Een stukje over de zonnebril, ook wel een lentegerelateerd stukje genoemd.

22/03/2012 - 28 reacties

Ik heb een haatliefde verhouding met heel veel dingen, en dus ook met: zonnebrillen.

Mijn haatverhouding komt door: Usher. Want Usher draagt altijd een zonnebril. Ook als hij binnen is. Bij een modeshow. Of staat te zingen bij een begrafenis, bijvoorbeeld die van, ik noem maar even iemand: Michael Jackson. Of gewoon even op straat loopt. En ik snap niet zo goed waarom. Waarom zou je nou altijd een zonnebril op doen. Een zonnebril is toch, ik kan het mis hebben, een bril tegen de zon?
(Ik denk graag logisch na).

Ik denk dat Usher een zonnebril overal op doet omdat hij een Bekend Persoon is. En Bekende Personen hebben altijd een zonnebril op. Om zogenaamd incognito te zijn. Of hun wallen te verbergen, kan ook. En ik vind Usher ook gewoon een air van arrogantie hebben. Ja, sorry kan ik niets aan doen. En nee, ik ken hem niet IRL blablabla, maar het is gewoon even lekker om te zeggen welke beroemdheden arrogante pissers zijn, ok.

Maar nu associeer ik dus mensen met een zonnebril heel vaak met Usher. ย En dat is zeg maar een negatieve associsatie ย associatie.

Nu hebben bijna al mijn vriendinnen vaak een zonnebril op. Mijn zusje bijvoorbeeld: die heeft er wel miljoenen. De een met een rood randje, de ander met een blauw randje. Van die grote Nicole-Richie-Alien-achtige zonnebrillen. Of nog erger: zo’n Ray Ban pilotebril. Net als Usher.

Dan zit ik bijvoorbeeld op het terras. En vertel ik een heel boeiend verhaal (mijn mening over de zonnebril) en dan zie ik alleen mezelf in die grote glazen van de zonnebril. En dan denk ik: ja hallo, praat ik nou tegen jou. Of praat ik tegen mezelf.

Snappen jullie nou wat ik bedoel, ja of nee.

Snappen jullie nou wat ik bedoel, ja of nee.

Zo. Dat was mijn haatverhouding met de zonnebril. Dan nu nog wat over mijn liefdesverhouding met de zonnebril:

die is er niet.

Vorige post Volgende post

28 reacties

 • Reageer Dina 22/03/2012

  Ik heb alleen een hekel aan zonnebrillen omdat ze mij nooit staan. Echt nooit.

  • Reageer Nathalie 22/03/2012

   Idd! Ik heb een heel smal hoofd waardoor enkel kinderbrillen me een beetje lijken te passen qua breedte (anders bedekt zo’n bril ongeveer 2/3e van mijn gezicht en dat gaat echt te ver) maar kinderbrillen vind ik gewoon stom.
   Ik draag er eigenlijk alleen eentje op mijn hoofd, je weet wel… in maar haar zodat ik geen speldje nodig heb op een zonnige dag en zodat ik de zonnebril niet kwijtgeraak of er op ga zitten.
   Ik draag mijn zonnebril eigenlijk alleen tijdens het auto rijden. Bij laagstaande zon maakt het dat net een tikje gemakkelijker om te gokken of het nou groen of rood licht is. Cruciaal zou ik zo zeggen, zou standaard bij de auto moeten komen, in dezelfde kleur!

  • Reageer Des 28/03/2012

   mij ook niet. ook nooit. echt nooit

 • Reageer Petra 22/03/2012

  Ik kan me best wel in jouw verhaal vinden, vooral dat laatste stukje over tegen wie je nou zit te praten. Ik draag alleen wel zonnebrillen, want anders zit ik heel erg met mijn ogen te knijpen en krijg ik zo’n hoofdpijn. En tijdens het lezen is het ook veel fijner!

 • Reageer Little_wen 22/03/2012

  Zo herkenbaar! Net ook. Heeft mn vriend zo’n rayban piloten spiegelbril op en buigt naar me toe om me een kus te geven.. Net alsof je jezelf een kus gaat geven omdat je jezelf zo ziet. Nee.. Ik vind het niks.. Zo gek. Je ziet alleen maar jezelf. Dus in het kort: eens!

  • Reageer Des 28/03/2012

   hahaha ja, en je wilt jezelf niet een kus geven, maar je vriend!

 • Reageer Little_wen 22/03/2012

  Oh.. Euhm.. Ja alleen dat laatste stukje zo onwijs eens hoor ๐Ÿ˜‰ verder hou ik wel van zonnebrillen ๐Ÿ™‚ de niet spiegelenden varianten ๐Ÿ˜‰ heel fijn als je pijnlijke ogen hebt om alles donker te maken ๐Ÿ™‚ dat scheelt echt! ๐Ÿ™‚ och.. Misschien heeft usher wel chronische oog-pijn ๐Ÿ˜‰ in dat geval mag het van mij ๐Ÿ˜‰

 • Reageer tam 22/03/2012

  Less wrinkles, dus sinds een paar jaar heb ik het ding op mijn kop.
  Ik zag mijzelf een keer in de achteruitkijkspiegel, en dacht damnmmmm girl, frons niet zo, ik zie groeves. Sindsdien, zonnestralen=zonnebril

 • Reageer Eline 22/03/2012

  Ik sloop ze altijd. Maar ik kan niet zonder, anders krijg ik zulke pijnlijke ogen!

