De aftrekkende jogger uit Groningen

28/03/2012 - 32 reacties

Omdat mij nou eenmaal de vreemdste dingen opvallen:

Tijdens het hardlopen weet ik niet wat ik met mijn handen moet doen.

(gaat dit weer een hardloopstukje worden Des. Serieus? Heb je echt geen inspiratie? Die eeuwige hardloop/kapper/vader stukjes van je, mens, bedenk eens iets nieuws).
(okidoki, ga ik doen menschen, ik broed er wel op).

Zo was ik laatst aan het hardlopen. Ik keek wat om me heen, veegde wat zweet van mijn voorhoofd, hijsde mijn broek op (Totoro heeft het touwtje eruit gesloopt), maakte een stoer bochtje om een lantaarnpaal heen en dacht:

Wtf. Waarom houd ik mijn handen zo raar?

Ik jog namelijk met niets. Geen telefoon (heb toch geen app waar ik kan zien hoeveel km ik ren), geen iPod (want het eeuwige oordopjes probleem) en mijn huissleutel heb ik in mijn zakken. Dus houd ik mijn handen maar een beetjeโ€ฆ

In de lucht.

En dat ziet er heel stom uit. Als ik het politiek correct mag beschrijven: 2 slappe handjes die maar wat heen en weer bungelen.
Als ik het niet politiek correct mag beschrijven: alsof ik een halve gare man ben die op mannen valt.

Dus ik hield mijn handen maar in vuistjes. Maar dat zag er weer zo drammerig uit. Bovendien merkte ik dat mijn schouders stijf omhoog gingen. Dus hield ik ze een beetje los alsof ik een rondje met m’n handen wou maken. Maar terwijl ik aan het hardlopen ben, bewegen mijn handen natuurlijk ook mee. En dan lijkt het weer alsof ikโ€ฆ..sorry..ik kan het ook niet anders noemenโ€ฆ.iemand aan het aftrekken ben.

Daarom mijn dringende vraag aan de hardlopers: hoe houden jullie je handen tijdens het hardlopen? Een vuistje? Laat je ze gewoon bungelen langs je lichaam? Of laat je ze lekker wild gaan, een beetje zoals Phoebe?

Vertel me alsjeblieft hoe, want ik wil niet bekend staan als de aftrekkende jogger van Groningen.

Vorige post Volgende post

32 reacties

 • Reageer Naomi 28/03/2012

  Haha ja dat had ik ook gehoord van die aftrekkende hardloper. Ik vond het merkwaardig, maar knap.

  Ik heb heel stoer vuistjes als ik hardloop. Mocht er dan een aftrekkende hardloper in de buurt zijn, ziet ie dat ik menens ben en dat ik ‘m zo kan hoeken. Ofzoiets.

  • Reageer Des 28/03/2012

   klasse. goede tip

 • Reageer Linda 28/03/2012

  Haha, daar heb ik nou nog nooit over nagedacht tijdens het rennen. Ik hou m’n handen ook in vuisten, maar wel een beetje ontspannen.. niet helemaal dichtgeknepen.

 • Reageer Sanne 28/03/2012

  Ontspannen vuistjes is het helemaal voor mij.

 • Reageer Sigrid 28/03/2012

  ik doe ontspannen knuistjes! ๐Ÿ˜›

  • Reageer Des 28/03/2012

   ontspannend knuistjes, het klinkt iig wel schattig!

 • Reageer Myrthe 28/03/2012

  Hahahahahaha, ik houd ze altijd gewoon een beetje op de man-houdt-van-man-manier, eigenlijk.. of op z’n kamikaze/judo’s/robot met dezelfde manier als de andere manier, alleen dan uitgestrekte handen.

  Moet er ook best gek uitzien, eigenlijk.

 • Reageer Dina 28/03/2012

  Vuistjes. maar niet te hard dichtknijpen.

 • Reageer Sylvia 28/03/2012

  Ontspannen vuisten ๐Ÿ˜‰

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 28/03/2012

  De zeldzame keren dat ik hardloop maak ik vuistjes ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Blauwe sokken 28/03/2012

  hahhahaha, je schrijft echt geniaal!
  Ik hardloop nooit dus ik heb geen aftrekhandjes (muhaha).
  Uhm, misschien kun je een flesje water meenemen? Al is het maar om wat in je hand te hebben? Of neem een mascotte! Of een ipod met een mega koptelefoon (geen oordopjes probleem) en dan kun je je ipod in je hand vasthouden. of je ov chipkaart, lijkt het gewoon alsof je aan het rennen bent om de bus te halen. In je hardloopkleren. Succes!

