Hier spreekt een officieel getrouwde vrouw part II

16/04/2012 - 21 reacties

 

Hier spreekt een officiële getrouwde vrouw.

Vandaag ben ik getrouwd. Alweer, hoor ik u denken. Maar inderdaad; alweer!  Omdat ik de zinnen “huh, maar je bent toch al getrouwd” en “maar, er komt toch nog een feest?”, “maar hoeveel feesten heb je nou echt?” en tenslotte “ik snap er helemaal niets meer van” iets te vaak heb gehoord, en omdat ik nou eenmaal om inspiratie verlegen zit: wat uitleg:

Op 4 maart 2012 zijn we op de islamitische manier getrouwd. De nikah, zoals dat heet. Met de imam. De nikah is echter niet geldig voor de Nederlandse wet.  We moeten dus ook voor de Nederlandse wet trouwen. Dat hebben we vandaag gedaan. Omdat het trouwen voor de Nederlandse wet voor ons puur een formaliteit is, wilden we er ook niet teveel geld aan uitgeven. Dus besloten we voor een gratis dag te gaan (met extra voordeel: betaald vrij! Hoera! Ga allen trouwen!).  Maar de gemeente Groningen heeft een wachtrij tot augustus. Tot we hoorden dat je in elke gemeente mag trouwen. Dus belden we wat rond, en kwamen we uit in…Loppersum. Een gat met, ff checken, 2729 inwoners.  Maar het was gratis en er was geen wachtrij, dus olee.

En omdat het voor ons niet meer is dan een krabbeltje zetten deden we het heel klein, met alleen de getuigen en onze directe familieleden*, en een gezellige brunch bij ons thuis.

Dan nog begin mei. Dan heb ik weer een bruiloft. Of eigenlijk: een bruidsfeest. Dan vier ik namelijk mijn huwelijk op de Marokkaanse manier. Een groot feest met allemaal vrouwen, muziek en het allerbelangrijkste: veel eten**.

En dan op het laatst, misschien aan het eind van het jaar, wil ik nog een laatste feest vieren. Om het af te sluiten. Om weer lekker met z’n allen te eten. Om gezellig te dansen. Omdat ik weer een mooie jurk wil dragen.
Gewoon, omdat trouwen echt heel leuk is.

Dus nu weten jullie het. Als jullie meer vragen hebben, dan hoor ik het wel. En kadootjes zijn ook welkom.

*bij ons noem je familie: je neven. Je nichten. Je ooms. Je tantes. Aanhang. De neven van je ouders. De nichten van je ouders. Daar de kinderen van. Daar weer aanhang van. Daar weer de nichten van. Daar weer de neven van. Directe familieleden is hier: mijn ouders en zusje.
** ik ga dan 3 jurken dragen. D.R.I.E.!! Ik wil elke dag wel drie jurken dragen!!!!

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Mimi 16/04/2012

  Mooi dat je t gespreid doet. Is ook beter Ik had het 3 dg achter elkaar en ik was moe. Echt moe!! En weet er niets meer van.

  Oo het belangrijkste:

  Nogmaals gefeliciteerd Des en LOML!! Wish you 2 all the best. Stay blessed.

 • Reageer Marlous 16/04/2012

  Zeg, jij blijft maar aan de gang!

  Nee grapje, kei leuk haha ik wou dat ik mijn verjaardag ook altijd 5 keer per jaar kon vieren ofzo. En huwelijk in delen lijkt me ook een prima plan!

 • Reageer theselfhelphipster 16/04/2012

  “Maar het was gratis en er was geen wachtrij, dus olee.” :’) Nog een keer gefeliciteerd en wat een mooie taart! En zoveel mogelijk feesten lijkt me een goed streven! Geniet er allemaal van, lieve Des!

 • Reageer Rianne 16/04/2012

  Mijn eigen bruiloft 18,5 jaar geleden begint wel heel schrilletjes af te steken bij al dit bruilofts geweld van jou.

