Een telefoon met een waterpas is geen telefoon

18/04/2012 - 45 reacties

Ik ga het gewoon zeggen zoals het is. Ik draai er niet om heen. Ik kom gewoon met de deur in huis vallen. Als het betekent dat mijn naam vanaf nu op het EGF zal staan, dan maar. Als het betekent dat ik vanaf nu alleen maar haters krijg, so be it. Als ik vanaf vandaag niet meer bekend sta als De Meest Grappige Blog Ter Wereld, jammer dan:

Ik haat alle Apple producten.

Zo.

 

 

 

Ja, laat het maar even op u inwerken. U kunt nog wegklikken. U kunt mij nu uit uw favorieten halen. Doe maar.

 

Nog aanwezig? Ja?

Goed.

Het zit zo. Tot voor kort kende ik Steve Jobs niet eens. Geen grap. Ik kende wel de i-pod. En de i-pod Nano (die moest ik verkopen vroeger). De link met S.J. had ik nooit gemaakt. Ik zag soms wel van die mooie witte laptops met een appeltje erop bij de Mediamarkt, maar he, wist ik veel.

Tot mijn vader, gadgetliefhebbereersteklas, met een i-phone thuis kwam. Let wel: deze man was een Apple hater. Want, zo zei hij, het is pure kapitalisme. En daar doe ik mooi niet aan mee, zo zei hij. Tot dus: die i-phone. Opeens was meneer om. Urenlang zat hij op de bank met z’n i-phone. Apps te downloaden. Indonesische kranten. Tvgids. Nieuws. Buienradar “kijk Des, ik kan zien of het nu regent in Amsterdam!”.  Tegen mijn neefje hoorde ik hem zeggen dat hij een echte “connectie”had met dat ding. What.Ever. Na de i-phone kocht hij de i-pad, en het zal niet lang duren voordat de i-mac dan ook in huis komt.

Gelukkig, zo dacht ik, woon ik niet meer thuis. Hoef ik doe troep ook niet te zien, want ik snap werkelijk waar niet wat er zo leuk aan is. En die verdomde touchscreen ook, wat is dat voor stom geouwehoer.
Totdat LOML een i-phone kreeg. En waar hij eerst altijd ergerlijk zat te zuchten als ik alleen maar met mijn Blackberry bezig was, kreeg ik opeens 0,0%  aandacht.  Filmpjes, spelletjes, voetbal, apps “kijk dan, een zaklamp, weet je wel hoe handig dat is Des”, en laatst zag ik hem klussen met dat ding. Zit er gewoon ook een freaking waterpas op! Wat voor neptelefoon ben je dan??!!

Geen probleem dacht ik. Een i-phone kan ik nog wel aan. Totdat LOML besloot een i-mac te kopen. “Er zit niet eens een systeem kast bij, Des, alleen een vet mooi beeldscherm!”.

En nu staat hij op tafel. Een groot bakbeest. Mijn vader kwam em laatst ook al bewonderen. Geweldig dat ie het vond. Ik denk dat hij het nog bijzonderder vond dan de geboorte van zijn oudste dochter.

Ga er ook even achter, zei LOML laatst. Ik deed een poging en had ten eerste de muis omgekeerd, deed er 10 min over om de aan-knop te vinden, had geen idee dat safari dus internet is, en concludeerde ik, dat ik in tegenstelling tot mijn vader, er totaal geen connectie mee heb.

Maar het was eerst mijn vader. En nu LOML. En mijn neefje. Zijn vriendin. Mijn zusje. Mijn nicht. Mijn andere nichtje. Mijn collega’s. De Clubcake. En de rest van al die Apple aanhangers. En ik moet van iedereen horen hoe ge-wel-dig het is. En ze denken allemaal dat ze de beste zijn. Ze Instagrammen, draw something-en en wordreuden erop los. En dan is er nu ook Rumble.

En ik mag er niet bij. Ik word er gek van. Jullie moeten ff allemaal normaal doen met z’n allen. En mij weer aandacht geven.
Het lijkt verdorie gymles uit groep 7 wel.

Ps. Precies zo voel ik me.
ps2. Gebruik ik die I verkeerd? Ja? Jammer dan.

Vorige post Volgende post

45 reacties

 • Reageer Pippi 18/04/2012

  Mijn man heeft ook een iPhone. Wat een rust in huis.

 • Reageer Rianne 18/04/2012

  Ik ben alleenstaand en dan is een Iphone een uitkomst.. ;-0

 • Reageer emma 18/04/2012

  oh des wat schrijf je ook heerlijk! Ik ben een applelover, maar blijf wel je stukjes lezen, mag dat?

  -reactie getypt vanaf een macbook-

  • Reageer Des 19/04/2012

   vooruit!Omdat jij een vet coole ava hebt!

