Het is een beetje geven&nemen he menschen

27/04/2012 - 58 reacties

Waar volgens mijn bescheiden mening een leuke blog aan moet voldoen:

 • geen fashionblog zijn. Omdat die fokking saai zijn. Serieus: tig foto’s van 1 meisje met gestijlde haartjes, een handje in de zij, en hakken waar geen enkele moderne werkende vrouw op kan lopen. En bijne alle fashionblogs zijn hetzelfde alleen heeft de 1 een roze jurkje, en de ander een groen jurje. Alleen Stylebubble heeft lef (en schrijft leuk).
 • geen beautyblog zijn. Ik bedoel: de glossybox april is ook uit hoor, gaaaaap. En een Naked Palette kopen van 36 euro (3 euro per oogschaduw!!) wie daar haar geld aan uitgeeft is goed gek. En we weten wel dat je een ZZP-er bent met een ontzettend druk leven en dat je tig keer ergens vermeld wordt.
 • wel een foodblog zijn: want als ik moest kiezen uit fashion, beauty of food: dan wist ik het wel.
 • geen ellenlange teksten hoe kut het leven is/hoe dik je jezelf vind/hoe chagerijnig het kassameisje vandaag tegen je deed. Een keer is leuk, een hele blog vol schrijven is tijd voor de shrink.
 • geen lettergrootte 8 hebben.
 • niet quasigrappig zijn. Daarom ben je dus niet grappig. Dan ben je gewoon quasi.
 • vooral jezelf niet te serieus nemen. Het. Is. Maar. Een.Blog (zie ook puntje beautyblog. Wie mij een link kan geven van een beautyblog MET zelfspot krijgt een taart).
 • maar vooral wel: humor. Zelfspot. Kort geschreven stukjes. Leuke plaatjes. Humor. Zelfspot. HUMOR.

En deze blogs doen dat tenminste goed:

 • theselfhelphipster: een blog met tips hoe je het leven nog leuker kan maken. Een soort zelfhulpblog maar dan leuk. En grappig. En anno 2012. Met zelfspot.
 • Lastdaysofspring: korte stukjes. Mooie foto’s. DIY projectjes. Leuke links.
 • Myrthe: nog maar 17 jaar maar schrijft precies zoals ik het graag zie: simpel. Leuk. Grappig. En is ook nog eens bloedmooi trouwens, de trut
 • Silke: maar date niet zo vaak op. Doe er wat aan zou ik zeggen.
 • Jazzy: schrijft leuker dan ze zelf denkt.Β  Alleen nu te druk met andere dingen; waarschijnlijk het uitzoeken van een jurk voor mijn bruiloft.
 • Vijfkoffiegraag: vers ontdekt. Zie ook Myrthe. Niet teveel poespas, niet te serieus, vlot geschreven met humor.
 • Groenemeisjes: 2 leuke meisjes die het veganisme hip maken. Met recepten en reviews van de kringloopwinkels in Nederland.
 • Yourlifestyle: hoteltips. Reistips. Mooie fotografie. Kort maar krachtig.
 • Vegadutchie: vegafoodblog. Te weinig updates voor een te leuke blog.
 • Iris: iris snapt het. Schrijft over nagelknippers of paprika’s en doet dat zo dat het leuk is. Is moeder en schrijft stukjes over haar kinderen. Daar kan je een hekel aan hebben, maar Iris doet zich tenminste niet als De Perfecte Moeder voor. En is daarom extra leuk. Trouwens, omdat ze een working mom is (mijn hero’s) vergeef ik haar lelijke lay out
 • Oppervlakkige wijven: sarcasme is humor. Deze wijven doen het goed. Check ook meteen de bovenste blog over de Glossybox; de leukste geschreven blog over een Glossybox tot nu toe.
 • Alyssa: prachtige foto’s, geen gezeik, mooie lay out.
 • Waymadi: wie iets “buitenlands” wilt eten, moet zeker bij de recepten van Waymadi kijken. Met foto’s en uitleg.
 • Slenteraar:Β schrijft gewoon heel mooi.

