Des gelooft in moodboards (en the secret)

07/02/2012 - 51 reacties

Waarschuwing voor het lezen: bent u zeer sceptisch van aard en vies van zoete fijne gelukkige dingen? Ga met uw muis naar het kruisje rechtsboven, klik erop en ga verder met waar u mee bezig was. Ik blijf sowieso van u houden.

Van de week kwam ik er opeens achter dat bijna alles wat ik 2 jaar geleden op mijn moodboard had gezet was uitgekomen.

Ik heb mijn moodboard als bureauachtergrond op mijn laptop. Elke keer als ik mijn laptop opstart, kijk ik er even naar, open ik vervolgens internet om nuttige dingen te doen als stukjes schrijven, Twitteren en natuurlijk asos.com-en.

Na vakantie wou ik een nieuwe moodboard maken. Ik keek op mijn bureauachtergrond en dacht: he dit is mij gelukt, dit heb ik bereikt, ik heb dit gekocht; alles is echt geworden!

Ongeveer 6 jaar geleden keek ik naar Oprah waar Rhonda Byrne te gast was. Rhonda Byrne is de schrijfster van the Secret. Ze legde het principe uit en opeens had ik, zoals Oprah het zou noemen, een ‘aha-moment”. Opeens besefte ik me hoe ik toen aan mijn leukste stage kwam, hoe ik een ontzettend leuke tijd in Amsterdam had, dat ik alleen Frans ging leren in Parijs, maar ook hoe ik aan de minder leuke periodes in mijn leven kwam.

Ik kocht the Secret, en verslond het boek. Het boekje zit inmiddels vol met gele stickers, aantekeningen,  en quotes die ik onderstreept had.

Het internet staat nu ook vol met blogs die de wet van de aantrekkingskracht uitleggen. Mijn lievelingsblog Galadarling heeft mij serieus door een klote tijd heen gesleept. Nenz schrijft elke week over wat haar gelukkig maakt en theselfhelphipster legt je precies uit hoe het allemaal werkt.

Ik weet het. Er zijn zat mensen die nu heel stiekem achter hun laptop zitten te lachen. Mensen die zeggen: ok, nou ik wil graag 1 miljoen op mijn rekening, ik schrijf dit op mijn papiertje en morgen heb ik het!

Ik snap het ook wel, en het geeft ook helemaal niets. Iedereen heeft zijn/haar eigen manier hoe in het leven te staan. Ik kan alleen voor mezelf zeggen dat ik erin geloof. Dat gedachten dingen worden. Dat je krijgt wat je geeft. Dat positief denken je alleen maar mooie dingen ervoor terug geeft.

Ik heb een nieuwe moodboard gemaakt. Met nog steeds een plaatje van een bruidsjurk erop. Ik zal LOML wat vaker achter mijn laptop laten werken.

Vorige post Volgende post

51 reacties

 • Reageer ioon 07/02/2012

  Ik ben niet zo zweverig aangelegd, eerder sceptisch van nature. Toch heb ik ook een moodboard, of visionboard en ook ik kwam er achter dat ik een groot deel behaald had van wat er op stond. Dus maakte ik ook een nieuwe, benieuwd of ik doelen ook allemaal ga behalen. 🙂

  • Reageer Des 07/02/2012

   als je het allemaal visualiseert en er echt in gelooft, dan moet dat goedkomen!

 • Reageer fien 07/02/2012

  Ik geloof ook in de aantrekkingskracht. Heb het boek nog nooit gelezen, maar ik denk dat je alles kan bereiken wat je zelf wilt, je alles kan hebben zolang je er goed en hard genoeg voor vecht. Maar vooral positief zijn is een must!

  • Reageer Des 07/02/2012

   positief zijn is echt het sleutelwoord!

 • Reageer Pippi 07/02/2012

  Iedere dag tegen je moodboard aankijken levert vast extra energie im je leven de goede kant op te sturen. Zelf ben ik een ikwilhetikwilhetikwilhet-type, dus ik zou het eens moeten proberen:)

  • Reageer Des 07/02/2012

   “Iedere dag tegen je moodboard aankijken levert vast extra energie im je leven de goede kant op te sturen”

   precies wat je zegt!

