Dit Mark, zijn pas echte problemen

24/04/2012 - 26 reacties

Allemaal leuk en aardig dat vallende kabinet en de crisis enzo, maar er zijn ergere problemen.
Namelijk: mijn afvalemmer, kaasschaaf en vergiet.

Het zit namelijk zo. Sinds ik op mezelf woon, en dat is al een tijdje, kom ik erachter welke dingen echt handig zijn.

Een knoflookpers bijvoorbeeld. Niet te geloven dat er mensen zijn (mijn moeder en al mijn tantes) die voor hun plezier knoflook lopen te snijden.
Of een goede stofzuiger, ook zoiets. Je wilt een compacte en snelle stofzuiger die GOED zuigt. Niet zo’n eentje die overal achter blijft hangen en waar je tig keer over de kruimels heen moet vegen voordat ze ook weg zijn.

Verdere praktische goede dingen: een scherp mes, de waterkoker, de kaasschaaf, vuilnisbak en vergiet. Mits ze goed werken natuurlijk.
En helaas werken die laatste 3 dingen helaas niet zo heel goed bij mij.

1. Vuilnisbak/Afvalemmmer
Ik heb een trauma aan afvalemmers. Komt door de tijd dat ik nog student was en op kamers woonde. Met 4 andere studenten. Vier mannen. Zal ik jullie vertellen hoe mannen zijn? Die zijn heel gemakkelijk. Dat is een fijne eigenschap, maar geloof mij: ook een vervelende. Als een man een overvolle prullebak ziet, dan zou het niet 1x in hem opkomen om de zak te verwisselen. Nee nee, hij gooit het palk melk erbij in, duwt de boel nog even naar beneden, en loopt weg. Zo ging dat, in mijn studentenhuis. En ik, als enige vrouw, kon dat natuurlijk niet uitstaan. Met als gevolg dat ik elke keer die overvolle vuilniszak eruit moest trekken, melkdruppels op m’n kleren kreeg, en de zak naar buiten moest brengen.

 Spoelen we even 4 jaar verder. Woon ik inmiddels met net zo’n gemakkelijke man. Dus besloot ik een makkelijke grote prullebak te kopen. Zo’n ronde waar je niet de zak uit moest trekken. Maar die is nu kapot. Geen probleem, zei LOML, ik koop wel een nieuwe. En waar komt ie mee thuis? Juist. Zo’n lange dunne slanke bak. En wie mag de zak er straks weer uit trekken?

2. Kaasschaaf
In mijn bestekla zitten 3 kaasschaven (kazenschaven? Kaasschaafs?) en er is geen 1 die goed werkt. De ene schaaft kleine kaasprut. De een schaaft mijn duim mee. Weer een ander maakt er tig gaten in.
En ik zeg altijd zo: wat is nou tegenwoordig een bestekla zonder een goede kaasschaaf?

3. Vergiet
De laatste tijd eet ik kilo’s spinazie. En voordat je spinazie eet, moet je ze wassen. En dat doe ik in een vergiet. Nou heb ik zo’n hele hoge grote vergiet. Te groot eigenlijk. Te lomp. Ik zoek een kleinere. Een vrolijke met kleurtjes. Nog niets kunnen vinden, maar wie toevallig een leuke heeft gevonen: holla at your girl.

Gejat van Renske

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageer jorinde 24/04/2012

  Weet je welke kaasschaaf fijn is? Eentje die ze bij de AH verkopen en hij is… van plastic. Ja echt, maar hij werkt super. Nooit meer een andere!! Volgens mij zit hij niet vast in het assortiment, maar de moeite waard om in de gaten te houden!!
  XXX

  • Reageer Des 25/04/2012

   ow dank voor de super tip!!

 • Reageer amine 24/04/2012

  ik heb een leuk kleurrijk klein vergiet maaaaaar hij komt uit ikea dus ga daarheen voor het vergiet en kom thuis met ……

  • Reageer Des 25/04/2012

   hahahahah, nee amine, daar waag ik me dus niet aan

 • Reageer ioon 24/04/2012

  Maar hij is wel mooi, die vuilnisbak. Ik ben wel blij dat hier de rollen omgedraaid zijn wat betreft de vuilniszakken.