Nou alsjeblieft. Van mij. Voor jullie. Laten jullie ook wat leuke blogs bij de reacties achter? Het is natuurlijk geen one way street.

ps. deze blogsΒ (en meer) staan ook bij mijn links
ps2: al deze blogs halen het trouwens niet bij de allerleukste blog ever!!!!!!

Vorige post Volgende post

58 reacties

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 27/04/2012

  Wat een eer Des, wat een eer!
  Dank!!

 • Reageer Noek 27/04/2012

  Jaa, nu heb ik nog meer blogs om bij te houden πŸ™
  Maar thnx voor de tips, ga ze dit weekend eens uitspitten πŸ™‚

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 27/04/2012

  Dat was overigens niet sarcastisch he?! Al deze blogs zijn heerlijk vermaak en ik vind het leuk dat ik er tussen mag staan!

  • Reageer Des 27/04/2012

   maar daarom sta je er dus tussen. Omdat jij dat dus NIET doet πŸ™‚

 • Reageer Silke 27/04/2012

  ik sta er bij hihihihi.
  ja nee ik date niet meer zo vaak up, ik weet het.
  Ik heb daar gisteren nog een sorrystukje voor geschreven. Maar er staat wel een nieuwe column op!!

  Enne trouwens, dat alle fashionblogs hetzelfde zijn is niet helemaal waar, je hebt inderdaad uitzonderingen, maar best veel hoor! Ik vind haar: http://love-aesthetics.blogspot.com/ en haar: http://www.manrepeller.com/ bijvoorbeeld geweldig.

  xxx

 • Reageer Sophie 27/04/2012

  JAAA DES <3 Dank je wel dat je ons blogwaardig vindt! Onze oppervlakkige hartjes branden in onze borst. Het leven is mooi.

  Kus van ons!

 • Reageer emily 27/04/2012

  Wat schrijf je dat toch weer geweldig kind! Echt, jij mag ook tussen dat lijstje!

 • Reageer Fleur 27/04/2012

  Oh, leuk! Dank voor de tips!

  De blog van Iris kende ik al – zo leuk. Inclusief lay-out, vind ik.

  • Reageer Miss Moneypenny 27/04/2012

   Wat lief, Fleur! Dank je! Ik kom ook altijd graag op Na De Lunch (ik zag dat je daar hoofdredacteur bent).
   En 1-1 dus voor mijn lay-out? πŸ˜‰

   • Reageer Fleur 27/04/2012

    Graag gedaan hoor! πŸ™‚ En ik lees ook je columns op Ze.nl (waar ik voor freelance).

    1-1 staat ;).

 • Reageer Saskia 27/04/2012

  Een paar sites ken ik nog niet en daar ga ik zeker een kijkje nemen!

 • Reageer Marlous 27/04/2012

  Haha thanks voor de mention! Ik ken ze nog niet allemaal dus ik ga ze even opzoeken.

 • Reageer Tam 27/04/2012

  Ah leuk, boel nieuwe blogs, thx πŸ˜€

 • Reageer Naomi 27/04/2012

  Zo.. Ik heb weer heel wat leuke nieuwe blogs ontdekt! Merci beaucoup madame! En ik heb het ook absoluut niet op beauty/fashionblogs. Hoewel de laatste heel soms. Maar daar blader ik even snel doorheen als een catalogus.

  Laatst readabook.nl ontdekt. Ook heel leuk, mooie lay-out, mooie foto’s.

  KUS

 • Reageer Miss Moneypenny 27/04/2012

  Ik doe niet aan lijstjes (altijd bang dat ik iemand vergeet en dan in een dikke vette fitty verzeild raak ;-)) maar ALS ik eraan deed, stond jij er zeker in, Des, met je droogkomische en ontnuchterende blogs. Ik moet er echt altijd om lachen! Bedankt dat je mij in jouw lijstje hebt opgenomen. En tips om ugly lay-out op te heffen zijn welkom. πŸ˜‰

 • Reageer Jazzy 27/04/2012

  ammegad, i feel me so vereerd

  Ik ben trouwens wel echt serieus op zoek naar een mooi bruiloftsjurkje hoor. (Ik zal proberen de show niet te stelen)

 • Reageer Maris 27/04/2012

  Eens!