 • Reageer Raf 07/02/2012

  Of wat Jim Carrey ooit zei tegen Oprah: “You can’t just like, visualize something and then go eat a sandwich”

  • Reageer Des 07/02/2012

   lekker een sandwich wil ook wel eentje

   • Reageer Wen 07/02/2012

    reageert ook alleen maar op t eten he?! 😛

 • Reageer Ashley 07/02/2012

  Ik geloof ook zekersteweten in de wet van aantrekkingskracht (afgezien van soms hele nare dingen, zoals ziektes enzo, maar oke, dat argument komt steeds terug bij dit soort verhalen). Alleen wat ik nou moeilijk vind om te bedenken: wat wil ik nou eigenlijk?!

  • Reageer Des 07/02/2012

   haha ja en daar heb je het. zolang je niet echt weet wat je echt wilt, weet het universum ook niet wat ze je moeten geven.
   ik zou er eens goed voor zitten daarzo in Zweden, met een groot wit papier, en opschrijven wat jij nou echt leuk vind om te doen. ik kan er al genoeg voor je bedenken: fotograveren, mode, websites maken?

 • Reageer Dina 07/02/2012

  Een moodboard is niets anders dan een herinnering aan wat je ook al weer graag wilt hebben. Als je vaak aan iets denkt, zul je ook alles er aan doen om het te bereiken.
  Een superuitvinding dus.

  • Reageer Des 07/02/2012

   je vat het heel goed samen!

 • Reageer Chezzelia 07/02/2012

  ik geloof wel in dat de wet van aantrekkingskracht en eigenlijk is een moodboard wel fijn maar ik weet nog niet wat ik wil!

  • Reageer Des 07/02/2012

   net wat ik bij Ashley zei: zolang je niet weet wat je wilt, weet het universum ook niet wat hij jou moet geven.
   probeer er gewoon echt een x goed voor te zitten om te bedenken waar jij echt gelukkig van wordt!

 • Reageer Ann 07/02/2012

  Hoe graag ik ook zou willen, want ik zie hoeveel mensen er baat bij hebben, ik kan er niet in geloven, in moodboards en The Secret. Dat boek ligt hier wel, maar ben niet eens halverwege geraakt.

  ‘Dat je krijgt wat je geeft’, dat nog wel, op de één of andere manier. Doe je andere mensen onrecht aan, krijg je dat terug op je neus. Een soort van karma, zeg maar.

  Maar ‘dat gedachten dingen worden’, ik ben er te sceptisch voor. Jammer!

  • Reageer Des 07/02/2012

   dat geeft toch helemaal niets meid.
   geloof je wel in karma?
   want dat is ook een puntje wat erbij hoort..en waar het eigenlijk om gaat.
   goed trekt goed aan, slecht trekt slecht aan

   • Reageer Ann 07/02/2012

    Ergens wel. Heb me er (nog) niet helemaal verdiept in wat karma precies inhoudt (als in: de hele theorie en geschiedenis erachter), maar ben wel van het ‘what goes around comes around’-principe.

    Maar om dan te zeggen dat mijn hele moodboard waarheid zou worden, enkel omdat ik positief denk en goed doe, dat vind ik dan weer wat anders :-).

 • Reageer Flaviena 07/02/2012

  Des, ik vind het prachtig 🙂 “If you can dream it, you can do it.” Daar geloof ik heilig in. Ik heb het zelf ook ervaren in mijn leven. “Iedereen is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen geluk.”

  En natuuuurlijk moet je daar realistisch in blijven, (moet het echt gezegd worden?) ik kan bv zelfs in mijn dromen niet zo mooi zingen als Beyonce, dus daar ga ik me niet teveel op focussen haha!

  • Reageer Des 07/02/2012

   maar stel dat je echt wilt zingen. dan ga je daarvoor. en geloof je erin. en neem je zanglessen om het te bewerkstelligen. en dan kan het zo worden dat je toch echt groot kan worden.

   maar goed, is dat wat je echt wil? ik niet in ieder geval. ja nou ja goed. soms wel. natuurlijk. wie wilt er niet zo mooi als bee zijn.