 • Reageer Linda 18/04/2012

  Ik heb het ook niet op Apple en dan niet zozeer omdat ik er niet mee om kan gaan, maar meer omdat alles zo belachelijk duur is. En waarom? Omdat het mooier dan bijv. een Samsung telefoon. Belachelijk :p

 • Reageer Wen 18/04/2012

  *wijst naar boyfriend* iPhone, iPad en Macbook air. Ik heb jaren geleden tijdens afstudeerstage achter een Apple gezeten, maar ik ben toch echt gewend aan een non-Apple 😉 als zal dat vast een kwestie van wennen zijn ^^

 • Reageer Saskia 18/04/2012

  Heerlijk stukje!

 • Reageer Maaike 18/04/2012

  Zo herkenbaar! Bij mij in huis zit ook zon man die eerst anti apple was en nu zit ie 24-7 aan zijn iphone en ipad vastgeplakt! Ook wordt er hard gespaard voor een imac/ilaptop whatever. En het ergste is dat hij zegt: Wacht maar. Binnenkort wil jij ook een iphone. aaaaah!

  • Reageer Des 19/04/2012

   nooit! blijf bij jezelf!

 • Reageer Raf 18/04/2012

  JE BENT ZELF EEN APPLE

 • Reageer Aïsha 18/04/2012

  Je ben gewoon djelles cakie.
  Ik was eerder ook anti iphone, maar ben echt blij dat ik ben overgestapt hoor! Maar doe jij gewoon lekker je ding, het is je vergeven 😉

  • Reageer Des 19/04/2012

   je bent zelf een apple

 • Reageer ioon 18/04/2012

  Yay! Ze bestaan nog!
  Ik probeer me heel hard te verzetten tegen de apple-mania. Ik heb er niks mee en zie er geen meerwaarde in. Jammer genoeg komt er binnenkort ook zo’n product hier binnen, Stefan schijnt een iphoney te krijgen van zijn werk. 🙁

 • Reageer Mascha 18/04/2012

  hahah, ook al lees ik dit bericht vanaf mijn iphone ben ik niet boos op je i-hate.

 • Reageer Eelco 18/04/2012

  Ben bijna 10jr geleden overgestapt van Windows naar Mac. En van mij mag de die gekte ook wel ophouden. Het leven was namelijk veel grappiger toen 99% van alle mensen in NL nog net zoals Des praatte en mij compleet voor gek verklaarde.

  Des, laat je me even weten wanneer jij ook bent geswitched? Dat zou namelijk betekenen dat waarschijnlijk 99% achter een Mac zit en dan stap ik weer terug op Windows 😉

 • Reageer Marahschrijft 18/04/2012

  Ik heb alleen een hele oude iPod, verder ben ik ook geen Apple fan. Veel te duur allemaal. Ik vond je stukje echt vet grappig 😀

 • Reageer Dina 18/04/2012

  Ik krijg ook al sinds december (waar ik hem heb verblijd met een imac) geen aandacht meer van M.

  • Reageer Des 19/04/2012

   oh dina toch. grootste fout van je leven dus: een imac kado geven 😉

 • Reageer HansDeZwans 18/04/2012

  Wat heb jij een mooie pc in huis. Ofwel kies je voor Steve Jobs producten ofwel voor Bill Gates.
  Maar wel weer grappig geschreven.

 • Reageer Olga 18/04/2012

  Ik ben wel blij met mijn Maccie hoor 😉 en een Ipod heb ik toevallig ook, maar aan de Iphone waag ik me niet. Toch een beetje duur. Hoewel ik volgens mij op een even hoog bedrag uitkom met mijn andere telefoon :’)

 • Reageer Marlous 18/04/2012

  Ik had ook altijd een hekel aan apple, vooral toen de eifoon van m’n ex een keer van een kastje op m’n kop geflikkerd was. Maar inmiddels mag ik vrijdag over op de iphone en ik kan niet wachten!!!!! haha 😀

  • Reageer Des 19/04/2012

   jij overloper

 • Reageer Vilmar 18/04/2012

  The darkside is calling you

 • Reageer Ankie 18/04/2012

  Hahahahahaha laf dit stukje! En die foto van je vader, zo schattig! 😀

 • Reageer Maris 18/04/2012

  Ik ben absoluut een smartphone-lover, BB komt er bij mij niet in, maar Apple ook niet meer. Ik heb een iPhone gehad, wat een irritantie, gelimiteerde, dure, troep. Ik heb nu Android, love it 😀 Ik snap die hype rondom Apple ook echt niet!

 • Reageer Blauwe sokken 18/04/2012

  een waterpas voor de iphone!?!?!?! Zit er ook een duimstok op? En kun je hem ook als hamer gebruiken? ah wacht eens, gebruik de iphone van je loml gewoon eens als hamer tijdens het klussen, dan krijg je ongetwijfeld aandacht van je loml!