 • Reageer Caithlin 27/04/2012

  Daar zitten voor mij wat nieuwe linkjes tussen! Ik ga even langs, want ik ben het helemaal eens met je definitie van een leuke blog πŸ˜‰

 • Reageer Myrthe 27/04/2012

  Zo honored bitch over hier dus hè!! Even een kleine aanvulling op het lijstje:

  Des (desschrijft.nl): een hilaaaarisch wijf (sorry voor mijn woordkeuze) met een schrijfstijl om te zoenen en humor waarvan je van je stoel afrolt. Genieten.

 • Reageer theselfhelphipster 27/04/2012

  Je snapt natuurlijk wel dat mijn ego nu echt 400 keer zo groot is, he. En nu ga ik heel de tijd praten over hoe goed ik ben en hoe beroemd (lol 110 volgers waddup) en nu wordt mijn blog stom. En dat is JOUW schuld, Des. JOUW schuld.

  In other news: HARTJE & Allemaal Goede Dingen!

 • Reageer Tirza 27/04/2012

  Vol-le-dig mee eens. Wat zijn er toch veel tuttebellen die met hun (blonde) haartjes en VERSCHRIKKELIJK truttige kleren over hun saaie leventjes vertellen in een totaal-niet-boeiende-schrijfstijl.
  En dan ook nog eens van zichzelf beweren dat ze journalist zijn, terwijl ze nog geen fatsoenlijk stukje kunnen typen.

  Van die types die zich er op voorstaan dat ze zo lekker gezond leven (amandelmelk en spinazie in je smoothie!! jam!!) en ‘zich er lekker niks voor schamen’ dat ze alleen maar stomme chicklit lezen en tv-series voor opgewonden pubers kijken. Terwijl ze een universitaire studie hebben gedaan.

  Van die blogmutsjes die de hele tijd zo ‘lekker positief’ en ‘lekke gek’ zijn en voornamelijk gevolgd worden door 14-jarigen die vol bewondering onder iedere post zetten: ‘Oh, wat is je haar mooi!’ En ‘Oh, was ik jou maar!’

  Het ergste is nog wel dat die types zichzelf vaak in de derde persoon aanspreken: ‘En je zal nu wel denken..wat is Hannemaartje nu weer onhandig aan het doen..’
  NIEMAND denkt toch echt zo? Ik zou mezelf op een serieus doktersbezoekje trakteren als ik ooit zou denken ‘Oh, rare Tirza toch. Wat ben je toch een malle meid!’

  Die meisjes dus. Die mogen wat mij betreft eens een keer goed die blogs bestuderen die jij hierboven oppert. En zich realiseren dat een sterke vrouw zijn iets heel anders betekent dan wat zij er onder verstaan. En dat ze eens moeten ophouden met dat zelfingenomen, gezwets. Dat oppervlakkigheid best zo af en toe mag (want hee, het is ook lekker om je druk te maken over je nagels), maar dat het verwende prinsessencomplex niet meer van deze tijd is.

  Jullie weten vast allemaal over wat voor blogs ik het heb.

  Maar jij Des; jij maakt me aan het lachen. Je bent een TOPchick en absoluut geen aansteller. En nu genoeg boos geweest. Ik moest het echt even kwijt.

  • Reageer Des 27/04/2012

   Lieve Tirza, ik zeg alleen maar: amen.
   amen.
   AMEN!!!!