 • Reageer Inge 28/03/2012

  Hahahaha, grappig, ik zou het ook houden bij wat losse vuistjes of zo.

  En ik las ook nog je post over de oordopjes… dat heb ik nu ook voor! Mijn rechter blijft er nooit inzitten, en als ik eerlijk ben, het kan er zelfs niet in! Mijn KNO zei wel dat ik heel nauwe oorgangen heb, Boo!! aan nauwe oorgangen! Niks aan te doen dus ๐Ÿ™

 • Reageer Marlous 28/03/2012

  mijn oplossing: ik hardloop niet

  kun je anders niet een hond lenen ofzo? kun je z’n riem vast houden. of doe een tandje langzamer en ga nordic walking doen, kun je twee stokken vasthouden. of draag twee gewichtjes, sport je dubbel!

  toch lijkt mijn (eerste) oplossing het beste.

  • Reageer Des 28/03/2012

   eerste oplossing he. ja lijkt mij ook nog wel het beste eigenlijk

 • Reageer Danielle 28/03/2012

  Mijn antwoord op deze vraag zou zijn om niet mee te gaan joggen. Dus ik geen maar gewoon geen antwoord ๐Ÿ˜‰

 • Reageer 77235 28/03/2012

  ik ga de deur niet uit zonder mijn mp3 , maar ik doe ook de ontspannen vuistjes

 • Reageer Maxime 28/03/2012

  Haha leuk geschreven!

 • Reageer Flaviena 28/03/2012

  Ik houd ook mijn handen in een soort ready to fight positie. Af en toe wat gefrunnik aan mijn haar maar alles behalve los laten zwabberen. ๐Ÿ˜€

 • Reageer Madelon 28/03/2012

  Bose headset en iPhone. Handen bezet ๐Ÿ˜€

 • Reageer tam 28/03/2012

  whahhahahhaha

 • Reageer Rianne 28/03/2012

  Ik houd mijn handen ook in vuistjes maar niet stijf dicht geknepen. Gewoon lostjes. Daarnaast heeft mijn trainer me ooit eens vertelt dat je je handen niet voor je lichaam moet bewegen, maar langs je lichaam. We hebben er toen gelijk een oefening mee gedaan en het loopt inderdaad anders.

 • Reageer ee 28/03/2012

  ik hou mijn handen altijd in een soort combinatie tussen boksen en een koe melken (klinkt ookal zo leuk)maar wel een beetje ontspannen want anders zijn ze helemaal verkrampt als je thuis komt.

  nog een ideetje: doe een headphone op ipv oortjes.

 • Reageer Saskia 28/03/2012

  Wuahahahaha. Ik lig hier dus HELEMAAL dubbel..

 • Reageer Jennn 29/03/2012

  Haha, ik heb niks met hardlopen, en heb geen tips voor je, maar erg leuk geschreven! Leuke blog heb je.

 • Reageer Carmen 29/03/2012

  Hahaha, heerlijk geschreven! Het enige moment dat ik hardloop is als ik aan het hockeyen ben en gelukkig heb ik dan een stick in mijn handen, want volgens mij ren ik ook als een halfgare man die op mannen valt :p

 • Reageer Lisa 29/03/2012

  Hahaha ik zie het al voor me!
  Zelf heb ik gewoon een beetje slappe handjes. Of halve vuisten. Ik weet het eigenlijk niet zo goed. Als ik hardloop ben ik zoooooo geconcentreerd dat ik dit soort trivialiteiten helemaal niet opmerk ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Eline 29/03/2012

  Kind, je bent hilarisch. Ik denk dat je er niet al te veel bij na moet denken, dan worden alle bewegingen raar.

 • Reageer drรฉ oudman 30/03/2012

  Het moet zijn: De ZICH aftrekkende jogger……

  • Reageer Des 30/03/2012

   Oh jeetje, SORRY DRE OUDMAN, ik zal het METEEN verbeteren!!!!!

 • Reageer ineke 02/04/2012

  Super grappige post :). Maar ik kan je helaas niet helpen met je vraag ๐Ÿ˜€

 • Reageer Marieke 02/04/2012

  Hahahaha! Ik heb vuistjes en daarin het snoer van mijn iPod. Ik kan echt niet zonder muziek lopen! Bovendien meet dat ding ook de afstand omdat ie in contact staat met een chip in mijn schoen. Vet hip, van Nike. Maarre, geen idee hoe jij het moet doen dus, sorry! ๐Ÿ™‚

 • Reageer Kim 26/04/2012

  Sinds kort ben ik ook begonnen met hardlopen en ik moet nu elke keer aan deze blog denken… Zo grappig!

 • Laat een reactie achter