Gelukspijn

19/04/2012 - 21 reacties

Gelukspijn noemt Renate Verbaan het. Een stukje op nu punt nl slesh achterklap. Dat je zo gelukkig bent, dat het pijn doet. Dat je bang bent dat het elk moment kan omvallen.

Een paar jaar geleden zat ik eens op het balkon van het huisje van mijn zusje. Met mijn beste vriendinnetjes. Ik kreeg een sms van LOML: veel plezier vanavond. Vanaf het balkon zag ik mijn zusje aan komen fietsen. Net van werk. Kijk, daar komt ze, zei ik.

Ik weet nog dat ik me toen intens gelukkig voelde. Ik ben gezond. Een avondje met mijn beste vriendinnetjes. LOML en ik hadden elkaar net (weer) gevonden. En terwijl ik zo zat te genieten bedacht ik me opeens; nee. Wacht eens Des.

Dit kan niet lang zo duren hoor. Pas er op, Des. Nee, wacht Des, ho. Pas op de plaats. Nee, Des, het kan elk moment verkeerd gaan he. Even bij de les blijven. Voetjes weer op de vloer. Je niet laten meeslepen.

Altijd heb ik dat. Als het even te goed gaat bedenk ik me: nee, dit kan elk moment omvallen. Dit kan verkeerd gaan. Laat je niet zo meeslepen, Des, dat is het meteen wat ik denk. Het is bijna zo dat ik het recht niet heb om gelukkig te zijn. Dat het niet goed is om gelukkig te zijn. En als het slecht gaat dat ik dan kan denken: zie je nou wel.

Toevallig heb ik ook het interview gelezen van Kim van Kooten (waar Renate naar refereert) gelezen. Op vakantie, in Bali, weet ik nog. In een oud magazine in het hotel, ik weet niet eens meer welk magazine het was. En ik herkende het zo goed. Gelukspijn. Pijn wanneer je gelukkig bent. ย Bang dat het mis kan gaan.

Met oud&nieuw zei ik: dit gaat een goed jaar worden. Eindelijk ons eigen huis. De vakantie in Costa Rica. En natuurlijk trouwen, ik ga me niet eens excuseren dat ik er weer over begin. Ik word zo geleefd. Ik word zo verwend. Ik voel zoveel liefde.

Ow men, wat ben ik gelukkig, dacht ik deze week. En vlak daarna: nee, Des. Wacht even..eventjes bij deโ€ฆ.

Nee.

Ow men, wat ben ik gelukkig, dacht ik deze week. Punt.

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Lianne 19/04/2012

  “Ow, men, wat ben ik gelukkig” <3 Wat fijn om te lezen, Des. Gewoon genieten.

 • Reageer Marahschrijft 19/04/2012

  Heerlijk om te lezen!

 • Reageer nathalie 19/04/2012

  Wat ontzettend fijn Des ๐Ÿ™‚

 • Reageer Pippi 19/04/2012

  Als het gelukzalige gevoel eeuwig zou voortduren wordt het ook wat saai:)

 • Reageer ayla 19/04/2012

  Goed zo ๐Ÿ™‚ Natuurlijk verdien jij het ook om gelukkig te zijn. Iedereen toch! (uitzonderingen als verkrachters etc daargelaten)

 • Reageer Sandra 19/04/2012

  Natuurlijk kan t grote “geluk” ineens omvallen, maar als je je daarop focust (het omvallen dus) geniet je niet eens van het grote geluk! Daarnaast, ook al zouden er wat tegenslagen komen, het is altijd maar hoe je ermee omgaat wat je echte geluk bepaalt. Dus niet zo moeilijk doen, en gewoon genieten inderdaad! You go girl!

 • Reageer Naomi 19/04/2012

  Gewoon lekker denken in het nu joh gekkerd. Als jij je gelukkig voelt, let it be. Ja, daarna zal er vast wel iets komen wat minder leuk is. Maar laat ook dat komen. En laat het weer gaan, want geluk komt altijd weer terug. (:

 • Reageer Eline 19/04/2012

  Ik herken dat heel erg en het is zo’n naar gevoel want het haalt meteen al het geluk weg. Gelukkig ben ik nu op een punt gekomen waarop ik gewoon kan genieten dat ik NU gelukkig ben. Wat later komt zien we dan wel weer.

 • Reageer Marlous 19/04/2012

  Ah wat fijn Des! Ik herken het wel hoor, aan de ene kant laat ik me juist meeslepen en geniet ik intens van de dingen – juist omdat het zo over kan zijn. Ik ben vrij nuchter waardoor je misschien ook altijd wat pessimistischer bent? Maar goed plan ja, gewoon genieten!

 • Reageer Rosanneke 19/04/2012

  Wat fijn Des <3 Ik vind geluk maar een moeilijk iets, ik ben allang blij als ik redelijk tevreden ben ๐Ÿ˜‰

 • Reageer Kim 19/04/2012

  Wat heerlijk om te lezen!

 • Reageer Chantal 19/04/2012

  Dat gevoel van intens geluk is zo fijn! Gewoon van genieten en niet bang zijn dat het weer verdwijnt. Want dan geniet je niet genoeg van je geluk en als het dan wat minder gaat baal je dat je je geluk niet genoeg hebt omarmt ๐Ÿ™‚
  Lekker pijnlijk gelukkig zijn en er intens van genieten. Dat is beter dan intens ongelukkig zijn ๐Ÿ™‚

 • Reageer Maris 19/04/2012

  Fijn om te lezen ๐Ÿ™‚ Dat horen we graag!

 • Reageer Saskia 19/04/2012

  Erg fijn om te lezen! |Je mag zeker heel erg gelukkig zijn ๐Ÿ˜€

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 20/04/2012

  Herkenbaar. Makkelijker gezegd dan gedaan: maar je met elk geluksmomentje pakken en niet te veel nadenken bij wat er allemaal mis kan gaan in je leven en in de wereld. Als je daar continue bij stil staat word je echt gek

 • Reageer Aรฏsha 20/04/2012

  Goed zo Des!! Je hebt gelijk. Het kan zo voorbij zijn, maar daarom juist meer reden om van dit geluk te genieten. Gewoon omdat je dat verdiend! Nu moet ik zelf ook maar eens ‘practicen wat ik preach’. Want ik denk ook altijd zo. Thnx voor weer een inspiratiemomentje mop. X

 • Reageer tam 20/04/2012

  Fijn en geniet ๐Ÿ™‚

 • Reageer Madelon 21/04/2012

  Lekker van genieten!

 • Reageer Des 23/04/2012

  Ik vind jullie reacties allemaal lief!

 • Reageer Marieke 23/04/2012

  Goedzo! Iedereen verdient het om gelukkig te zijn. Leef met de dag, probeer van elk klein moment te genieten. Goed dat dat je lukt!

 • Reageer Nicole 23/04/2012

  Oooh wat herkenbaar!!
  En ik ben juist degene die tegen iedereen zegt “je verdient het!” maar dat is ook zo.. Alleen nu nog bij mezelf he ๐Ÿ˜‰

 • Laat een reactie achter