  • Reageer theselfhelphipster 27/04/2012

   Um, Tirza, no offense: ik vind je comment echt heel naar. Wat een haat ineens! Prima dat sommige blogs je niet liggen en dat je sommige mensen niet begrijpt (I hear ya on that one) maar als je er zo over opwind kun je die volgens mij gewoon beter helemaal niet opzoeken. Daar word je zelf ook echt een stuk vrolijker van! Focus je op de blogs die je wel leuk vind!

   • Reageer Tirza 27/04/2012

    Ha selfhelphipster,

    Waarom roep je nu direct dat dit ‘haat’ is? Ik haat helemaal niemand!
    Maar moeten we alles dan maar leuk vinden en ons alleen maar focussen op de dingen waar we blij van worden? Ik maak me inderdaad soms kwaad om dat soort meisjes. Ik zit niet dagelijks me lekker kapot te ergeren op dat soort blogs, maar ik trek dat soort chicks (ook in het echte leven) gewoon heel slecht. Ik zal proberen je uit te leggen waarom:

    Ik vind dat ik iets over dat soort meisjes mag zeggen omdat dit soort blogsters wΓ©l een rolmodel zijn voor jonge meisjes die die blogs volgen en hen bewonderen. Die meisjes denken vervolgens dat het normaal is om schoentjes van Marc Jacobs te hebben en dat je hele wereld moet draaien om dure camera’s, macbooks, kleding en andere onzin. Ik vind dat oppervlakkige, volledig op consumentisme gerichte gedrag inderdaad storend ja.

    Die meisjes die dat soort blogs schrijven, hebben een goede opleiding gehad en hebben alle mogelijkheden en kansen om niet alleen zichzelf te verwennen met skinny jeans en kappersbehandelingen, maar ook om anderen te helpen en zichzelf te ontwikkelen. En in plaats daarvan zijn ze alleen maar bezig met wat zich in drie vierkante meter om hen heen in hun luxe leventje afspeelt.
    Ik kan me daar inderdaad kwaad om maken ja. Een hele generatie meisjes groeit op met sites als ‘girlscene’ (geen blog, ik weet het) bijvoorbeeld. Terug naar de jaren ’50, waarin vrouwen alleen bezig waren met mannen, make-up, kleding en spullen? Als je die site leest zou je dat wel denken ja!

    Dus, selfhelphipster, als we nou eens met z’n allen ophouden om het altijd maar koste wat kost ‘gezellig’ te houden en ons wΓ©l eens druk maken om dingen, simpelweg omdat we verantwoordelijk zijn voor meer dan alleen ons eigen huisje en tuintje, dan wordt de wereld misschien wel een stukje beter en vooral minder gericht op uiterlijkheden en kopenkopenkopen. En laat die meisjes met hun oppervlakkige flutblogs (alles rose, joepie!!!) ook eens een keer zichzelf op het achterhoofd krabben en bedenken: ‘Hee, Hannemaartje..misschien moet ik eens een keer alle voorrechten die ik in dit land heb gekregen inzetten om eens iets verstandigs te zeggen of te doen!’

    En last but not least: laten we alsjeblieft gewoon kritiek hebben op elkaar als iets ons niet aan staat. Daar kunnen we alleen maar beter van worden.

  • Reageer Lin 27/04/2012

   Ik zou als ik zo gefrustreerd zou raken door een fucking blog mezelf eens op een doktersbezoekje trakteren Tirza.

   • Reageer Des 27/04/2012

    euhh, misschien drukt Tirza zichzelf een beetje agressief uit, maar ik snap wel wat ze bedoelt. Bedoeld. En natuurlijk moet je je zeker focussen op de blogs die wel leuk zijn (duhh, daarom dus dit stukje :))

    • Reageer Lin 27/04/2012

     Een beetje agressief? Ik vind het echt een hele trieste reactie, de jaloezie spat er van af. Waarom zou je die blogs lezen als je er bijna een hartaanval van krijgt? Getver wat ben je dan zuur van binnen.

   • Reageer Flaviena 28/04/2012

    :’)

    • Reageer Elise 28/04/2012

     Oh joepie, drama! Ga zo door, heerlijk.

