Hardlopen gaat nog steeds hartstikke prima hoor!

29/02/2012 - 44 reacties

Zeg Des, hoe staat het eigenlijk met dat hardlopen?

Nou, wat fijn dat je het vraagt!

Het hardlopen gaat namelijk best prima, ja! Na jullie vele hele goede tips, heb ik de lelijkste sportschoenen ever gekocht. Toen ben ik begonnen met hardlopen. Β Eerst 2 minuten hardlopen, toen 1 minuut wandelen. De eerste paar dagen 20 minuten lang. Toen opgebouwd naar 30 minuten. Ik was niet kapot toen ik thuis kwam, maar wel lekker moe.

Om de dag ging ik hardlopen. Soms de zaterdag&zondag achter elkaar. En toen..

Ging ik op vakantie.Twee weken lang lag ik met m’n bruine billen op het strand. En ik dacht: dikke vingerΒ  jongens, ik ga lekker vakantie vieren.

Toen kwam ik terug van vakantie en het was stervenskoud. Wel fokking 100 graden onder nul. Tenminste; zo voelde het. Dus ik dacht: dikke vinger jongens, ik blijf lekker met mijn Hello Kitty trui, m’n sexy jogginbroek en m’n hippe slofjes onder de deken op de bank liggen.

Maar toen ging de elfstedentocht niet door. En het ging weer dooien. En het werd weer wat warmer. En toen gebeurde mijn grootste angst wat betreft sporten: ik kreeg geen zin meer.

Het is bij mij namelijk alles of niets. Of ik sport heel fanatiek. Of ik doe geen reet. En ik zat dus in de fase dat ik geen reet deed.

Tot vorige week. Toen ging ik weer hardlopen. Na 1 maand niets te hebben gedaan. En ik dacht even: ow shit, ik moet er straks weer in komen. Maar het viel heel erg mee. Ik liep zelf 30 minuten achter elkaar hard, met een paar minuten pauze. En de dag erna ging ik weer. En de dag erna ook. En het weekend daarop moest ik rennen om mijn trein te halen. En terwijl ik zo rende op het station, op m’n hoge hakken en een tasje in m’n handen (wat een wijf ben ik ook) dacht ik: he! Ik hijg niet! Ik ren hier slapend (bij wijze van dan) naar m’n trein!

En nu vind ik het gelukkig weer erg leuk. Ik ren het liefst elke dag hard, want damn wat krijg je daar een energieshot van. Het liefst voordat ik naar werk ga, van ongeveer 6 uur tot half 7 (voordat jullie roepen: wow, Des, wat goed, hoe doe je dat, ik heb geen problemen met vroeg opstaan).

Ondanks al jullie fijne tips van downloadprogramma’s enzΒ  (ik ben echt zo niet technisch wat dat betreft. Ik heb laatst een half uur moeten zoeken naar het aanknopje van de iMac computer van LOML. Dus) heb ik geen idee hoeveel kilometer ik ren of hoeveel calorieen ik verbrand.

Mijn uiteindelijke doel is de 4 mijl lopen in oktober. Β 

En als ik dat heb gehaald zoek ik weer een nieuw doel. Uit een vliegtuig springen ofzo.
Het is bij mij immers alles of niets.

Vorige post Volgende post

44 reacties

 • Reageer Suus 29/02/2012

  Hihi, Des. Fijn dat je weer aan het rennen bent. Motiverend stukje om te lezen!

  • Reageer Des 01/03/2012

   Ja, ik ben wel blij dat ik weer in beweging ben haha

 • Reageer Ankie 29/02/2012

  Des, ik ben trots op je!

  • Reageer Des 01/03/2012

   jij ook weer hardlopen!

 • Reageer Britt 29/02/2012

  Hahaha leuk stukje! Ik denk dat ik een beetje hetzelfde type ben: ik ben ofwel heel lui, of heel fanatiek. Op dit moment zit ik nog in het luie stadium, maar ik word zoveel geconfronteerd met positieve verhalen over hardlopen, dat ik me er volgende week ook maar eens aan ga wagen….

  • Reageer Des 01/03/2012

   ja dat heb ik ook hoor.ik wou helemaal niet. maar al die positieve blogs over hardlopen hele tijd

 • Reageer Tam 29/02/2012

  heheh goed van je dat je weer rent en rent. En rust nemen en lui zijn is ook goed, zolang je dat vol overgave doet. Ik snap mensen niet zo goed die lui op de bank hangen en zich schuldig voelen, doh niemand dwingt je..

  • Reageer Des 01/03/2012

   wahhaha, ja dat is waar!

 • Reageer Pippi 29/02/2012

  Wat goed van je! Hb ook ooit geprobeerd hard te lopen omdat iedereen me vertelde dat je hoofd daar zo lekker leeg van werd. Nou, ik zag mijn grootste vijanden nog steeds voor me en ging daar helaas niet harder van rennen.
  Maar nu hebben we een hond en loop ik opeens uren buiten:)

  • Reageer Des 01/03/2012

   hahaahhahahah
   Ik vind dit “Nou, ik zag mijn grootste vijanden nog steeds voor me en ging daar helaas niet harder van rennen”
   erg grappig!

 • Reageer maarah 29/02/2012

  Super goed van je! Ik kom steeds niet verder dan de gedachte aan hardlopen.. Ik vind elke keer weer een excuus om het niet te doen πŸ™

  • Reageer Des 01/03/2012

   nee, nee, gewoon DOEN! kleren aan, schoenen aan, en de deur uit!

 • Reageer Joy 29/02/2012

  Wat goed! Ik denk dat ik er binnenkort ook aan moet geloven.