  Ik ben wel verliefd op mijn macbook!

 • Reageer Nathalie 18/04/2012

  Haha, ik ben een Android aanhanger. Of ja, ik heb nog nooit een apple gehad buiten dus die eerste generatie ipods 🙂
  Ik probeerde het eens op een mac op school maar ik had dus hetzelfde probleem als jij ‘waar zit de internet knop?’ ‘Hoe werkt die muis??’ ‘Hoe knip en plak je dingen’. Waarschijnlijk ben je het na een aantal dagen gewoon maar tegen die tijd ben ik vast al zo gefrustreerd geraakt dat het ding in de tuin beland. En dat zouden veel centjes wasted in de tuin betekenen.
  Ps: Android heeft nu ook Instagram. Dikke puh 😉

 • Reageer Serena 18/04/2012

  I <3 Apple!!!

 • Reageer Leonella 18/04/2012

  Al die appels gewoon verzamelen, in stukjes snijden en er een taart van bakken.

  Gelukkig vindt mijn vriend het ook puur kapitalisme, plus dat zulke dingen natuurlijk loeiduur zijn, dus voorlopig komen ze er niet in. Maar ja, blijkbaar kan iedereen omslaan dus.

  Leuk plaatje trouwens.

 • Reageer ee 18/04/2012

  tja

  • Reageer Des 19/04/2012

   tja, wat nou tja.

 • Reageer Caithlin 18/04/2012

  Haha, het is net een geloof geworden, al die aanhangers van Apple! Ik snap het op zich wel, het is mooi design en simpel in gebruik. Maar ik vind het ook reteduur en niet eens zo’n goede kwaliteit!

 • Reageer Annemijn 18/04/2012

  Haha, heel leuk geschreven! Ik wist trouwens eerst ook niet dat ze met safari internet bedoelde.

  • Reageer Des 19/04/2012

   noem het dan gewoon internet!

 • Reageer amine 18/04/2012

  je hebt gewoon gelijk klaar!

 • Reageer 77235 18/04/2012

  hier nog een. maar ik heb een theorie: hoe meer mensen mac dingen gaan gebruiken, hoe minder exclusief het wordt, dan zal het in prijs dalen en over een paar jaar geblendt zijn.

 • Reageer Myrthe 18/04/2012

  Ik heb een crappy ASUS-laptopje dus ik vind dat ik je blog voor altijd mag volgen (al heb ik wel een iPod touch, ben ik nu gelijk in je aanzien omlaag gegaan?). Maar ik weet niet. Ik vind MacBooks heel erg vellie naais, alleen word je volgens mij afgezet als de neten.

 • Reageer Eline 18/04/2012

  Ik heb alleen een iPqd en verder snap ik ook niet veel van die hele Apple love. Mijn Windows computer doet het ook prima.

 • Reageer Anke 18/04/2012

  Ik heb wel Apple producten, maar ze niet zelf betaald (niet gejat hoor, haha). Dan is het stiekem best leuk om te hebben 😉

 • Reageer Elisse 18/04/2012

  Hahahaha arme stakker!!

 • Reageer tam 20/04/2012

  Ik was ook altijd anti apple, waarom ? geen idee, mijn vader zei altijd, als iedereen in de sloot springt dan spring jij lekker niet.
  Sinds kort doet het mij niks meer, het I gebeuren. Niet warm, niet koud. Uiteindelijk zijn het masjientjes oke, machientjes die niet kunnen zwemmen. Iedereen mag ze hebben als ze hun mond maar houden, because this woman doesnt give a ***** (in te vullen naar keuze)

 • Reageer Laura 22/04/2012

  Hahahahaha Des ik heb KAPOT gelegen om dit stukkie! Ik zal maar niet zeggen dat ik medewerker bij Apple ben :’)

 • Reageer Kerstpakketten enzo | Groninger Krant 24/12/2013

  […] Je weet dat het tijd is om vraag 1 te stellen omdat je waarschijnlijk onderweg al genoeg moeilijk kijkende fietsers met 1 hand aan het stuur en 1 hand een veel te grote doos op de bagagedrager proberen vast te houden hebt gezien. Vraag 2 is van een ander genre. Hier komen verhalen los als ” ik ken dus een jongen, en daar de buurman van en daar weer het nichtje heeft; die heeft dus gewoon ooit een kerstpakket gekregen met een iPad mini! Nee echt!!”  Waarop de ander zegt: “wow, dat is wel erg gul zeg, ik heb maar een waardebon gekregen van 50 euro”. En daarop ontstaan natuurlijk de meest interessante discussies als “wat heb je liever; een vol kerstpakket of een simpele bon?”. Een enkeling zegt waarschijnlijk: wat heb je nou aan een ipad mini?? […]

 • Laat een reactie achter