 • Reageer theselfhelphipster 07/02/2012

  YES. I love this. <3

 • Reageer amira 07/02/2012

  Nou ik weet niet in welke mate ik echt alles krijg wat op mijn moodboards op pinecrest staan maar 1 ding is zeker. Het geeft zo een kick als iets wel uitkomt. Ook beseffen dat je sommige dingen gewoon moet doen helpt. Tuurlijk gaat er niet gelijk 1 miljoen op mijn bankrekening staan maar als ik een plaatje heb met mijn droombed en ik kom een gelijkaardig in mijn budget tegen dan ga ik er gewoon voor. ach ik klink een beetje warrig denk ik

  • Reageer Des 08/02/2012

   haha nee hoor, ik snap je wel lieverd. Het is precies hoe je het zegt: als je echt iets wil, dan krijg je het, en onbewust ga je acties uitzetten die ervoor zorgen dat je het ook echt krijgt

 • Reageer Tam 07/02/2012

  goed joh, jaren en jaren geleden het ook gedaan en alles kwam uit. nu ben ik de spirit kwijt, namelijk, ik kan gewoon niet visualiseren en blij worden, er zit een stoornis of zo. Erg frustrerend. De eerste keren wist ik goed wat ik wilde, en voelde dat en zag het bla bla bla, maar nu, niks grrr. Heb al heel wat maanden gewacht en geprobeerd, ik hoop dat het mij ook snel weer lukt.
  En Des, trouwen, hihh leuk joh, hoop dat je moodboard werkelijkheid word en dat je er lekker van geniet..
  greetings from the east

  • Reageer Des 08/02/2012

   misschien is dat wel het “probleem”. dat je nu even niet weet wat je echt wilt. ik heb ook in die periode gezeten. en dan gaat alles juist tegenzitten.

 • Reageer nathalie 07/02/2012

  Ik geloof hier ook in en denk dat het eigenlijk heel simpel werkt. Zodra ik uitspreek wat ik wil, begin ik ook (onbewust of bewust) concrete acties te formuleren die daarbij passen, en herken ik dingen die op mijn pad komen als onderdeel van mijn dromen/wensen. Dat boek hebben we hier geloof ik ook thuis liggen, toch maar eens lezen.

  • Reageer Des 08/02/2012

   ik vind love&sequins nog beter hoor!

 • Reageer Charlotte 07/02/2012

  Ik geloof wel dat gedachten dingen worden, maar dan denk ik niet zozeer aan échte dingen (honderd miljoen euro of een lieve vriend), maar meer aan de dingen die je doet of die je uitstraalt. Door te visualiseren en positief te denken krijg je (denk ik) de moed om stappen te nemen die je anders niet zou nemen.

  Maar da’s maar mijn theorietje.

  • Reageer Des 08/02/2012

   maar daar heb je ook een punt hoor. Wat je doet en uitstraalt krijg je terug.

 • Reageer Joy 07/02/2012

  Ik begin hier steeds in te geloven, en ik denk ook dat het proces (aan de dingen denken die je gelukkig (zouden) maken) het grootste deel van je succes bepaalt, of misschien zelfs het succes/doel is.

  • Reageer Des 08/02/2012

   “ik denk ook dat het proces (aan de dingen denken die je gelukkig (zouden) maken) het grootste deel van je succes bepaalt, of misschien zelfs het succes/doel is”

   vind ik mooi!

 • Reageer Melissa 07/02/2012

  Ik geloof hier zeker wel in! Als je ook constant naar dat wat jij wilt kijkt op het moodbord, heb je het altijd in je achterhoofd zitten. Je zorgt op die manier dat het ook uitkomt. De secret heb ik ook ergens, alleen nog niet uit. Dat helpt denk ik ook wel om je doel te bereiken! Want het laat je op een andere manier naar het leven toe kijken 🙂
  xXx
  http://marchingonthebeat.wordpress.com/

  • Reageer Des 09/02/2012

   precies, je hebt het in je achterhoofd zitten, en daardoor ga je onbewust ernaar werken om je doelen te bereiken!

 • Reageer Naomi 07/02/2012

  Een secretgenoot. Prachtig.
  Ik heb het boek exact drie jaar geleden meerdere keren verslonden. Het heeft me destijds goed geholpen en het helpt me tot de dag van vandaag nog steeds.