  • Reageer Des 01/03/2012

   moet niet natuurlijk
   mag wel πŸ™‚

 • Reageer Manja 29/02/2012

  Goed bezig! En je rent tegenwoordig ook naar de trein? πŸ˜‰

  • Reageer Des 01/03/2012

   ik moet wel he. moet wel.

 • Reageer Dina 29/02/2012

  Na jaren niet hardlopen, ben ik gisteren weer begonnen. Meteen 3km gepakt en dat ging verrassend goed, vandaag ook weer. Eigenlijk heb ik zin om nu weer een stukje te gaan. Mijn doel heb ik ook al gezet, ik wil in juni meedoen met een hardloopdinges in de stad.

  • Reageer Des 01/03/2012

   ja goed zo Dina, ik ga dat dus ook doen!

 • Reageer Nathalie 29/02/2012

  Wat goed van je zeg… Had ik die spirit ook maar!
  Mijn probleem:
  – Ik kan ab-so-luut niet vroeg opstaan, ik ben echt een nachtpersoontje. Wekkers zijn horror voor mij.
  – Ik ben lui
  – Ik krijg snel last van mijn astma – Boeeeh en dat betekend van die gemene steken in je zij en longen. Dus dan geef ik heel snel op.
  – Volgens mij ben ik genetisch voorbestemd om niet sportief te zijn πŸ™‚

  • Reageer Des 01/03/2012

   ik ben ook lui. ik hardloop omdat ik wel in beweging moet blijven. maar anders ben ik ook gewoon een ontzettend lui wijf

 • Reageer Milou 29/02/2012

  Goed om te lezen! Ik heb ook al een maand niet meer gelopen (misschien al zelfs iets langer niet..) en ik ben echt bang dat ik weer heeeelemaal opnieuw moet beginnen! Ik denk dat ik vanavond maar weer eens een poging waag. πŸ˜‰

  • Reageer Des 01/03/2012

   en, en en?

 • Reageer Lin 29/02/2012

  PROUD! Die 4 mijl in oktober die haal je sowieso!

  • Reageer Des 01/03/2012

   high five!

 • Reageer nathalie 29/02/2012

  Wat goed Des!

  • Reageer Des 01/03/2012

   dankje lieve nathalie

 • Reageer jorinde 29/02/2012

  Een iMac moet je ook helemaal nooit uit doen, daar istie niet voor gemaakt. Steve heeft hem daarom extra goed verstopt. Ligt niet aan jou schatje πŸ˜‰

  • Reageer Des 01/03/2012

   waarom zit die verdomde knop inderdaad verstopt aan de achterkant!

 • Reageer ioon 29/02/2012

  Waaaauuuuw goed bezig Des! πŸ˜€

  • Reageer Des 01/03/2012

   jij ook, als ik zo je FB updates lees!

 • Reageer 77235 29/02/2012

  go Des go Des goooooooo!

  in Finland zit tot eind maart sneeuw dus geen hardlopen voor mij. maar ik heb iets nieuws: floorball! een teamsport die ik – soort van – kan doen.

  • Reageer Des 01/03/2012

   floorball? klinkt interessant!

 • Reageer Linda 01/03/2012

  Je kunt het ook combineren: ergens uit een vliegtuig springen en dan hardlopend terug naar huis πŸ˜‰
  Wel goed van je. Ik ga volgende week ook weer beginnen met rennen. Ik krijg de kriebels van al die blogs over hardlopen bij iedereen!

  • Reageer Des 01/03/2012

   ja ik heb dus ook kriebels van die blogs gekregen hoor! daaorm ben ik weer begonnen haha

 • Reageer Mercury Moonshine dutchess 01/03/2012

  When my eyes first saw your blog a rush of excitement over came me the world went into a glitter fest of love and ghost fairies began to whisper lovely melodies into my ears i went through a lot of your posts each getting better and better I adore your blog keep posting X mercury moonshine dutchess

  • Reageer Des 01/03/2012

   wow! thank u zeg! wow!

 • Reageer Yourlifestyleguide.nl 01/03/2012

  Knap hoor! Ik HAAT hardlopen en begin er dus ook gewoon net aan. Maar eigenlijk zou ik het wel moeten doen…

  • Reageer Des 01/03/2012

   nou niet smoet natuurlijk. maar hardlopen haatte ik vroeger ook tot in m’n tenen, maar ik ben er gewoon verslaafd aan geraakt.

 • Reageer Ineke 01/03/2012

  Wat een leuk stuk en het werkt wel motiverend :D.

  • Reageer Des 01/03/2012

   dankje Ineke πŸ™‚

 • Reageer Blauwe sokken 01/03/2012

  De 4 mijl! Goed bezig Des!
  Ik wou dat ik een beetje hardloop spirit had, maar het lukt me gewoon niet.

  • Reageer Des 01/03/2012

   die blauwe sokken in goede sportschoenen, en rennen!

 • Reageer Marieke 07/03/2012

  Goed bezig!! Hardlopen is zo lekker… Ik train ook, voor de 5 km in Utrecht op 2e paasdag en de 5 km van de Marikenloop in mei, in Nijmegen. Hoop in juni 10 km te kunnen lopen in Rotterdam, maar da’s nog wel heel ver weg. πŸ˜‰

  Succes met trainen!!

 • Reageer Olga 13/03/2012

  Als jij gaat meedoen met de 4 mijl, kom ik je aanmoedigen hoor! Dan kan ik vertellen dat ik een blogger in actie heb gezien, wauw πŸ˜‰

 • Laat een reactie achter