Nu ga ik echt weer briefjes schrijven.

18/03/2012 - 31 reacties

In het begin van onze verkering waren LOML en ik nog 2 arme studentjes.  We woonden nog op kamers, hij in Groningen, ik in Amsterdam. We zagen elkaar alleen in het weekend en moesten 2,5 uur treinen om bij elkaar te zijn. Na zo’n weekend liet ik altijd briefjes achter. In de zakken van zijn joggingbroek. In zijn jaszakken. Bij z’n tandenborstel. In z’n schoenen.

Toen we een half jaar verkering hadden kocht ik een klein schrijfboekje voor hem. Dan kan ik hier de briefjes voor je schrijven, zei ik, en hoef ik ze niet elke keer achter te laten. Maar ik vind het juist zo leuk om per ongeluk zo’n briefje van je te vinden, zei LOML. Jammer dan voor je, zei ik, dit is een freaking duur Moleskine boekje en die gaan we gebruiken ook.

Elke maandagochtend schreef ik er iets in. Over het fijne weekend wat we hadden. Over de film die we gezien hadden. Wat we gegeten hadden. Over het komende weekend dat we elkaar weer gingen zien.

Toen gingen we samenwonen. Het boekje werd steeds minder gebruikt. De briefjes werden steeds minder. Ja, die waren er nog wel. Maar meer in de trant van “hoi, ik ben laat thuis, eten in de koelkast, kus!” of “je wou toch wat meer in het huishouden doen? Hint: check het aanrecht”.

Heeeel af en toe schreef ik er weer eens in. Dan zag ik tot mijn schrik dat de keer daarvoor al weer maanden geleden was en beloofde ik mezelf (en LOML) dat ik echt weer eens zou schrijven. Het boekje belandde vervolgens weer in de boekenkast.

Nu, 6 jaar later, zijn we getrouwd. Het boekje is er nog steeds. Laatst las ik het boekje vanaf het begin door.

En dat was fijn. Vanaf het begin kon ik lezen hoe het allemaal begon tussen ons, de kriebeltjes die je voelt als je elkaar weer 2 dagen kunt zien,  wat we hadden gedaan, welke film we hadden gezien. Alle briefjes zaten er nog in. Die ik overal achterliet. Toen ik 4 weken naar Indonesië ging, bioscoopkaartjes, concertkaartjes, zelfs de boodschappenlijstjes had LOML in het boekje bewaard.

LOML ging laatst op zakenreis en ik besloot voor elke dag dat hij weg was een briefje te schrijven.  Toen ik bij de laatste dag was en een bladzijde wou omslaan zag ik dat het boekje vol was.

Ik ga een nieuw boekje kopen. Nu ga ik er weer in schrijven. Echt.

(Ik las ooit het mooiste stukje wat een man voor zijn vriendin met verdorie het mooiste rode haar ever had geschreven).

Vorige post Volgende post

31 reacties

 • Reageer ais 19/03/2012

  ammegad i like dit stukje en I LIKE het coffee-briefje en de vergelijking met <3

 • Reageer Raghenie 19/03/2012

  Mierzoet inderdaad. Maar wat een heerlijk verhaal.

 • Reageer ioon 19/03/2012

  Ik dacht, nu komt er echt een super slijmerig zoetsappig verhaaltje maar het is gewoon echt een heel lief stuk!

  Wat mooi om zo die herinneringen te bewaren. Wat zullen jullie kleinkinderen blij zijn met die boekjes. 😉

  • Reageer Des 20/03/2012

   i know right!

 • Reageer sterrie 19/03/2012

  Aaah… wat lief! Krijg je ook briefjes terug?

  • Reageer Des 20/03/2012

   nee :(!
   wel whatsapjes met smiley’s haha

 • Reageer nathalie 19/03/2012

  Zwijmel, heel lief en leuk Des!

