Supergeheim dit

23/03/2012 - 26 reacties

Hoe grappig is dit!!
(nou heel grappig is het dus niet).

Schrijf ik een stukje over sollicitatietips, verneuk ik dus zelf een sollicitatiegesprek he.
Die had ik namelijk afgelopen woensdag.

Eerst even wat voorinformatie:

Ik schreef dit stukje voor Nadelunch. Dat stukje schreef ik toen ik nog geen vast contract had. Inmiddels heb ik een vast contract. Vorig jaar november echter nog niet, en ik was nog volop aan het solliciteren. Dus schreef ik de brief, maar zij zeiden toen: we houden de brief in onze portfolio.
Wat ook wel betekend “hoi, we verscheuren nu je brief in stukjes en gooien het in het vuur”.
Dacht ik. Afgelopen maandag belden ze me. Dat ze toch een vacature open hadden, en of ik op gesprek wou komen?

Nou zit ik an sich prinsheerlijk bij het bedrijf waar ik nu zit. Maar het kan nooit kwaad om ook gewoon beetje om je heen te kijken. Dus besloot ik om toch te gaan.

Afgelopen woensdag dus. Met 2 vrouwen. Het ging wel aardig. Ik gaf een hand, glimlachte (niet te breed), stelde wat vragen, kortom: ik was niet mezelf, zoals het hoort.

Tot ik het meest stomme deed wat ik kan doen namelijk: een vraag stellen.

De 2 vrouwen waren iets aan het uitleggen over de afdeling, het team waar ik eventueel terecht zou komen, hun werkwijze, maar in mijn hoofd kon ik niet helemaal de verbindingen maken. Dus stelde ik een vraag.

(het maakt echt niet uit wat voor vraag het is, want het is juridisch geneuzel wat niet interessant is).

En toen zei de ene vrouw (de directrice van het bedrijf ook nog, godallemachtig): oei, dit is wel informatie die je hoort te weten nav je opleiding.
En ze sloeg daarbij OOK NOG EENS de handen voor haar ogen.

Nou weet ik niet of u afgelopen woensdag nog in beeld heeft. Maar het was een prachtige lentedag. En ik zat daar, in mijn LBD-tje en zwart colbertje. En ik werd zo zenuwachtig opeens (ze deed verdorie haar handen voor haar ogen! Dat is een teken van “wat een HOPELOOS KIND IS DIT”) dat ik een FOKKING ZWEETLIP KREEG!!
IK!
EEN ZWEETLIP!!

Ik keek naar mijn cv, begon te lullen als een kip zonder kop, en zei dit: eh nou ter verdediging: ik ben in 2008 afgestudeerd, dat is 4 jaar geleden, en ik heb 1 jaar werkervaring gehad. Ik ben al te lang uit het juridische werkveld om dat nog te weten.
Ja maar dat is wel basiskennis, zei ze nog.

Nou is dat helemaal geen fokking basiskennis. Het vak kreeg ik in mijn derde jaar, waar ik een 5,5 op kreeg. Maar goed.

Ik probeerde voorzichtig het zweet van m’n bovenlip te halen, en zij stelden oa wat vragen over Nadelunch (“eh nou dat is zeg maar een website waar heel veel op staat, maar eigelijk niet alles, zeg maar, bijvoorbeel de boeken van Kluun: nee, maar boeken van Ferdinand von Schirach: ja”) en Ilikegroningen, maar ik dacht alleen maar: klasse weer gedaan Des, echt klasse.

Ik baalde een heel klein beetje. Maar niet te lang. Want: ik wil niet perse iets juridisch doen, omdat ik dat eigenlijk helemaal niet erg interessant vind. Daardoor voelde ik me wat minder lullig.
Stel nou dat ik de baan heel graag wou hebben. Ja, dan zou ik mezelf wel voor m’n kop slaan.

Tenslotte nog 1 vraag: zou botox in je bovenlip ook helpen tegen zweten?

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageer Des 23/03/2012

  test

 • Reageer nettelie 23/03/2012

  Dat MEEN je. Wil je daar überhaupt nog wel werken als ze zo omgaan met (zenuwachtige) sollicitanten? Als je aan ‘de andere kant’ zit is het de bedoeling dat je sollicitanten (en dus: potentiële collega’s) namelijk ook op hun gemak stelt, hoor. Arm kind 🙁

 • Reageer tam 23/03/2012

  ja het lukt!
  Ik ben het met Nettelie eens.

  hahah zweetlip, hahah ik ken dat, schaamtevol gewoon.. hihih

  Tijdens mijn afstuderen brak het zweet mij overal uit, mijn hand bleef plakken aan het blaadje, genant, maar ze stelden mij op mijn gemak. weet zeker dat ik ook zweetlip had. hihih

 • Reageer Ankie 23/03/2012

  Eens met Nettelie, de reactie van die vrouw is echt belachelijk! Dat ze met haar hand voor haar ogen gaat zitten, jemig wat triest.

 • Reageer nathalie 23/03/2012

  Ik kan niet geloven dat ze echt haar handen voor haar ogen deed! Jezus. Dat moet je je echt niet persoonlijk aantrekken hoor Des. Pff, wat een horror.