 • Reageer Blauwe sokken 16/04/2012

  Ik wil ook heel vaak trouwen, denk dat ik mijn loml in ga ruilen.
  Klinkt goed Des! Heb je al drie mooie jurken gevonden?
  Ennn nog een keer gefeliciteerd met jullie trouwen, geniet er van!

 • Reageer Jennn 16/04/2012

  Gefeliciteerd!

 • Reageer nathalie 16/04/2012

  Je kunt nooit teveel feestjes geven, geniet ervan!

 • Reageer Aïsha 16/04/2012

  DRIE jurken!!! Ben benieuwd hoe je eruit zal zien. Vast net zo prachtig als je eerste bruiloft! I have er sin in cakie!

 • Reageer Myrthe 16/04/2012

  Hahahaha ook alleen jij kan op het spontane idee komen om je trouwen in Loppersum, of all places. Maar. Leuk! Gefeliciteerd², en er komt nog een gefeliciteerd³ aan begin mei!

 • Reageer sterrie 16/04/2012

  Puur voor de formaliteit…. maar hè, wel met een erg mooie -en vast ook hele lekkere- taart erbij!! 😉 hahahaha!! Nogmaals gefeliciteerd!

 • Reageer Pippi 16/04/2012

  Jeetje, ik blijf je feliciteren met je huwelijk. Proficiat dan maar weer, Des!
  Ik wil eigenlijk ook nog wel een keertje:)

 • Reageer Nathalie 16/04/2012

  Wat een prachtige taart zeg! Ik ben benieuwd naar die 3 jurken 😀
  Ik had gisteren familiefeest en opeens was alle aandacht op mijn vriend en mij gericht en bleven ze maar vragen op ons afvuren à la “En wanneer gaan jullie trouwen”? “Komen er snel kindjes” “Ik wil wel bloemenmeisje zijn” “Jaaa, ik wil veel kleinkinderen (dit riep mijn moeder dan van uit de keuken”. Ik had er toen even helemaal geen zin meer in 😀 Ik doe het wel WANNEER IK HET WIL, en als jullie geluk hebben krijgen jullie ook nog een uitnodiging 😀

 • Reageer 77235 16/04/2012

  You are amazing Des! Feestje na feestje. En ziet ernaar uit dat jij je Ross hebt gevonden.

  Directe familie stuk is zo herkenbaar … en oh wee als je achterachterneef van tante vergeet uit te nodigen.

 • Reageer Saskia 16/04/2012

  Gefeliciteerd met jullie ‘officieel’ huwelijk! Mooie taart ook. Wij gaan ook op een gratis dag trouwen, kost al meer dan genoeg dat trouwen 😉

 • Reageer Fragrances 16/04/2012

  Gefeliciteerd met jullie huwelijk (mabrouk!)Btw wat een prachtige taart!

 • Reageer Ilse 16/04/2012

  Is het heel erg dat mijn eerste gedachte was: “Huh, moet er niet Des & LOML op die taart staan?”
  Maar de taart is wel echt super mooi. En gefeliciteerd natuurlijk!

 • Reageer ioon 17/04/2012

  Poeh, jij liever dan ik. Één keer vind ik eigenlijk al te veel. 😉

 • Reageer Maris 17/04/2012

  Hahaha heerlijk dat je er zo vaak van kan genieten dan eigenlijk 😀

 • Reageer Natalina 18/04/2012

  Nogmaals gefeliciteerd!! En ik bedoel, waarom niet ervan genieten?? Je hebt groot gelijk! x

 • Reageer Eline 18/04/2012

  Alles eruit halen wat erin zit! Hoe meer feesten hoe beter 🙂 En nogmaals gefeliciteerd 🙂

 • Reageer Aleida 21/04/2012

  Gefeliciteerd! (en ja… vrijwel alles valt onder familie… ook ‘tantes’ die helemaal geen tante blijken te zijn, daar heb ik er ook veel van)

 • Laat een reactie achter