Tips tegen zweetvoeten

26/03/2012 - 23 reacties

Zeg ehhh, wat vinden jullie eigenlijk belangrijk aan vriendschap? Welke eigenschappen moet een bestie nou echt hebben? Vertrouwen? Communicatie? Er voor elkaar zijn, ook als dat betekent dat als jij midden in de nacht je kleine teen stoot je haar moet kunnen bellen? Moet je beste vriendin je no matter what steunen, ook als jij ongelijk hebt, of wil je juist dat ze eerlijk tegen je is? En je dus ook vertelt dat die groene bloemetjesjurk afschuwelijk is, terwijl jij em juist heel mooi vindt?

Mijn beste vriendinnen zijn mijn zusje en vriendin R. Vriendin R. heb ik leren kennen bij mijn bijbaantje. Leuke meid hoor, dacht ik, maar ik ben verder niet iemand die nou zegt: hoi kom je vanmiddag anders bij me spelen? Vriendin R. wel. Die maakt snel een praatje met iedereen en is oprecht geïnteresseerd. Toen ik naar Amsterdam verhuisde zei ze dus ook: we houden contact hoor! En toen dacht ik: jaja, whatever.

Vriendin R. belde wel. En stuurde me smsjes. En zo begon onze vriendschap.  Ik kan over alles met vriendin R. over praten. Over waar ik onzeker ben. Over waar ik trots op ben. En of ze misschien nog een tip heeft tegen zweetvoeten. Alles kan ik bespreken. Maar niets hoeft besproken te worden. Vriendin R. snapt me, ze vult me aan, ze begrijpt me, ze houdt mij een spiegel voor. Als ik bij haar blijf slapen is ze de beste gastvrouw ever. En toen ik ging trouwen hield ze me rustig. We maken elkaars zinnen af, we lachen om de domste dingen, en we sturen elkaar recepten door.

Maar laatst kwam ik achter iets wat nog zo mooi is aan onze vriendschap. Ze accepteert me zoals ik helemaal ben. Als ik haar ping omdat ik gestresst ben, dan luistert ze. Als ik wil zeuren, dan accepteert ze dat. Als ik ergens moeilijk over doe zal ze misschien even diep zuchten, maar toch mijn gezeik aanhoren.
Vriendin R. weet me te waarderen om mijn mooie kanten (ja die heb ik heust wel) en met me om te gaan om mijn mindere mooie kanten.

Inmiddels heeft vriendin R. een huis gekocht. Afgelopen zaterdag kwam ik langs om te kijken. Haar eerste gekochte huisje zo ver van me vandaan,maar als trotse vriendin kijk ik helemaal vanuit het noorden van het land toe.  Bij Koekela aten we een lemon meringue pie om het te vieren.

Dat is voor mij vriendschap.  Dat je elkaar waardeert. Dat je elkaar accepteert, want niemand is perfect. Dat je helemaal jezelf kunt zijn bij een ander. En lemon meringue pie.
En dat je tips aan elkaar geeft, ook al gaat dat over  zweetvoeten.

Eerdere stukjes over vriendin R: 1 , 2, 3, 4, 5, en 6.

Vorige post Volgende post

23 reacties

 • Reageer Danielle 26/03/2012

  Wat lief! Mijn beste vriendinnetje is ook een R. Is it in the name? 😉

 • Reageer fien 26/03/2012

  Ik heb ook zo’n vriendin en ik heb haar ooit een cadeautje gegeven: een armband waar je dingen in kan laten graveren (http://www.bangle.nl/zilver/armbanden/dames.html)
  Ik ging toen op zoek naar de omschrijving van onze vriendschap en na wat dingen te hebben opgeschreven kwam ik tot: Always sincere but never judge
  🙂

  • Reageer Des 28/03/2012

   ahh lief! misschien is dit ook wel leuk voor vriendin R. en ik!

 • Reageer Roxanne 26/03/2012

  Wat een lief stukje. En je hebt helemaal gelijk, elkaar accepteren is zo belangrijk in een vriendschap! Waar is de vriendschap anders op gebaseerd?

 • Reageer Pippi 26/03/2012

  Pas betrekkelijk laat in mijn leven kreeg ik een aantal vriendinnen. Die zijn net als jouw R. Het zijn meiden bij wie ik mezelf kan zijn, die altijd naar me luisteren en mijn beslissingen accepteren. Dankzij hen heb ik hele vervelende tijden overleefd en daar zal ik eeuwig dankbaar voor zijn.