     Joh die Tirza geeft juist reacties waar ik lekker van kan genieten. Lezen en dΓ³Γ³r, niet zo zeuren meiden.

  • Reageer N. 27/04/2012

   @tirza

   hhahaahah ik herken ze allemaal.

   Thanks voor de lijst.

   http://www.thamarkempees.nl/
   Lekker stoer knap wijf die schrijft over haar leven.

   http://booksandfoodproject.blogspot.com/

   jammer dat ze ff pauze houdt.

   http://cupcakesandcashmere.com/

   Dit is een prachtige chick die vaak mooie fotos van zichzelf in mooie kleding plaatst MAARR ook veel leuke recepten.

   • Reageer Des 28/04/2012

    goede tips heb jij! Thamar volg ik natuurlijk ollang, books and food ook, jammer idd dat ze blogpauze houdt!

 • Reageer Annabel 27/04/2012

  Des, je bent geweldig! Onze pageviews schieten ineens door het plafond dankzij jouw gratis reclame <3 Toen ik las dat Glossybox reviews niet okee zijn en mensen met een Naked palet stom zijn moest ik wel even slikken hoor πŸ™ Maar gelukkig vind je ons nog steeds lief, en je hebt groot gelijk verder!

 • Reageer Blauwe sokken 27/04/2012

  Al je blogtippies heb ik nu geopend in heel veel tabbladen, ik verveel me niet de komende uren (en hoef geen reflectieverslag te schrijven!)

  Ja jongens, ik weet dat ik erg lui ben in bloggen en dat ik doe alsof ik heel grappig ben maar neem toch maar even een kijkje op blauwesokken, gewoon, vind ik leuk.

 • Reageer Jolijn 27/04/2012

  Thx :):)
  Zou ook graag meer willen bloggen, maar die tijd he πŸ˜‰

 • Reageer Rianne 27/04/2012

  Ik doe duidelijk iets fout ;-(

 • Reageer Des 27/04/2012

  ja maar hallo jongens, ik wil dus ook leuke linkjes TERUG he!

 • Reageer Lisa 27/04/2012

  Wat een eer dat ik ook in jouw lijstje mag staan, dankjewel dankjewel!
  Ik vind de blogs van Myrthe en Oppervlakkige wijven en supertof, de rest ken ik niet of half. Ga die binnenkort ook eens grondig bestuderen (behalve de foodblogs, want ik hou op zich wel van eten maar niet van koken dus ja)
  Ik had al heel veel linkjes gegeven in die ene blogpost, maar vooruit, omdat ik ook de kwaadste niet ben: http://elisehasablog.wordpress.com is ook heel nice!

  • Reageer Elise 28/04/2012

   Lisa, ik hou steeds een beetje meer van je meid.

 • Reageer 77235 27/04/2012

  amen Des! Jij bent een van mijn favorieten omdat we dezelfde humor hebben en als je iemand online kan laten lachen ben je awesomeee

 • Reageer Ayla 27/04/2012

  Ik vind blogs leuk die over alles schrijven! Ik hou van de blog van Leonie, maar die ken je wel. Ook lees ik graag bij Yeji, ken je ook, en schrijft zo mooi! Ook heeft Dewi een leuke blog, maar ze schrijft prive (op http://hetlevenvandewi.blogspot.com). Als je een uitnodiging daarvoor wil, laat het dan maar weten dan contact ik haar πŸ˜‰

  Verder hou ik van foodblogs. Doei.

  • Reageer Des 28/04/2012

   ja ik heb dus de prive blogs er niet bij staan, want ik vind Yedji ook heel leuk schrijven idd!

 • Reageer Annemijn 27/04/2012

  Oeh, weer leuke nieuwe blogs ondekt πŸ™‚ Als het aan mij ligt hoor jij ook zeker in zo’n lijstje thuis,ik vind je echt geweldig schrijven!

 • Reageer N. 27/04/2012

  Waar blijven de leuke mannenblogs eigenlijk. Die mis ik wel een beetje.