  • Reageer nathalie 23/03/2012

   Dit is denk ik wel een verhaal waar je over een tijdje hartelijk om kunt lachen.

 • Reageer Yoor 23/03/2012

  Omg de handen voor haar ogen!? Wat gemeen. Sollicitaties kunnen zó onprofessioneel zijn! (Want dat is dit echt, totaaaaal ongepast.) (Maar stiekem vraag ik me ook heel erg af wat de vraag was! Straks krijg ik ‘m ook oh gottegot.)

 • Reageer 77235 23/03/2012

  Dan zijn ze je niet waard Des. En tof dat je ook dit met ons deelt.

 • Reageer Eline 23/03/2012

  Oooh wat een nare reactie van die mevrouw. Had ze dat niet gewoon voor zich kunnen houden?

 • Reageer theselfhelphipster 23/03/2012

  Ik zou ook mijn handen voor haar ogen doen. Alleen dan gebald en nogal hard.

  Ah, nee hoor grapje, ik ben niet (zo) gewelddadig maar het is geen prettige reactie voor een (zenuwachtige) sollicitant en is niet netjes.

  En die zweetlip: volgende keer woest geil aflikken.

  • Reageer Olga 06/04/2012

   Is die laatste zin tevens onderdeel van je zelfhulpprogramma? :’)

 • Reageer Madelon 23/03/2012

  Hell no dat je daar nog een stap naar binnen moet zetten…ze zijn je niet waard!

 • Reageer Danielle 23/03/2012

  Laat dit een leerzame les voor ons zijn! 😉

 • Reageer Rianne 23/03/2012

  Het scheelt dat je niet echt op zoek bent naar een baan. Anders zou het wel erg pijnlijk zijn – als je niet zou worden aangenomen. Daarnaast is die vrouw gewoon heel stom als het gaat om haar reactie. Het kan toch ook zijn dat hun gewoon heel slecht zijn in uitleggen haha

 • Reageer marlous 23/03/2012

  Haha ahw des wat klote. Gelukkig zit je al ergens

 • Reageer meisjetweepuntnul 23/03/2012

  Ik weet zeker dat zulke mevrouwen eigenlijk heel ongelukkig zijn. Best wel sneu eigenlijk, voor haar.
  Gelukkig ben jij gewoon een superleuke mevrouw*. Objectief gezien.

  *nu je getrouwd bent

 • Reageer charlaine 24/03/2012

  Oh wat een kuttetrut zeg!
  Bah. Gelukkig heb je al werk waar je prima zit en je lip gewoon droog blijft.

 • Reageer Saskia 24/03/2012

  Oh wat gemeen zeg, ook echt met haar handen voor haar ogen. Wees maar blij dat je er niet in geïnteresseerd bent.. Je zou maar voor dat soort mensen moeten gaan werken. *doet haar handen voor haar ogen*

 • Reageer alice 24/03/2012

  Ik zou zelf het gesprek hebben beeindigd. En zou
  tegen haar zeggen dat ze een dikke vinger mag krijgen.
  Bij wijze van, natuurlijk. Maar als zij zo doet dan
  wil je niet weten, hoe het straks zal gaan.
  Lekker blijven zitten waar je nu zit en geniet van je vaste aanstelling.
  Groet Alice

 • Reageer Linny 24/03/2012

  nou, dat klinkt niet echt als een leuke werkgever… Maar goed dat je daar tijdens je gesprek achter kwam, mochten ze je willen aannemen dan kan je netjes bedanken! (met je handen voor je ogen, hahahaha)

  Xxx

 • Reageer Lisa 24/03/2012

  Jezus, kun je het nog ongemakkelijker maken 🙁 Een hand voor d’r gezicht? Seriously? Vind je het gek dat je een zweetlip krijgt!
  Gelukkig maar dat je niet echt op zoek was, maar toch, wat een bummer… hier zit maar een voordeel aan: het kan bijna alleen nog maar beter! (Of minder kut dan)

 • Reageer Anke 24/03/2012

  Vriendelijk en professioneel is inderdaad anders. Ik hoop maar dat die mevrouw een slechte dag had, want als ze iedereen zo behandeld… Maar gelukkig baalde jij er niet te lang van en heb je ook gewoon nog een leuke baan 🙂

 • Reageer Lisa 10/04/2012

  Even tussendoor, heb jij het wachtwoord hieraf gehaald? Ik kan ‘m namelijk lezen met drie verschillende browsers en mijn telefoon. Dus is het niet meer geheim of is er iets mis?

  • Reageer Des 11/04/2012

   nee isniet meer geheim, dus dat klopt hoor lieverd.

   • Reageer Lisa 11/04/2012

    Ah ja. Geheimen zijn zo relatief 😉

 • Reageer Sylvia 11/04/2012

  Haha, ik ben nu toch wel benieuwd naar die vraag die je stelde 😉 En gewoon dat gesprek heel snel vergeten, een leuke baan heb je toch al in the pocket 😉

 • Laat een reactie achter