De snor

06/02/2012 - 12 reacties

Ik ga er even vanuit dat mijn blog dit keer alleen wordt gelezen door vrouwen, want dit is een stukje wat alleen vrouwen begrijpen. Denk ik.

Want ik weet niet hoe het met jullie bovenlip zit, maar heel soms heb ik kleine lichte haartjes erop. Dat geeft niets. Ik heb allang geaccepteerd dat wij vrouwen nou eenmaal haren op plekken hebben waarvan ik denk: lieve Heer, had dat nou gemoeten?

Gelukkig bestaat er ontharingscrème. Twee a drie minuten erop doen, en het is klaar.

In de ochtend, voordat ik naar werk ging, besloot ik de crème op mijn bovenlip te smeren. Ik weet niet waarom ik dat in de ochtend besluit te doen. Juist in de vroege ochtend ben ik niet op mijn allerhelderst.

Ik ging naar beneden, ging ontbijten, werd rustig wakker met warme thee, ging weer naar de badkamer, haalde de boel eraf, ging douchen, aankleden enz.

Wat ik echter had gedaan: met mijn slaperige sufkop teveel ontharingscrème erop gesmeerd.
Niet alleen op mijn bovenlip.
Maar ook op mijn wang. Op mijn fokking wang.

Vlakbij mijn mond. Met als gevolg dat daar nu een donkere uitslag-achtige plek zit. De volgende dag werd het nog erger.

Het ergste is: de plek lijkt op een veeg chocola. Alsof ik net een broodje Nutella heb gegeten en ben vergeten mijn mond schoon te vegen.

De afgelopen dagen zag ik collega’s met een soort van warrige blik naar mij kijken. “Is dat nou een veeg chocola bij haar mond..?”.”Moet ik er wat van zeggen of..?”. “Het lijkt alsof ze het niet weet…”.

Niemand zei wat. En ik liep er een week mee rond. Met een veeg chocola rond m’n mond.

Waarmee ik alleen maar wil zeggen met dit stukje: lieve Heer, schep de vrouw nou gewoon zonder vervelende haartjes.
Dat voorkomt dus juist situatie als deze.

Vorige post Volgende post

12 reacties

 • Reageer Dina 06/02/2012

  Misschien heb je wel vaker chocola om je mond en zijn je collega´s het gewoon van je gewend. Zeggen ze daarom niks? 🙂

 • Reageer Myrthe 06/02/2012

  Haahahahahahahha

 • Reageer Pippi 06/02/2012

  Au! Dat heb ik ook weleens gehad, hoor. En die speciale was voor gezichtshaar kan ook nare plekken achterlaten. Leve de Tweezerman!

 • Reageer Tam 06/02/2012

  Herkenbaar, ik mag dan wel kaal zijn en haar op drie plekken missen (oogleden, wenkbrauwen en bolletje) voor de rest heeft mijn lichaam besloten tot wildgroei, nee niet volle plekken, maar deze kale mevrouw heeft zelfs nog een moustache.. wtbleep Dus niks, kaal zijn heeft voordelen whihihiih
  Feel for you girl, hoop dat de nutella plek snel lichter word, beetje zonnefactor erop, dat zorgt ervoor dat de melatonononononiminieee, geen zin om de spelling op te zoeken, minder hard uit je vel vliegt..groeties

 • Reageer HansDeZwans 06/02/2012

  Ik begrijp dit stukje ook wel. Je zit momenteel in een periode dat je wat meer aandacht nodig hebt, vandaar de nutella op je wang.

 • Reageer niya 06/02/2012

  story of my life!!

 • Reageer Marlous 06/02/2012

  haha herkenbaar. ik had als klein meisje een best grote moedervlek op mijn kin (nouja groot.. diameter van een halve cm, maar voor een minimensje is dat wel groot), en mijn nichtje (van een jaar of 3) vroeg altijd of ik chocolade had geknoeid. AL-TIJD. dus toen heb ik als heel bewuste 7 jarige besloten om hem cosmetisch te laten verwijderen. haha ja plastische chirurgie!!! achteraf wel prima omdat zulke moedervlekken in het gezicht niet geheel veilig zijn (huikanker blablabla) en ik zou dat nu echt niet meer durven!

 • Reageer Leila 06/02/2012

  Volgens Dr. Oz van Oprah Winfrey kun je dat soort haartjes beter weghalen met een scherp en schoon scheermesje ipv cremetjes en harsen. Wel met de haarrichting meescheren anders wordt het erger. Ik doe het zelf ook met creme want ik ben toch bang dat het erger wordt met scheren. En voor de rest, I feel ya girl.

 • Reageer Caithlin 06/02/2012

  Hihi. Als collega denk je dan ook “zal ik er iets van zeggen of…”

 • Reageer Lnnk 06/02/2012

  Geweldig verhaal! Ik zie het ook helemaal voor me.

 • Reageer Madelon 06/02/2012

  Doe mij dan maar de epilator 😛 Even een paar seconden op de tijden bijten en hoppla doei haartjes 😛

 • Reageer 77235 06/02/2012

  nah … anders krijg ik dit soort taferelen

 • Laat een reactie achter