Nadelunch-Geldzaken

12/04/2012 - 9 reacties

Maatje van mij werkt in de schuldsanering. Laatst had ik een date met hem en hij vertelde mij hoe hij soms schrikt van de steeds groter wordende groep jonge mensen met schulden. Allemaal zijn ze jonger dan hij, maar ze hebben soms wel meer dan 10.000 euro schuld.

Bij de dossiers die hij behandelt, eindigt het verhaaltje vaak met “op een gegeven moment het overzicht kwijt”* en “veel dingen afgekocht op afbetaling”. “Ik snap het niet,” zei hij. “Hoe kunnen mensen zo boven hun stand leven?”

hier kun je verder lezen

Vorige post Volgende post

9 reacties

 • Reageer 77235 12/04/2012

  ik heb hetzelfde meegekregen. en schrik ook als mensen snel ‘even’ bij IB lenen

 • Reageer Rianne 12/04/2012

  Ik heb een calvinistische inslag (niets uitgeven wat je niet hebt) en dat probeer ik mijn kind ook bij te brengen. Tot op heden is het gelukt…

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 13/04/2012

  Goed geschreven Des. En ook heel herkenbaar. Gelukkig heb ik dezelfde dingen van mijn ouders meegekregen. Heel belangrijk vind ik dat!

 • Reageer Lnnk 13/04/2012

  Ik vraag me dat ook vaak af, al kun je natuurlijk pech hebben in het leven.
  Hoe dan ook, ik geef nooit geld uit dat ik niet heb.

 • Reageer Lin 14/04/2012

  Geld lenen voor je studie? Als het echt niet anders kan; JA. Geld lenen voor een TV? Om te janken vind ik dat.

  • Reageer Blauwe sokken 14/04/2012

   totally agree!!
   Ben blij dat ik ook van mijn ouders heb geleerd hoe om te gaan met geld; geef geen geld uit wat je niet hebt en koop geen dingen die je echt niet nodig hebt etc.

 • Reageer Aleida 14/04/2012

  Goed geschreven! Ik heb wel een schuld bij de IB, maar heb wel geleerd dat het echt geen zin heeft om al je geld uit te geven.

 • Reageer Caithlin 14/04/2012

  Het is echt een beetje de standaard geworden hè, dat mensen boven hun stand leven? Totdat ineens de bubbel barst zoals in Amerika, en voilá: een kredietcrisis!

 • Reageer Lyanne 16/04/2012

  Wat leuk geschreven! Ik snap het ook niet. Tegenwoordig koopt iedereen maar aan, zonder het geld te hebben. Ik ben ook echt van het sparen. Ook geleerd van mijn ouders en daar ben ik nu heel blij mee!

 • Laat een reactie achter