  Ik heb trouwens een plasticietsie kaasschaaf. Perfect, want sindsdien geen bloed meer op de kaas en hij maakt mooie plakken.

  • Reageer Des 25/04/2012

   mooi zo. plastic moet ik dus hebben

 • Reageer Sandra 24/04/2012

  Ik heb me weer doodgelachen. Mijn keukengerei is fantastisch.. Jammer dat mijn huisgenoten dat ook door hebben. Ze laten ze niet smerig achter, maar gaan t afwassen op t moment dat ik ’s ochtends douche. Timing!

  • Reageer Des 25/04/2012

   ow en ik ben zo blij dat ik geen huisgenoten meer heb

 • Reageer Marahschrijft 24/04/2012

  Goed keukengerei is zo belangrijk (veel belangrijker dan het kabinet, sowieso!). Ik blijf me rot kopen in keukenspullen, heb twee knoflookpersen. Zegt al genoeg.

  • Reageer Des 25/04/2012

   ach je kan nooit genoeg knoflookpersen hebbenz eg ik maar

 • Reageer Flaviena 24/04/2012

  Holla @ prullenbak problemen. Ik zocht laatst naar een degelijke prullenbak en kwam te staan tegenover een joekel (mwah) van €300. De verkoopster kon geen antwoord geven op mijn serieuze vraag of het van goud gemaakt was o.i.d. The search continues.

  En weet je,
  zo’n halve kaasschaaf, die doet goed werk.

  • Reageer Des 25/04/2012

   300 euro???!!!!!!

 • Reageer Rianne 24/04/2012

  Ik was net Yep, (m,18) aan het trainen om de vuilnisbak leeg te maken en zakken weg te brengen maar ik krijg n.a.v. jouw betoog het idee dat dit verspilde moeite is.

  • Reageer Des 25/04/2012

   mwah, je kan het altijd proberen

 • Reageer Blauwe sokken 24/04/2012

  hahahaha ik moest weer hardop lachen! Om je schrijfstijl natuurlijk, niet om je serieuze problemen.
  En wat nou he, als je gewoon vertikt die vuilniszak weg te gooien. Zou je loml dan niet op een gegeven moment denken ‘laat ik dat eens doen’? Leuk om uit te proberen.

  • Reageer Des 25/04/2012

   nee BS. NEE.

 • Reageer Ineke 24/04/2012

  Terug een zeer leuke post :).. En het vuilnisbakprobleem is zoooo herkenbaar.

  • Reageer Des 25/04/2012

   waarom zijn mannen zo he

 • Reageer Saskia 24/04/2012

  Dat zijn zeker serieuze problemen! Als je op jezelf gaat wonen mis je inderdaad een hoop dingen of erger je, je aan dingen als deze niet werken. Die kaas schaaf die je duim mee schaaft heb ik ook wel eens gehad. Ligt het dus toch niet ALLEEN aan mij 😉

  • Reageer Des 25/04/2012

   ow als ik moest bijhouden hoeveel duimen ik al heb geschaafd

 • Reageer Stéphanie 24/04/2012

  In mijn studentenhuis was ik ook wel zo iemand die er dan nog een pak melk bovenop duwde. Maar als de klep niet meer dichtkon was ik toch maar weer de eerste om de zak eruit te halen.. Vrouwen kunnen het ook niet allemaal, dat blijkt maar weer ;).

 • Reageer tam 25/04/2012

  Als je huishouden maar niet valt door al dit gedoe, knoflookpersjes zijn da bomb en vergieten zijn altijd vervelend, lomp gebeuren. Wanneer je een vrolijke klein model hebt, gil dan, want ik ben ook opzoek :d

  • Reageer Des 25/04/2012

   er schijnt bij de Ikea eentje te zijn (zie reacties hierboven)

 • Reageer Noek 26/04/2012

  Kijk: http://www.optafel.com/a-21346474/zak/vergiet-aardbei en kleur, en een aardbei! Wat wil een mens nog meer 😉
  Leuk stuk weer 🙂

 • Reageer 77235 27/04/2012

  oh yeah, Mark zou een keertje een dag in het leven van de gewone burger moeten doen

 • Laat een reactie achter