  Heb inderdaad ook moeten leren dat het niet voor iedereen is en voor sommigen zelfs een lachertje.

  Had vandaag nog zo’n moment. De hele dag negatieve gedachten, no wonder dat ik me dan niet lekker voel en er flink de p in had. Dus ik had snel weer door dat het ook andersom werkte.

  Leuk dat je moodboard is uitgekomen. Misschien maak ik er binnenkort ook weer 1.

  • Reageer Des 08/02/2012

   dag mede secretgenoot. Mag ik jou meteen Love&Sequins aanraden van Galadarling. Het is een e-book, maar ik heb het winzip bestand, die kan ik je toesturen als je wilt!

   Gewoon lekker maken die moodboard. Al is het maar gewoon digitaal (tipje: picasa)

   • Reageer Naomi 08/02/2012

    Ja klinkt goed! Mail het me maar. Jij ziet m’n mailadres toch, als het goed is?

    • Reageer des 08/02/2012

     ik zie het staan en ik ga je vanavond mailen okidoki!

 • Reageer Marlous 07/02/2012

  haha hopelijk wordt die jurk snel werkelijkheid! ik houw van trouwblogjes haha.

  en tja the secret.. mm ik heb wel eens een stuk van een bepaalde beautyblogger gelezen die dat zelfhulpboek continu in je gezicht smijt met ‘HET WERKT! KIJK NAAR MIJ DAN IK BEN ZO HEPPIE’ haha en dan kan ik alleen nog maar denken ‘ROT OP’.

  Wél houd ik heel erg van lijstjes maken (is deels nodig, ik ben zo chaotisch) en ik merk dat dat werkt! Ik zag laatst een oude wishlist op mijn blog, en wat ik toen nog zoooo graag wilde hebben, had ik gewoon al! Dus ik geloof zeker in zo’n moodboard, als je ergens voor gaat dan zul je er heus wel in de buurt komen, maar soms lukken dingen gewoon niet en moet je je daar ook bij neerleggen.

  Maar zolang jij niet dwingend zelfhulpboeken op je blog gaat voorlezen vind ik je moodboards alleen maar leuk!

  • Reageer Des 08/02/2012

   hahahha, I LOVE YOUR COMMENT! Ik weet precie welke UBERHEPPIE, OW WAT BEN IK GELUKKIG JOEPIE JEEUHHH BEAUTYBLOGGER je bedoelt :).

   en dat wil ik ook absoluut niet uitstralen, want daar heb ik zelf ook een hekel aan. dus beloofd: dat soort stukjes ga je hier niet vinden.
   Ik ben er ook van overtuigd dat hoe harder je mensen wilt overtuigen dat je gelukkig bent, je dat eigenlijk niet bent.

   Zo’n wishlist heeft denk ik zelfde prinicipe als moodboard hoor. Je schrijft op wat je wilt hebben, en kijkt er zo af en toe naar. Dat je er even aan wordt herinnert wat je echt wilt.

   • Reageer Marlous 08/02/2012

    ja het is ook hetzelfde. toen ik aan het typen was hoe stom ik het vond dacht ik ‘oh ik doe het eigenlijk zelf ook’. haha.

    maarrr dan zonder dat zweverige opdringerige gedoe erbij (doe jij ook niet hoor). want als je dingen op een lijstje gaat zetten gebeurt het heus niet vanzelf (hoewel laatst plaatste ik die leuke FYB armbandjes op mijn lijstje, en toen kreeg ik er zomaar eentje toegestuurd 😀 dus oke misschien heel soms werkt het echt zo).

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 08/02/2012

  Ik heb the secret al een hele tijd willen lezen maar werd er idd ook iets te veel mee dood gegooid. Maar nu ga ik het ECHT doen. Ben benieuwd wat ik er van vind. Leuk stukje weer Des. Ik ben echt een trouwe bezoeker geworden. Zou willen dat je elke dag post!!