  • Reageer Des 29/04/2012

   nou ik anders ook!

 • Reageer Leonie 28/04/2012

  Ja! Leuke blogs en een dosis ongezouten kritiek waar ik me wel een beetje in kan vinden, maar ik zou het lef niet hebben om het ook te schrijven. Trouwens die korte stukjes, euhm, daar faal ik een beetje in, kom je nu nooit meer langs op mijn blog? πŸ™

  Ik vind het mooiste van bloggen trouwens dat je iets dat totaal niemand kan interesseren met de juiste bewoordingen en vergelijkingen opeens rete interessant kan maken.

  • Reageer Des 29/04/2012

   “Ik vind het mooiste van bloggen trouwens dat je iets dat totaal niemand kan interesseren met de juiste bewoordingen en vergelijkingen opeens rete interessant kan maken.”

   als een blogger mij inderdaad ergens voor kan interessseren, dan doet diegene dat heel goed

 • Reageer Flaviena 28/04/2012

  Leuke post Des! Altijd fijn om blogs met meer inhoud te ontdekken.

 • Reageer Nathalie 28/04/2012

  Dank je! Heerlijk wat nieuw leesvoer, ik heb al een aantal dingen aangeklikt en OMG, die blog van Oppervlakkige wijven is echt 100% mijn humor! Geweldige tips!

 • Reageer Eva 29/04/2012

  Ik heb alle linkjes nu open staan en ik ga ze zo lekker allemaal lezen. Thnx! πŸ™‚ En jouw blog hoort ook gewoon tussen deze lijst.

 • Reageer Elisse 29/04/2012

  Heeeel fijn lijstje! Er zitten er veel bij die ik al kende, maar enkele nieuwe. Daar ga ik nu eens naar kijken πŸ™‚

 • Reageer amine 01/05/2012

  Erg leuk lijstje ik kende er een paar nog niet die komen op mijn te volgen lijstje mrrrr ik mis toch wel een leuke persoonlijke blog namelijk de mijne πŸ˜› oja en de enige leuke beauty blog is die van serena verbon beautylab tenminste dat vind ik dan he

 • Reageer Roxanne 01/05/2012

  Ik ga eens kijken. Een paar van die blogs kende ik nog niet πŸ™‚ ik volg ook een paar leuke Belgen! Ik zal de linkjes nog eens opzoeken als ik je blogs niet op mijn iPhone lees.

 • Reageer Foodloveandhappiness 01/05/2012

  Leuk omschreven en een leuke lijst! Ik heb ze gelijk allemaal even bekeken en een aantal ervan gelijk gevolgd!
  En wat betreft de leuke mannenblogs: helemaal mee eens! Heeft iemand daar nog tips voor?

  x Danielle

 • Reageer Madelon 01/05/2012

  O ik sta er tussen! Wat leuk haha. Maaruh, je vergeet jezelf!! Jouw blog is mijn chillmomentje van de dag πŸ˜€

 • Reageer Danielle 12/06/2012

  En mijn blog dan? πŸ˜‰

  Ik kan mij hier wel in vinden. Beautybogs volg ik niet, fashionblogs heel sporadisch, eigenlijk alleen Fashionata.be. En verder neem ik deze blog vooral niet al te serieus πŸ˜‰

 • Reageer Inge 14/06/2012

  Heel leuke lijst, ik wou dat ik ook wat beter kon schrijven, maar ik troost mij met de gedacht dat ik in ‘real life’ wel grappig ben πŸ˜€
  En wat je zegt over die fashion en beauty blogs, zo waar, op zich zijn ze wel leuk om eens te lezen, maar na twee weken is het nieuwe er ook af, en zijn ze allemaal hetzelfde… ah een drukke print die niemand zou dragen, ik zet een trend en bam! iedereen op die blogs draagt prints op prints, damn girls, is digusting.
  Anyways, jouw blog vind ik echt wel heel tof.

 • Laat een reactie achter