Je noemt je kind toch geen Zus??!!!!

17/04/2012 - 29 reacties

Ken een meisje die zwanger is. Lekker stoer wijf. Zit op voetbal ook nog. Ik houd wel van vrouwen die op voetbal zitten. Ze is nog helemaal niet bezig met alles wat er geregeld moet worden. Kaartjes bijvoorbeeld. Of echo’s maken. Is het 13.00 uur, roept ze opeens: ow shit! Ik moet nog naar de gnychaloog! En laatst zei ze: ik dacht dat ik alles had gehad, maar nu moet ik ook nog een naam bedenken.

Oh, zei ik, heb je anders een naamboekje? Nou, zei ze, soms heb ik hele leuke namen in mijn hoofd, en dan vertel ik dat, en dan zeggen mensen: nou jaaa, zeg, zo noem je je kind toch niet! En dan twijfel ik weer.

Nou das fijn zeg. Zegt een stralende zwangere vrouw wat ze een mooie naam vindt, krijgt ze dat als reactie. Tja, wat doe je dan? Alsnog je kind zo noemen?  Dat kan natuurlijk. Met als gevolg dat je weet dat er mensen zijn die de naam van je kind uitspreken met een klein beetje kots in hun keel. Of denk je toch keihard na over een andere naam? Maar dan zou je dus je kind gaan noemen naar een naam wat anderen mooi vinden.

Soms snap ik niet waar mensen soms het lef vandaan halen om zo maar te roepen wat zij ervan vinden. Zeg dan niets, ofzo. Doe dan in ieder geval alsof je het een mooie naam vindt. Leugentje om eigen bestwil noemen ze dat.

Toen ik bijvoorbeeld net verhuisd was, kwamen er ook mensen langs die zeiden: “heel mooi huis, maar weet je wat je ook kunt doen: je zou die stoel daar en zus verplaatsen. En weet je wat IK nou zou, ik zou niet daar, maar juist daar! In het licht daar, daar zou ik een schilderij plaatsen. Ja, dat zou ik doen hoor”.  

Wist me totaal geen houding te geven.Ik ben natuurlijk een lafbek en durf niet te zeggen ” ja jammer voor jou, maar dit is MIJN huis, ja godjezus, ga dan niet zeggen waar een schilderijtje beter zou hangen”, dus zei ik maar “ja, nou nu je het zegt, het schilderijtje hangt daar inderdaad beter..”.

Maar goed. Weer een lesje geleerd dus. Ik let nu gewoon vaker op wat ik zelf zeg. Behalve bij Angela Schijf.
Je kinderen Bloem, Mens en Zus noemen, nou jaaa..zo noem je je kinderen toch niet?

 

Vorige post Volgende post

29 reacties

 • Reageer Ankie 17/04/2012

  Mensje heet dat tweede kind geloof ik, maar dan nog :’)

 • Reageer theselfhelphipster 17/04/2012

  Hahaha. Maar je hebt gelijk zowel wat betreft hele “Zeg dan niets!” als je kinderen die namen geven. Ik zou niets moeten zeggen en natuurlijk mag ze het zelf weten maar ik vind het toch net een beetje sneu voor Zus en Mensje. Bloem vind ik dan zelfs nog wel gaan.

 • Reageer Marahschrijft 17/04/2012

  Leuk stukje! Ik word daar ook altijd zo gek van, mensen die overal commentaar op hebben haha.

 • Reageer Jennn 17/04/2012

  Van de drie namen vind ik Bloem idd het minst erg, maar Mensje en Zus?? Ik zou het ook niet doen iig.

 • Reageer Kimberley 17/04/2012

  Kindernamen. Er komen me wat vreselijke namen voorbij maar goed, ieder heeft een andere smaak.

  Het lijkt me trouwens ook ontzettend moeilijk om een goede naam te verzinnen voor je kind.

  • Reageer Des 18/04/2012

   ik ken iemand die haar kind Armani Dior heeft genoemd. DOE FF NORMAAL

 • Reageer Maris 17/04/2012

  Haha ik las je titel en wist direct dat dit over Angela haar kinderen ging.. Verbaasde me er van de week ook over. Zeker omdat er op Nu.nl zo groot stond: “Angela Schijf bevallen van zus”. Dat is maar een rare titel dacht ik toen, snap ook wel dat ze het daar om deden. Schijnt in brabant vaker voor te komen die naam, maar dan nog, noem het rijtje nou eens op. Bloem…. (heb ik al vraagtekens bij, maar kan nog net), Mensje (Neeeeee, dit doe je je kind niet aan) en Zus (serieus? zat ze nou echt thuis te bedenken, wat kan ik nou voor nog lelijkere naam verzinnen. En oke, dan kies je Zus, maar dan had het alsnog Zusje moeten zijn).

  • Reageer Dina 17/04/2012

   Dat kopje op nu.nl wekte bij mij ook wat verwarring op!

 • Reageer Chantal 17/04/2012

  Ieder zijn ding, maar sommige mensen slaan soms wat door in originele namen bedenken.
  En dan te bedenken dat er in Amerika kinderen rond lopen met de naam Audio Pilot, of Pilot Inspector of iets dergelijks. Het kan altijd erger.
  Als ik ooit een kind op de wereld mag zetten, ga ik toch echt voor een normale naam (Tessa, Lucas, Stijn, etc) . Hebben mensen dan nog commentaar, prima. Maar dan weet ik wel zeker dat het een naam is die normaal is en minder pest gedrag zal opleveren dan dat ik het Kersenbloesem of Appeltje noem.

