Als je maar Instagram hebt

16/05/2012 - 26 reacties

Ik zei het gisteren al. Ik heb een nieuwe telefoon. Ik mocht mijn abonnement al in maart verlengen, maar ja. Wist ik veel.

Ik sjouw inmiddels alweer 2 jaar met mijn Blackberry. Vond ik heel leuk. In het begin. Lekker pingen enzo, heel erg theCity-achtig lopen met dat ding in je handen. Maar toen ging ie stuk. En weer. En nog een keer. Of hij liep vast. Of hij viel uit. Of hij deed gewoon raar. De camera werd wazig. Mijn pinglijst werd steeds leger, want iedereen ging maar aan de whatsapp, maar de whatsapp is juist ontiegelijk traag op de Blackberry.

Toen ik serieus tot 20 moest tellen(uiteindelijk werd dat tot 50) omdat ik anders de telefoon tegen de muur aan zou gooien, besloot ik toch om me heen te kijken. Qua telefoons dan.

Laat ik voorop stellen, maar dat wisten jullie vast al, ik heb 0,000% verstand van die dingen. Geen idee welke telefoon nu de allerbeste (iPhoner-ers ff bek houwe) was, met het juiste geheugen, de mooiste camera, de beste apps, enz enz. Ik wil gewoon een telefoon waarmee ik kan pingen. En met een goede camera. En waar ik op z’n minst m’n email op kan checken . En als ik er mee kan bellen is het feestje helemaal compleet.

Ik heb echt niet zoveel voorwaarden dus. Maar omdat ik een vrouw van principes ben: geen iphone.

Dus koos ik voor de Samsung Galaxy S II. Een roze natuurlijk, wijf dat ik ben. Maandag kwam ie binnen. Simkaartje uit de BB geript (doei achterlijk kutding), simkaartje in de Samsung. En aaaaaan. Aaaaaaandoen, die telefoon.

Ging natuurlijk niet, want de aanknop zit aan de zijkant. Wist ik veel. Vervolgens al mijn contactpersonen gewist, drukte op een verkeerd knopje.

Ik wist vanochtend niet eens hoe ik moest opnemen. En LOML belde ook nog eens op, ik had z’n nummer nog niet eens opgeslagen. Hallo, wie is dit, zei ik. Wat dacht je van je man, zei ie.
Goddjiezes.

En dan heb ik het nog niet eens over de verdomde touchscreen. Daar wen je wel aan, zegt iedereen. Nou, ik wil dan graag weten hoeveel tijd ik nodig heb, want ik heb verdorie niet eens zin om te whatsappen met dat ding. Met m’n dikke vingers druk ik alsmaar verkeerd, en zoals vriendin R., M, zusje R, m’n nicht O, en A, en de rest van m’n vaste whatsapp-gang alsmaar zegt: wat? Wat zeg je nou allemaal?

Ik moet dus even flink wennen. Maar ik heb Instagram. En een hardloop-app. De rest komt vanzelf.

Vorige post Volgende post

26 reacties

 • Reageer Dina 16/05/2012

  Zonder instagram ben je niemand tegenwoordig.

 • Reageer Eva 16/05/2012

  Ik las dit stiekem op werk en moest me heel erg inhouden om niet veel te hard te gaan lachen. Blackberry is prut.

 • Reageer ioon 16/05/2012

  Ik ben benieuwd of het ooit gaat wennen zo zonder toetsenbord. Ik hoor het graag want ik klamp me nog krampachtig vast aan mijn telefoon met toetsen.

 • Reageer Manja 16/05/2012

  moet je swypen, dan gaat typen een stuk makkelijker!

 • Reageer Madelon 16/05/2012

  Haha geweldig! Ik kan inmiddels ook niet meer zonder Whatsapp en Runtastic haha.

 • Reageer Flaviena 16/05/2012

  Ah Des, welcome to the Galaxy club! (hmm) ik moest ook erg wennen aan touchscreen (2jr geleden) en ik vind het nog steeds niks (greasy fingers..ALTIJD), maar om te overleven in het digitale wereldje pas ik me aan. Zo gaat dat. Hoppa. You can do it.

  Hiervoor had ik de HTC Tytan (looove!) en kon ik gerust hele blogs blind typen met mijn duimen.

  **instagram had ik 2 dagen tot ik het er weer af haalde, ben niet zo gek op de overkill aan fotos-van-alles 😀

 • Reageer Maris 16/05/2012

  Goede keuze, die heb ik ook! (alhoewel, had ik ook, door koffie echt stuk gegaan en nu ligt ie ter reparatie, als ik hem ooit terug krijg). En ja, touch went, maar ook je telefoon went aan jou. Ze leren hoe jij typt en als je steeds dezelfde fout maakt dan corrigeert hij je automatisch. Uiteindelijk gaat het super goed 🙂

 • Reageer Blauwe sokken 16/05/2012

  hahahahah een van je leukste blogjes ooit 😛 Geweldig!
  Veel plezier met je nieuwe foooon, ooit zul je vast van hem gaan houden.