 • Reageer Flaviena 19/03/2012

  Briefjes zijn leuk. 🙂 Mijn specialiteit; men neme een gefrummeld -lief- briefje en stopt dit in de schoen van loml (loyl) voor extra sensatie. De reactie van “aaarrgh! wat is dat!” naar “aaawwwwww” is priceless. <3

 • Reageer Sandra 19/03/2012

  Wat leuk! Die ga ik onthouden voor een eventuele nieuwe lover 😀 Hoe hebben jullie elkaar eigenlijk leren kennen?

  • Reageer Des 20/03/2012

   we waren collega’s van elkaar bij een bijbaantje 🙂

 • Reageer Marlous 19/03/2012

  oh wat leuk! ik hou ook van briefjes en post (as you know) en ik stuur ook wel eens wat naar mijn lover. hij vindt het wel lief maar geeft er niet zoveel om, ik krijg ook nooit iets terug 🙁

  • Reageer Des 20/03/2012

   ik ook niet. maar dat geeft eigenlijk niets haha.
   ik vind het al leuk om zijn blijschap te zien als hij weer een briefje van mij leest

 • Reageer Pippi 19/03/2012

  Veel leuker dan die whatsappjes die wij elkaar sturen:)

 • Reageer Myrthe 19/03/2012

  Oooh mi guddi wat ontzettend lief! Des is een romanticuuuus Des is een romanticuuuus!

 • Reageer Annemijn 19/03/2012

  Wat lief! Toch wel handig dat je het dan echt in een boekje hebt geschreven, anders had je ze nooit meer kunnen lezen.

 • Reageer Saskia 19/03/2012

  Awww lief briefje! Briefjes zijn leuk 🙂

 • Reageer Lnnk 19/03/2012

  Wat een leuk idee!
  Ik vind het fantastisch wanneer ik een briefje vind van mijn lief. Daar kan ik echt van genieten 🙂

 • Reageer Blauwe sokken 19/03/2012

  liefff, wat een leuk initiatief! 🙂
  Ik hou ook van briefjes schrijven voor mijn loml, maar niet als hij ze per ongeluk wast in de wasmachine.

  • Reageer Des 20/03/2012

   hahahaha. nee, dan heb je al die moeite gedaan voor niets!

 • Reageer Lisa 19/03/2012

  Aaaawh dat is echt heel schattig! Zo leuk dat jullie dit na zo veel jaren nog in kunnen zien.

 • Reageer Lin 19/03/2012

  Liefde is zoooo fijn! Ik ga ook weer eens een brief schrijven. Een excuusbrief om mee te beginnen.

 • Reageer Tam 19/03/2012

  sweeeet

 • Reageer Eline 19/03/2012

  Aah wat ontzettend lief! En wat leuk om allemaal terug te lezen.

 • Reageer Lyanne 19/03/2012

  Aaaah wat een super lief idee zeg!

 • Reageer 77235 19/03/2012

  zucht … zoetsappig gedoe

 • Reageer 77235 19/03/2012

  <3<3<3

 • Reageer Ayla 20/03/2012

  Cutesyyyyy! Ook dat stukje van die jongen over zijn vriendin. Ik zwijmel weg. Love it!

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 20/03/2012

  Wat leuk geschreven. Heel herkenbaar. Mijn lief en ik waren altijd allebei een kei in briefjes schrijven en boekjes bijhouden. Als ik nu een keer een briefje krijg voel ik kriebels. WAAROM doen we dit niet vaker? Oke, ik ga het ook weer vaker doen. Proberen.. 😉

  • Reageer Des 20/03/2012

   ja precies, dat dacht ik dus ook!
   waarom doe ik dit niet vaker!

 • Reageer Stéphanie 20/03/2012

  Dat is echt zo leuk! DIe briefjes zijn leuk, maar dat boekje helemaal teruglezen is natuurlijk nog veel fijner!

 • Reageer marlou 20/03/2012

  oooo wat moet dat heerlijk zijn!
  hou vol, Des! als die 6 straks 60 is ga je ge-nieten <3

 • Laat een reactie achter