 • Reageer Dina 26/03/2012

  Ik heb ook nog wel wat tips tegen zweetvoeten hoor.

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 26/03/2012

  Kijk, dat is nou echte vriendschap! Mooi stuk!

 • Reageer Marlous 26/03/2012

  ah wat fijn. ik heb eigenlijk geen beste vriendin (ja ik had er vroegah een, tot zij bleef zitten in groep 7 haha), maar een paar goede vriendinnen. op zich wel fijn want ik vind het soms ook heerlijk om alleen te zijn, en met de ene vriendin kan ik goed shoppen, met de ander goed stappen enzovoorts.. maar soms mis ik wel een soort soulsistah, 2 handen op 1 buik etc.
  hoewel… ik heb mijn vriend! met hem kan ik shoppen (echt!), uitgaan, daten, en hij accepteert me helemaal hoe ik ben. en pluspunt: ik kan hem ook helemaal platknuffelen (ik ben niet zo van het knuffelen en kussen bij vriendinnen). dus m’n bf is ook m’n bff 😉

  • Reageer Des 28/03/2012

   nou mijn man (:)) is ook echt m’n mijn bf. al kan ik dan met vrouwenzaken wel beter naar mijn vriendin R. toe 🙂

 • Reageer Lyanne 26/03/2012

  Aaah wat een lief artikel! Helemaal waar! Een vriendin moet je accepteren zoals je bent en ik vind ook dat je helemaal je moet kunnen zijn. (Dus inderdaad ook over zweetvoeten kunnen praten..)

  • Reageer Des 28/03/2012

   dat moet gewoon kunnen!

 • Reageer Vriendin R. 26/03/2012

  Wat een eer babe! <3

 • Reageer Myrthe 26/03/2012

  Aaahw zo lief! Ik vind jouw conclusie helemaal kloppen én ik vind humor echt Heel. Errug. Belangrijk. Met een dooie pier die niet kan lachen om mijn on te evenaren grappen kan ik echt niet omgaan.

  • Reageer Des 28/03/2012

   zo is dat!

 • Reageer Blauwe sokken 26/03/2012

  Heel mooi voorbeeld van een goede vriendschap!
  De basis voor een goede vriendschap is voor mij vertrouwen, respect, een luisterend oor, communiceren en humor. En vriendin J heeft het allemaal plus nog wel meer. Fijn is dat, (een) goede vriendin(nen) hebben 🙂
  Zusje K is het meest eerlijk als in: ‘je haar zit stom.’
  Vriendin zou zeggen: ‘je haar zit iets minder leuk dan gisteren’ bijvoorbeeld, wat subtieler.

 • Reageer Lin 26/03/2012

  Met je beste vriendinnetje naar de koekela (ik denk ergens hoog in de top10 van dingen waar ik blij van word).

  Lsf dit stukje DES!

 • Reageer tam 26/03/2012

  hahahha tips tegen zweetvoeten, hahah serieus ik dacht ook aan die titel.. lol een pakkende titel… hahaha ik moest zo lachen.. go blogger 😉

 • Reageer sterrie 26/03/2012

  Fijn om zo’n beste vriendin te hebben! Wees er zuinig op! 😉

 • Reageer Saskia 27/03/2012

  Wat een super lief stukje! Zulke vriendinnen zijn de beste.

 • Reageer Eva 27/03/2012

  Ik dacht vroeger nooit dat ik een meisje was voor een beste vriendin. Gewoon een vriendengroep is toch ook leuk? Maar <3 voor mijn beste. Dezelfde dingen zeggen, en vaak op hetzelfde ongepaste moment. Luisteren, liefde, aanmoedigen of lekker loslaten als dat moet.

 • Reageer Eline 27/03/2012

  Zulke vriendschappen moet je koesteren <3

 • Reageer Jennifer 28/03/2012

  Lief stukje! En zo hoort een vriendin te zien 🙂

 • Reageer Kimsje 31/03/2012

  Wat ben jij toch een lieverd :)! Wat fijn dat je zo’n goede vriendin hebt. Dat moet je echt elke dag koesteren!

 • Laat een reactie achter