral dat over zichzelf praten. HEEL IRRITANT. En dat je dan iets aan het vertellen bent, en dat ze dan zeggen “Ja! Dat heb ik ook. [rant over zichzelf].” HEEL IRRITANT.

  • Reageer Des 11/01/2012

   ja!!! en dan gaan ze verder met over ZICHZELF PRATEN!

 • Reageer maarah 10/01/2012

  haha leuk stukje! Ben het eigenlijk wel met alles eens! Maar de zwarte lingerie? Daar ben ik wel benieuwd naar!

  • Reageer Des 11/01/2012

   voor het geval het vliegtuig neerstort.

 • Reageer Carmen 10/01/2012

  Dat van dat eten (dat mensen dan naar je kijken en vragen “Is het lekker?” of soms “Wat is het?”) heb ik ook heel erg! Ik zeg meestal maar gewoon ‘ja’ en dan eet ik verder. Ook ging ik een keertje op vakantie met een vriendin die nadat we boodschappen gedaan hadden heel droog zei: “Ik krijg 10 cent van jou”. Eerst dacht ik ook dat het een grapje was, maar ze bleek het te menen. Pijnlijk, heel pijnlijk.. ik vind 50 euro wel weer veel, misschien ben ik in dat opzicht wel meer verNederlandst dan jij (of gewoon jonger en student en dus armer), want als iemand mij bv. 30 euro schuldig was zou ik het echt wel terugvragen.

  • Reageer Des 11/01/2012

   nee ik vind 50 euro ook wel veel hoor. eerlijk gezegd. maar ik vind het wel moeilijk om dan m’n geld terug te vragen. en over de 50 euro denk ik wel van: dit heb ik toch echt wel nodig hoor!

 • Reageer Eva 10/01/2012

  Wat goed allemaal. T is zo waar.
  Ik heb een he-kel aan dat gezeik om de rekening als je met z’n allen bent wezen eten. Gooi gewoon alles op een hoop en split het door het aantal mensen, oke oke, als iemand vijf miljoen cocktails heeft gehad terwijl de rest simpel aan het bier zit, dan is dat je eigen keus. Maar je gaat toch niet dwarsliggen om één wijntje, één voorgerecht of een toetje? Hemeltje.
  Jaaa, deze ergernis ligt erg diep 😉

  • Reageer Des 11/01/2012

   ja bij mij ook hoor. ik voel je.

 • Reageer Myrthe 10/01/2012

  Mensen die het gesprek de hele tijd naar zich toetrekken – GADVER KOTS BAH. Daar kan ik echt immens erg niet tegen, bèhhhhhh.

  • Reageer Des 11/01/2012

   DUBBEL KOTS!

 • Reageer Wen. 10/01/2012

  Mag ik 49 EURO 99 van je lenen?

  • Reageer Des 11/01/2012

   MAAR NATUURLIJK LIEVE WEN!

   • Reageer Wen. 11/01/2012

    *grinnikt*

 • Reageer Blauwe sokken 10/01/2012

  Uhm nee ik heb me eigenlijk nog nooit afgevraagd wie er tegelijkertijd met mij aan het poepen is.

  Leuk stukje weer Des! Herkenbare frustraties van 0.40 of andere luttele bedragen lenen en gevraagd worden om het terug te betalen. Net als het samen eten (met uitzondering veel cocktails voor de een en 1 colaatje voor de ander).

  Waarom vind je eigenlijk dat je Op Werk niet mag huilen? Nouja als in als je iets heul heftigs hebt meegemaakt en goed contact met collega’s hebt en je verhaal even kwijt moet of wil, omdat het invloed heeft op je werk(gedrag). Hebben we het niet over geen salarisverhoging krijgen oid.

  Kan het heel toevallig zijn dat ik je rond een uur of hem kwart voor vijf? zag fietsen bij dat grote kruispunt bij Paddepoel? In een zwarte jas?

