Ik schreef nog een sollicitatiebrief voor m’n pa

08/02/2012 - 17 reacties

Mijn pa moet dus solliciteren op een bepaalde functie bij hem op werk. Of hoe hij het mailt: ik krijg misschien een nieuwe foengsie maar ik moet dan wel soolisieteren. Kunt* je mij daarbij helpen, Des?

Prima, zei ik. Wat moet ik dan doen? “Nou, wilt je een brief schrijven. En goede brief. Zeg maar: ik wil graag solliciteren op de nieuwe foengsie van teamkoots”.

Nou ken ik mijn vader ondertussen lang genoeg om te weten hoe het gaat als mijn vader vraagt of ik een brief voor hem wil schrijven. Mijn vader stuurt graag brieven. Niet zelf schrijven, want “ik ken niet zo goed Nederlands, praten kan ik op zich wel, maar jij kan wel schrijven Des, doe jij maar voor papa”. Voor elke situatie ziet hij een mogelijkheid om een brief te schrijven.

Ik heb de Consumentenbond niet ontvangen, wil jij een brief schrijven? Ik heb een herinnering ontvangen, maar ik heb wel betaald, schrijf jij een brief? Ik ben het niet eens met de rente van mijn spaarrekening, kunt jij een brief schrijven?

Ik schrijf met alle liefde de brieven voor mijn papa, natuurlijk. In mijn eigen woorden, het liefst. Maar nee, mijn vader bemoeit zich ook heel graag wat er precies in de brieven moet staan.
“Schrijf maar, vorige week het was woensdag en woensdag ontvang ik altijd de Consumentengids, nu niet meer, waar is die”. “Schrijf maar, geachte heer en mevrouw, dit is een kopie van mijn rekeningafschrift, jullie kunnen zien, ik heb wel betaald, nu stoppen met sturen van brieven aub”. “Jawel Des, die aub moet er achter”.

Ik moet het allemaal typen zoals hij het zegt, want hij kijkt achter mijn schouder mee op het beeldscherm. Soms heeft hij het lef om te zeggen “he Des, mist daar geen komma?”.

Nooit geweten dat ik dit ooit zou meemaken, maar nu dus een sollicitatiebrief. Hij mailt mij de vacature. Ik weet even niet goed hoe ik een sollicitatiebrief moet schrijven voor iemand die langer dan 30 jaar bij een bedrijf heeft gewerkt. Maar uiteindelijk lukt het, na de hele week heen en weer mailen met mijn vader.

Ik moet hem een paar keer uitleggen wat precies “taken” betekent, aangezien mijn vader denkt dat “taken” precies hetzelfde is als je “functie”.  En omdat er in de vacature wordt gevraagd om communicatieve vaardigheden, vraag ik mijn pa of hij voorbeelden heeft dat hij deze bezit.
Ik ontvang een mail van hem: ” Ik kan goed taakken uitleggen aan andere mensen”.

Waarvan dus akte.

*Mijn vader doet alle werkwoorden met een T eracher. In zijn ogen is alles stam plus T.

Vorige post Volgende post

17 reacties

 • Reageer Marlous 08/02/2012

  haha zo leuk, stukjes over je vader vind ik altijd het leukst!
  wel lief dat je vader van brieven schrijven (ofja, sturen) houdt. misschien wil hij wel mee doen met mijn letter writing project (grapje hihi)

 • Reageer Blauwe sokken 08/02/2012

  Ik ben voor om de regel van je vader in te voeren: alle werkwoorden met een T erachter. Gewoon lekker simpel.

  • Reageer 77235 08/02/2012

   +1

  • Reageer Des 09/02/2012

   eens. ik ga vanaf nu de regel toepassen!

  • Reageer Des 09/02/2012

   ik bedoel dus: toepassent

 • Reageer amira 08/02/2012

  leuk nog eens een stukje over je vader moet je meer doen leuk dat jullie zo een goeie band hebben.

 • Reageer Dina 08/02/2012

  Hihi de stukjes over je papa zijn het allerleukst!

 • Reageer Elinedroomt 08/02/2012

  Haha, wat schattig! Je schrijft zo leuk, Des!

 • Reageer Tam 08/02/2012

  haha Heerlijk communiceren met je vader zie ik al en dan toch nog eigenwijs zijn over hoe je hem moet schrijven hihih.
  Ik wens hem veel succes met de sollicitatie 🙂

 • Reageer 77235 08/02/2012

  hilarisch stukje weer!

  • Reageer 77235 08/02/2012

   PS: ik zit gewoon nog in Finland hoor

   • Reageer Des 09/02/2012

    ow, ja weet ik veel. ik dacht: die is weer naar china enzo

 • Reageer Eline 09/02/2012

  Wat lief dat je het voor je vader doet! (en je pa is hila)

 • Reageer Hannah 11/02/2012

 • Reageer Olga 21/02/2012

  Is het nog wat geworden met die baan? 😉

 • Reageer Hakima 21/03/2012

  OMG..zooo herkenbaar, ik heb echt in een scheur gelegen om dit stukje. Ik ben fan van jouw papa 😉

 • Reageer Roxanne 07/06/2012

  HAHAHA ik had deze nog niet gelezen! Oh ben zo’n fan van jouw papa.

 • Laat een reactie achter