 • Reageer Annemijn 16/05/2012

  Wen er maar aan. Na 6 maanden een Samsung Galaxy (ace, weliswaar) druk ik nog steeds 10 keer op de home-knop, krijg ik een hartaanval OMG AAAAH KAPOT (#@%@)#%@%@, oja, zijkant.

 • Reageer Miss Moneypenny 16/05/2012

  Stomme dingen hè, telefoons. ’t Is dat je ermee kunt bellen. 😉

 • Reageer Eline 16/05/2012

  Ik heb een Samsung Galaxy S Plus (zit tussen de 1 en de 2 in). Hij is echt superfijn!

 • Reageer Marlous 16/05/2012

  hahaha sukkel je hebt gewoon de iphone onder de samsung toestellen gekocht (ik bedoel er zit ook weinig verschil tussen een komkommer van de appie en de plus he??). Maar leuk! Ik heb mijn iphone nu bijna een maandje en ben er super blij mee, maak overal foto’s van (vooral als ik me verveel). Ik zag dat je me had gevolgd op instagram, dus weest voorbereid…

 • Reageer Tam 16/05/2012

  Whihihh, ik heb nu 2 jr een touchscreen en toch kan ik niet wennen om te whatsappen, mijn motoriek is zo gestoord dat ik de meest vreemde zaken aantik. Vind het wel leuk om te tweeten want na een bepaald aantal tekens word ik chaggie en twitter ken net. Even feestboeken en vooral bellen.
  Veel plezier met je nieuwe schatje

 • Reageer Elise 16/05/2012

  Ik kan ook voor geen ene meter tiepen met zo’n touchscreen. D’r is geen redden aan, je zult ’t nooit leren. Sorry.

 • Reageer Nathalie 16/05/2012

  Haha, leuk!
  Ik heb sinds augustus een samsung galaxy ace en kan nog steeds niet echt snel en fatsoenlijk typen met dat ding…
  Volgens mijn vriend moet ik “swypen” proberen ipv gewoon typen, echt serieus, wat een dikke onzin uitvinding. Ik draai mijn telefoon altijd op z’n zij als ik iets moet typen omdat ik dan een breder-groter touchpad heb en ik iets minder fouten maak 😀

 • Reageer Rianne 16/05/2012

  Mijn vorige touchscreen was een LG en dat vond ik maar niets; nu heb ik na wat ouderwetse modellen weer een touchscreen van het merk wat niet genoemd mag worden en ik wil niets anders meer. Misschien Instagram? Want wat dat is????

 • Reageer Sterrie 16/05/2012

  Tis even wennen -ik had hiervoor zo’n hele oude nokia, bakbeest!- maar dan heb je ook wat! Ik vind het nu een hele fijne telefoon, alleen is de batterij snel leeg, maar ach… Succes met je nieuwe foon hehe! 😉 Tip: typ overdwars, dan zijn de toetsen dikker!! Hahaha!

 • Reageer Saskia 17/05/2012

  En toch…. heb ik geen instagram…

 • Reageer Chantal 17/05/2012

  Hilarisch stukje! Helaas moet ik me bek houwe…

 • Reageer Sandra 17/05/2012

  Instagram is voor mietjes 😉

 • Reageer Lisa 18/05/2012

  Haha dit stukje is zo herkenbaar. Twee keer zelfs, eerst met mijn HTC en daarna een Samsung – het is dus niet eens zo, dat je alle smartphones kent als je er eentje kent, nee hoor.
  En what the fuck is instagram eigenlijk?

 • Reageer ayla 18/05/2012

  Haha ik was in het begin ook heel slecht met whatsapp, deed er echt een uur over om een berichtje te typen! Maar mijn mobiel kan geen instagram 🙁

 • Reageer Noek 18/05/2012

  Hahaha, leuk stukje! Ik heb een iPhone (sorry) maar dus ook met touchscreen en ik moet zeggen, dat gaat nog niet altijd soepel, dus ik maak, zeker als ik erg enthousiast ben, of heel haastig, veel fouten, maar weet je… Soms is het nu eenmaal zo. Veel plezier met je nieuwe telefoon 🙂

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 20/05/2012

  haha heel herkenbaar. Ik kan ook heeeel slecht tegen een verandering van mobiele telefoon. Zit ook al twee jaar aan mijn BB vastgeplakt 😉

 • Reageer 77235 23/05/2012

  oh em gee! ik had vorige week precies hetzelfde. heb zelfs draw something erop gezet … maar dat is alweer uit

 • Reageer Marcella 13/06/2012

  Die foto in de lift komt mij wel erg bekend voor. Naar dat paneel kijk ik ook 4 dagen per week!

 • Laat een reactie achter