  Nu vraag ik niks meer hoor.

  • Reageer Blauwe sokken 10/01/2012

   ehm bedoel ik, geen hem

  • Reageer Des 11/01/2012

   ehh ja ik weet niet. het is iets waar ik niet tegen kan. laatst ging ook een vrouw huilen. dan erger ik me er gewoon aan ipv dat ik haar wil troosten. ga dan even naar de wc, zorg dat het niemand ziet. zoiets.

   maar dat klopt! op een rode fiets! dat was ik :). kom je wel groeten de volgende x:)

 • Reageer Anke 10/01/2012

  Mbt het plaatje, nee dat doe ik niet. Dat van bij de kassa’s heb ik wel. Maar eigenlijk vind ik het ‘in de rij staan systeem’ hier sowieso niet echt handig. Ik ben meer voor 1 rij voor alle kassa’s/per meerdere kassa’s. Dan is in de meeste gevallen altijd de eerste in de rij aan de beurt of er nou 1, 2 of 10 kassa’s open zijn. Oh en huilende mensen op het werk is altijd een beetje awkward.

 • Reageer Tam 10/01/2012

  Ik verplaats mij nooit van kassa, ben te lui. Ik sta goed zo, voorkruipers dan mompel ik wel eens iets van, weet je dat als je altijd de eerste wilt zijn, ook ooit de eerst zal zijn. Met mijn donkere ogen lach ik dan gemeen alsof ik net een cursus heks zijn achter de rug heb en mijn kale hoofd als kristallenbol gebruik. Whihihihih

  Ziet er lekker uit? Ja klopt, jammie, is ook lekker (denk dan , hiervoor jou, vrek!)

  Ligt eraan met wie ik eten ga. Niet met die mega hongerige collega van mij die een buffet in zijn eentje op eet terwijl ik als magere hein zit te kwijlen om het laatste kruimeltje.

  Ik heb wel eens op mijn werk gehuild. Rokend buiten met een collega. I admit

  Ik trek gesprekken altijd naar mij toe, net als nu. Whahahhah
  Al noemt iemand zijn kind poepvliegje, het is niet mijn kind

  hahahha leuk blog, past goed bij je tip, even heerlijk lachen 😀 want ik crap denk zo ook wel eens

  • Reageer Tam 10/01/2012

   hahah oh ja, wat betreft de foto.
   Mijn exman zei altijd als er een mooie vrouw op tv kwam oid en ik dan jaloers keek en zuchtte.
   “Daar komt ook gewoon poep uit op het toilet!”

   • Reageer Des 11/01/2012

    hahahahaha
    hij heeft wel humor, moet gezegd worden!

 • Reageer Eline 10/01/2012

  Van heel veel dingen vind ik helemaal niks, mag dat ook?

 • Reageer Des 11/01/2012

  alleen omdat jij het bent

  • Reageer Eline 11/01/2012

   Haha, wat aardig!

 • Reageer Leila 11/01/2012

  Skrale mensen….. Geweldig! Moest weer helemaal om je lach. (En die veer heb je verdiend meid!)

 • Reageer Aleida 11/01/2012

  Oooooh het eeuwige verhaal van de kassa rijen, ik heb serieus klanten die daar met elkaar ruzie over kunnen maken; nee, IK.WAS.EERST! Waarop mijn antwoord bijna is; dus?

 • Reageer Eva 11/01/2012

  Hoi des. Je mag € 49 overmaken op mijn rekeningnummer *****5888 ten name van E. Jansen. Ik beloof je hoor; je krijgt het snel terug 😉

 • Reageer 77235 12/01/2012

  ik ben de enige vrouw op stage en af en toe heb ik mijn emo bui. als er een liedje voorbijkomt of als ik weer eens edit frustraties heb … dan krijg ik een hug 😀 (stiekem doe ik het daarvoor hoor)

 • Laat een reactie achter