Genoeg over mij Des, hoe gaat het nou eigenlijk met jou!

20/03/2012 - 23 reacties

Nou, fijn dat je het vraagt!

Het gaat goed. Op 18 oktober 2011 schreef ik dit stukje. Dat het beter ging. Het gaat nu zelfs nog beter met mij.

In januari ging ik op vakantie. Vlak daarvoor schreef ik dit stukje. Ik heb besloten dit ook bij mezelf toe te passen.

Ik kan nu oprecht zeggen dat ik mijn werk leuk vind. Omdat ik een best goede werkgever heb. Omdat er aardige mensen werken. Goed, het werk is weliswaar niet heel erg uitdagend, maar voor nu vind ik het prima. Ik kan het bijvoorbeeld prima combineren met mijn vrijwilligerswerk. Want ook dat doe ik nog steeds erg graag.

Daarnaast kan ik ook goed combineren met mijn *nu moet ik even overgeven want ik heb een haat/liefde verhouding met dat woord* passie: schrijven. Sinds vorig jaar schrijf ik minimaal 4 keer op mijn blog. Ook schrijf ik nu 1x per week voor Nadelunch en Ilikegroningen. Dat zijn 6 stukjes per week.  Ik ben erachter gekomen dat ik schrijven meer zie als een hobby. Soms vragen mensen of ik er ook voor word betaald. Dat is niet zo. Ik weet niet of ik dat heel jammer vind. Ik denk dat ik blijer ben met het idee dat ik schrijven echt leuk vind, in plaats dat ik er voor betaald krijg en het maar een klein beetje leuk vind.

Nog 5 lessen en dan is mijn cursus Frans afgelopen.  “Frans? Maar wat wil je met frans doen dan?” werd mij vaak gevraagd. Ik weet niet wat ik met frans wil doen. Ik weet niet of ik er überhaupt iets mee wil doen. Maar ik vind het wel leuk om het te leren. En het te spreken. En een franse film te zien zonder ondertiteling (ok ok, dit lukt mij nog niet helemaal, maar het begin is er).

Ik wil hierna een cursus japans doen. Ik wil nog op salsa. En ik wil blijven schrijven.  De dingen doen die ik leuk vind. Gewoon. Het hoeft niet ergens toe te leiden.

Dus het gaat goed met mij. Ik groei. Ik leer. Mijn allerliefste neefje zei: je bent van ver gekomen.
En dat is best wel waar.

Vorige post Volgende post

23 reacties

 • Reageer Miss Moneypenny 20/03/2012

  En dat is allemaal waar het om draait! Gewoon doen wat je leuk vindt. En daar gelukkig van worden. Geld of geen geld. 🙂 You go, Des!

 • Reageer Marlous 20/03/2012

  Leuk! Vooral blijven doen wat je leuk vindt. Je zou een cursus Nederlandse spelling en taal kunnen doen, maar een cursus kleien/japans/lammetjes knuffelen/tuinieren/naaien is natuurlijk veel leuker! 😉

  • Reageer Charlaine 20/03/2012

   WAAR kan ik me inschrijven voor de cursus lammetjes knuffelen!?!?

   I want!

   • Reageer Marlous 20/03/2012

    bij mij! onze buurman heeft drachtige schapen en naar verwachting gaan ze dit weekend bevallen woehoeee

 • Reageer Anke 20/03/2012

  Superleuk Des! Dat het zo goed gaat! Ik herinner me je stukjes van een tijdje geleden nog wel, toen je niet goed in je vel zat. Dingen doen die je leuk vindt is dé oplossing dus?:)

 • Reageer Charlaine 20/03/2012

  Mooi stukje!
  En heel herkenbaar, al ben ik zelf nog wat meer op zoek. Maar ik weet zeker dat het goedkomt 🙂

 • Reageer Christel 20/03/2012

  Mooi geschreven! Gelukkig zijn, daar gaat het om!

 • Reageer Rosanneke 20/03/2012

  Wat fijn om te lezen! Dat je nog maar lang de dingen mag blijven doen die je blij maken 🙂

 • Reageer Dina 20/03/2012

  You go girl 😀

 • Reageer manja 20/03/2012

  Goed om te horen 🙂 blijf vooral doen wat je leuk vind!!

 • Reageer Myrthe 20/03/2012

  Aahw heel fijn dat het fijn gaat (ik zeg nooit fijn.. waarom nu wel)! En Frans is zo nutteloos maar zo’n mooie taal, ik bedoel: zelfs het woord ‘huilebalk’ is mooi in het frans (pleurnichard). Dus. Daarom.

 • Reageer nathalie 20/03/2012

  Wauw, dit stuk had ik dus echt precies even nodig. En ik ben heel blij om te lezen dat het zo goed gaat met je!

 • Reageer Blauwe sokken 20/03/2012

  Dit vind ik nou een leuk ‘makes me happy’ stukje 🙂
  Fijn dat het zo goed met je gaat! En ik dacht vannacht nog; hoe gaat het eigenlijk met Des en cursus Frans?

 • Reageer Xaviera 20/03/2012

  goedzo. inderdaad waarom zou het allemaal een reden moeten hebben? iets meer ‘gewoon omdat het kan en ik wordt er gelukkig van’ idd!

  x

 • Reageer Tam 20/03/2012

  Super dat het allemaal lekker gaat madame 🙂
  Is je echt gegund en je schrijft altijd leuke stukjes en nu slijm ik niet, een complimentje op deze lentedag

 • Reageer Saskia 20/03/2012

  Fijn dat het zo goed met je gaat! Lekker bezig met leven, groeien en leren.

 • Reageer Eva 20/03/2012

  Groot gelijk Des 🙂 Het is zo fijn om te doen waar je zin in hebt, al glipt dat er (bij mij iig) zo vaak tussendoor.

 • Reageer Danielle 20/03/2012

  En ik ben heel erg trots op jou! Want jij maakt met jouw stukjes mijn leven weer leuker, want ik vind het heerlijk om ze te lezen en ja die passie, dat is herkenbaar, als ik maar kan schrijven vind ik het goed, betaald of niet betaald, als we het maar kunnen doen! 🙂

 • Reageer marlou 21/03/2012

  heerlijk om te lezen Des!

 • Reageer Marieke`` 23/03/2012

  Daar waar ik vandaan kom zouden ze zeggen ‘je bent van heel ver gekomme.’ Dat ik gekomen zeg, zegt ook iets over hoe ik gekomen ben 😉 Mooi stukje!

  • Reageer Marieke`` 23/03/2012

   hoe VER ik gekomen ben dus, anders klinkt het een beetje vies.

 • Reageer Eline 24/03/2012

  Wat fijn Des! Een mens krijgt ook zoveel energie van doen wat hij/zij leuk vindt 🙂

 • Reageer Olga 02/04/2012

  Sommige dingen kun je ook gewoon doen zonder dat je ze per se op iets toe wilt passen. Ik wil best mijn Russisch weer gaan herhalen, niet per se omdat ik de ambitie heb om echt iets met die taal te doen, maar omdat het ook gewoon leuk is om iets te kunnen 🙂

 • Laat een reactie achter