  • Reageer Des 09/02/2012

   dankje! En ikd oe mijn best hihi

 • Reageer NEnz 08/02/2012

  Ah, Des, wat een toffe blogpost! Van ‘The Secret’ lezen werd ik alleen maar heel zenuwachtig, omdat daar iets in stond a la dat je met negatieve gedachten ook negativiteit aantrekt. Welnu, als iemand tegen mij zegt dat ik niet aan een roze olifant mag denken, kan ik alleen nog maar aan die roze olifant denken (ik had je geloof ik al eens verteld dat ik zeer neurotisch van aard ben :p). Dus dat was niet echt mijn kopje thee. Maar gratitude journals, wensenlijstjes en jouw moodboard-idee vind ik helemaal geweldig. Ik ga er vandaag nog een maken, als achtergrond van mijn bureaublad!

  • Reageer Des 09/02/2012

   ik ben een ster in doemdenken. Dus als er gezegd word dat je dat niet mag doen, ja, inderdaad, dan doe ik dat ook. maar positief denken (en dus modboards/lijstjes enz) dat helpt wel het leven mooier te maken

 • Reageer Sanne 08/02/2012

  Ik kan echt helemaal niets met the law of attraction en dergelijke dingen. Ik ben te sceptisch daarvoor maar daarom probeer ik het ook niet en weet ik dus helemaal niet of het misschien toch wel echt werkt. Maar ik vind het wel heel gaaf voor jou dat je een moodboard maakt en die dingen ook uit blijken te komen 🙂

  • Reageer Des 09/02/2012

   ik vind dat dus ook wel gewoon gaaf!

 • Reageer sigrid 08/02/2012

  ik geloof echt niet in ‘het universum’, dat het ‘je iets zou geven’… ik geloof er wel in dat als je een moodboard maakt of iets gewoon wílt (en je het als doel stelt), je daarvoor gaat werken en je acties etc. allemaal naar dat doel wijzen. maar ik ben eigenlijk tegen the secret, omdat ik het (wat nenz zegt) ‘met negativiteit trek je negatieve dingen aan’ lomp vind. ik vind het heel simplistisch allemaal: sommige mensen ‘krijgen’ negatieve dingen ondanks hun positieve instelling, en sommige mensen die iets eigenlijk helemaal niet per se willen wordt het in de schoot geworpen…

  ik geloof in toeval. en ik geloof er in dat als je iets wilt, je je best kunt doen om het maakbaar te maken voor jezelf 🙂 en als het niet lukt, dat je dan in elk geval ALLES gedaan hebt. ik denk wel dat de kans dat je negatieve dingen ‘krijgt’ in menselijke relaties etc. groter is als je negatief ingesteld bent, maar dat is gewoon logisch en oorzaak en gevolg ;).

  ondanks mijn scepticisme ben ik wel heel benieuwd naar love & sequins 😛

  • Reageer Des 09/02/2012

   “ik geloof er wel in dat als je een moodboard maakt of iets gewoon wílt (en je het als doel stelt), je daarvoor gaat werken en je acties etc. allemaal naar dat doel wijzen”

   wel grappig, er zijn meer comments die dit zeggen. terwijl dat dus eigenlijk gewoon the secret is. wil je iets echt graag, dan ga je er onbewust naar toe werken.

   Ik ben wel ook van mening, net als jij, dat sommige mensen gewoon bepaalde dingen ondervinden die ze niet verdienen. en ja, dan refereer ik natuurlijk naar de dood van je vader. ik kan me heel goed voorstellen (of eigenlijk niet..)dat je zoiets hebt van: ehh jongens, hier heb ik niet om gevraagd!

   ik geloof overigens niet in toeval. wel dat dingen een bepaalde reden hebben.

   ik ben benieuwd wat je ondanks je sceptisme van L&S vindt 🙂

 • Reageer self help articles 27/09/2013

  Hello, just wanted to tell you, I enjoyed this post.
  It was inspiring. Keep on posting!

 • Reageer What the hell is The Secret anyway? | In Het Wilde Weg 18/01/2014

  […] en zij bereiken evenzeer wat ze willen in het leven. En toch. Eén van mijn favoriete blogsters, Des, is fan van visionboards. Des is nochtans allesbehalve een zweefteef. Ook bij Lianne draait alles […]

 • Laat een reactie achter