 • Reageer theselfhelphipster 22/03/2012

  Ik vind ze bij sommige mensen echt superleuk staan ook, maar ik vind het stom als ze met me gaan praten en hem in ieder geval niet eventjes afdoen bij het hallo zeggen ofzo. Ik weet niet waarom.

 • Reageer Lisa 22/03/2012

  Hij staat je anders goed! Dus wellicht moet je je mening wat bijschaven. Ook wat betreft die vrienden met zonnebrillen en het tegen jezelf praten; ik zou niet willen zeggen dat het probleem bij jou ligt, maar… eh… ik doe het toch gewoon.

 • Reageer Carmen 22/03/2012

  Haha heerlijk geschreven! Ik heb een haat/liefderelatie met zonnebrillen: soms is het de beste uitvinding ooit (wallen verbergen) maar soms… de verschrikkelijkste (ze staan mij nooit).

 • Reageer Anke 22/03/2012

  Hm, ik vind zonnebrillen op zich wel leuk en dan vooral bij andere mensen. Zelf draag ik ze bijna niet. Maar nu je het zegt, die reflectie kan wel lichtelijk irritant zijn. Al zijn foto’s gemaakt in/van de reflectie in enkele gevallen ook wel weer grappig.

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 22/03/2012

  haha des mooi! Maar vertel eens, hoe doe je dat dan als de zon in je ogen schijnt en je ziet niks? ๐Ÿ˜€

  • Reageer Des 28/03/2012

   nou bij mij staat geen zonnebril, echt niet. ik heb em alleen op ind e auto.

 • Reageer nathalie 23/03/2012

  Draag bijna nooit een zonnebril (alleen als ik buiten in de zon een boek wil lezen). En als ik tegen mensen praat die een zonnebril ophebben, dan weet ik nooit zo goed waar ik moet kijken.

 • Reageer Saskia 23/03/2012

  Haha ik zie ook heel veel mensen met een zonnebril op als er helemaal geen zon staat of hartje winter… 1 woord: CRAZY… ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Marijke 23/03/2012

  Hahaha, heerlijk geschreven!! ๐Ÿ˜€
  Ik hou niet van zonnebrillen…ze staan me niet, ze zit nooit lekker en ik praat niet graag met iemand die een zonnebril op heeft….wat we allemaal wel niet overhebben voor een paar rimpeltjes minder he..;-)

 • Reageer Pippi 23/03/2012

  Een zonnebril is een prima manier om zonder dure cremes zonneschade rond te ogen te beperken. Maar helaas, ik heb een echt Indo-neus waar geen behoorlijke bril op blijft hangen:(

 • Reageer Niya 23/03/2012

  Same! Ik kan niet connecten met mensen zonder hen in de ogen aan te kijken (dus als ze een zonnebril ophebben).

  Maaar ik ben huiverig voor de zon (zonneschade) dus ik draag er wel een… Maar doe hem altijd af als ik met iemand praat! En ik gebruik hem graag als het regent (yes, I’m one of the crazy people) om mijn oogmake-up te beschermen ๐Ÿ™‚

  Verder kan ik niet geloven dat je Usher niet leuk vind? ๐Ÿ˜ฎ Schande!!

 • Reageer Kimsje 23/03/2012

  Draag jij dan nooit een zonnebril Des?? Ik kan in de ZOMER niet zonder mijn zonnebril. Krijg dan meteen hoofdpijn van dr zon. Maar als ik met iemand praat doe ik hem altijd wel af, tenzij we allemaal met een zonnebril zitten te chillen op het terras ofzo. Heb ook een met sterkte, dus als ik hem af doe zie ik niks. Haha!

  • Reageer Des 28/03/2012

   nee echt nooit. ook niet aan strand/zwembad/terras. alleen in de auto

 • Reageer Nathalie 23/03/2012

  Heey Des, hoe krijgen we dat wachtwoord van je? Of is dat echt enkel voor bepaalde mensen bedoeld?

 • Reageer 77235 23/03/2012

  maar Des… in de wereld van sommige mensen schijnt de zon altijd.

  ps: ik heb ook iets tegen Usher … al zolang ik me kan herinneren.

 • Reageer sterrie 23/03/2012

  Wanneer het eerste zonnetje begint te schijnen, moet ik wel een zonnebril dragen anders krijg ik altijd zo’n last van m’n ogen (Traaanen!). Heb nog een nieuw exemplaar nodig: een kleurtje bril of eentje met bloemetjes, hihi!

 • Reageer Raf 24/03/2012

  Wat diss je mijn (faux)Ray ban zonnebril!??

 • Reageer Blauwe sokken 24/03/2012

  Ik vergeet mijn zonnebril negen van de tien keer.
  Ben het met je eens dat het (soms best) asociaal is dat mensen hun zonnebril op hun neus houden terwijl ze met je in gesprek zijn!

 • Reageer Roxanne 26/03/2012

  Ik heb echt een zonnebrillenhoofd maar draag echt geen zonnebril binnen hoor haha.

 • Laat een reactie achter