  • Reageer Des 18/04/2012

   ohhh appeltje. die vind ik dan wel weer lief. maar jij vind em stom, en nu durf ik niet meer 😉

 • Reageer Nathalie 17/04/2012

  Amen to that!
  Ik las het hier ook al in de krant over ‘zus’ gezien ze getrouwd is met een belgische acteur. Ik vind het toch ook maar erg vreemde namen. Dan moet je kind al bijna verplicht zo’n zweverig artistiek typje worden later want bij een hardcore headhunter of CEO past zo’n naam niet meteen. Ik vind dat er een soort opleiding moet komen voor ambtenaren die zulke namen wel/niet toestaan en dan zouden ze mij daar voor moeten aannemen, heb ik gelijk een leuke baan 😉

  • Reageer Des 18/04/2012

   haha, ja, zo’n baan wil ik ook wel!

 • Reageer Rianne 17/04/2012

  What’s in a name…

 • Reageer Ayla 17/04/2012

  Weet je wat ik vind! Je moet je babynaam niet tegen anderen zeggen! Laatst zei een vriendinnetje tegen me: als ik een baby krijg, wil ik ‘em zo en zo noemen. En ik dacht: waarom vertel je dat want ik wilde m’n kind misschien ook wel zo noemen en nu mag dat niet meer!

  • Reageer Des 18/04/2012

   klopt!! of nog erger; iemand die jouw babynaam afpakt!

 • Reageer Saskia 17/04/2012

  hahaha geweldig. Dat was dus het eerste wat ik dacht toen ik op de Telegraaf het bericht zag: Angela is bevallen van Zus… hahaha. Sommige namen moet je gewoon NIET doen.

 • Reageer Roos 17/04/2012

  hahaha wat schrijf jij heerlijk!

  • Reageer Des 18/04/2012

   dankjewel Roos, kom snel een keertje terug zou ik zeggen 🙂

 • Reageer Blauwe sokken 17/04/2012

  tof geschreven!
  Ik vind Zus serieus nog wel een leuke naam, al zou ik mn eigen kind nooit zo noemen. Maar als je al twee meisjes hebt die Bloem en Mens heten!!?!?!? I don’t understand!

  • Reageer Des 18/04/2012

   me dus also not!

 • Reageer ioon 18/04/2012

  Ag volgens mij hadden mensen dat ruim 27 jaar geleden ook gezegd tegen mijn ouders als die hun omgeving deelgenoot hadden gemaakt van het voornemen om mijn naam te gebruiken. 😉

  Wat nu een idiote naam kan zijn, kan over 5 jaar doodnormaal zijn. Wat nu een normale naam is, kan over 30 jaar een idiote naam zijn. Zoals de naam ‘Zus’ dus, ik ken best wat oude mensen die zo heten maar nu loopt iedereen raar te doen over die naam. Maar 80 jaar geleden vond men het schijnbaar normaal en een leuke naam.

  Waar ik zelf moeite mee heb is kinderen een naam geven waarvan er uiteindelijk 5 in één klas zitten. Of namen met ‘tje’ of een andere verkleining en dan blijkt het dadelijk een gigantische meid te worden of zoals ik, een forse. Dan vind ik dat zo raar staan. 😡

  • Reageer Des 18/04/2012

   hahahaahah, als bijv mensje? En straks wordt mensje dus een heel groot…mens>??!!

   • Reageer ioon 18/04/2012

    Ja dadelijk wordt ze 150 kilo, 1.80m, en dan heet ze ‘mensje’… 😮

 • Reageer Serena 18/04/2012

  Ik riep precies hetzelfde!!!

 • Reageer Eline 18/04/2012

  Zus. En als er dan nog een jongetje bijkomt wort het Broer. HAHAHA. Ik snap die namen niet.

 • Reageer Elisse 18/04/2012

  Hahahahahaha! “er mensen zijn die de naam van je kind uitspreken met een klein beetje kots in hun keel” GE-WEL-DIG! Ik vind ‘Anders’ ook een rare naam (voor een gewone Belg/Nler he, ik spreek niet over al die noordelijke Europese landen), Mens(je) vind ik nog wel leuk eigenlijk, hihi.

 • Reageer Hutsefluts 20/04/2012

  Hahaha! Ik vind dit leuk! Wij hebben namelijk een helemaal niet standaard naam uitgekozen voor onze volgende spruit. Sterker nog, ik weet zeker dat het gros van onze familie, vrienden en omgeving de naam vreselijk zal vinden. Maar wij vinden de naam geweldig. En zadelen zonder problemen ons kind ermee op. Mijn broertje en ik hebben ook geen standaard namen, ik ben er erg blij mee, hij minder. Om dat probleem voor te zijn krijgt ons kind wel een ‘gangbare’ tweede naam, kan die naam nog als roepnaam gebruikt worden…

 • Reageer Nicole 23/04/2012

  Amen.

 • Laat een reactie achter