Een ondankbaar stukje

09/05/2012 - 31 reacties
Kijk, dit is nou dan wel handig
Kijk, dit is nou dan wel handig

 Dit is een ondankbaar stukje want ik vind dus: ook ondankbare stukjes mogen soms geschreven worden.

Ik vertelde eens al hoe gemakkelijk ik ben qua kadootjes. Ik vind alles prima. Een kant en klaar douchepakketje van Dove; altijd handig. Boodschappen: goed. Vitaminepillen: nog beter.

Waar ik echter ben achter gekomen: geef mij nooit een kadobon.  En dan bedoel ik eigenlijk een VVV bon. Of de Irischeque. Of nog erger: de fashioncheque. Ik ben daar achter gekomen omdat ik laatst een ontzettende opruimwoede had, waar ook mijn portemonnee het moest ontgelden. Bonnetjes, oude bioskoopkaartjes, tegoedkaarten, treinkaartjes en dus ook: vvv bonnen. Half afgescheurd.

Het nadeel van die bonnen is het volgende: een vvv bon heeft zo’n onlogisch bedrag (12,50, 7, 50).  Daarnaast krijg je geen geld terug van de winkel. Dus moet je het volledige bedrag gebruiken. En natuurlijk kan je nooit iets leuks vinden voor dat bedrag. Ja, dat kan wel. Maar juist die ene winkel neemt weer geen VVV bonnen aan.

Het is me welles gelukt hoor, daarnietvan. Zo had ik laatst 5  van die bonnen gebruikt. Aan wat? Nutteloze dingen, want ik moest die krengen nou eenmaal gebruiken. Een klein nagelveiltje, een reissetje verpakking (ZONDER INHOUD!) en een aardbei lipgloss wat wel erg chemisch ruikt.

En nou had ik al vanaf december de fashioncheque in mijn portemonnee. Van 20 euro. Ik wou lingerie kopen: maar de Hunke en Livera namen het niet aan Ik wou een nieuwe broek kopen bij de Zara, maar die had er nooit van gehoord. Een leuk jurkje bij de Hennes, ook niet. Schoenen bij de Amigo: nee.  Ik bedacht me dat het wellicht handig zou zijn om eens op de website te kijken.

Nou. De Miss Etam. En de Shoeby. Nee, daar word je vrolijk van.

Enfin. Begrijp mij alstublieft niet verkeerd hoor. Ik vind elk kadootje lief. Echt waar. Het gaat om het gebaar bla bla bla, maar wat heb je nou aan een kadootje wat je niet kan gebruiken?!11! En bovendien; als je een kadootje geeft is het toch hartstikke leuk dat de ontvanger dan zegt: nah! Dit is nou een kado waar ik iets aan heb!

Wat dit ondankbare kreng dus eigenlijk wil zeggen: liever geen VVVbon/Fashioncheque/Irischeque mensen. Doe maar gewoon een vrolijke koekjestrommel. Met inhoud.

Als u mij na het lezen van dit stukje tenminste nog zin heeft om kadootjes te geven.

Vorige post Volgende post

31 reacties

 • Reageer Suus 09/05/2012

  Haha Des, zo herkenbaar. Ik heb echt jaren een irischeque van het ene laatje naar het andere versleept. Elke keer bij het opruimen kwam ik ‘m weer tegen: oh ja, dat ding heb ik ook nog. Geen idee waar ‘ie nu is overigens.

  • Reageer Des 10/05/2012

   joe, heb ik dus ook

 • Reageer Ashley 09/05/2012

  Preach!

 • Reageer Angelina 09/05/2012

  Haha herkenbaar! Heb gelijk even bij fashioncheque gekeken, maar zag dat Amigo er wel bijstaat. Raar?!

 • Reageer Chezzelia 09/05/2012

  Ik vind cheques echt zoo verschrikkelijk! Gelukkig weet men in mijn omgeving dat ik dat niet wil en als ik het krijg, krijg ze dezelfde terug tijdens hun verjaardagen ( as we speak ) haha

 • Reageer Deborah 09/05/2012

  Ik vergeet die bonnen altijd in te leveren. Gevolg: verlopen!!

 • Reageer Linda 09/05/2012

  Ik weet ook nooit wat ik met zo’n bonnen moet. Doe dan een cadeaubon van een leuke winkel, maar niet zoiets wat je nergens kunt inleveren. Gelukkig krijg ik bijna nooit zulke bonnen 😉

 • Reageer Maris 09/05/2012

  Ik heb dat ook hoor. Heb van de week ook weer twee bonnen weggegeven voor pathe, die ik vorig jaar voor mijn verjaardag heb gekregen (zijn al bijna niet meer geldig). Ik vergeet ze te gebruiken en kom er vaak pas achter als ze niet meer geldig zijn. Zonde dan toch?

 • Reageer emily 09/05/2012

  you’re so right!

 • Reageer Latina92 09/05/2012

  Tip: spaar die bonnen op als het kan en koop er iets van bij een winkel waar je gekochte spullen kunt terugbrengen. Bijvoorbeeld: je hebt 40 euro aan tegoed bonnen, koopt bij de Miss Etam de allerlelijkste jurk die je voor dat bedrag kunt kopen, en brengt die jurk na 3 dagen weer terug. 40 euro schoon in t handje! 😉

  • Reageer Des 09/05/2012

   en de prijs voor tip van de eeuw gaat zeker naar jou!

 • Reageer Saar 09/05/2012

  Ik vind vvv-bonnen niet zo’n drama, kun je altijd nog boodschappen bij de Appie bij doen. En bij de Bijenkorf en V&D zijn ze wel geldig, dus dat leukje setje van Esprit of hoe heet het.. Sapph (in de Sale) laat ik niet hangen 😉
  Moet ik wel zeggen, ik krijg altijd zoveel van die krengen dat ik nu in Canada nog iets aan 200 euro aan bonnen in mijn tas heb zitten. Handig hoor…kuch.

  • Reageer Des 09/05/2012

   ik wou dus er ook boodschappen mee doen bij de appie, maar die nam ze niet eens aan 🙁

 • Reageer Kimberley 09/05/2012

  Ik vind het niet erg om cadeaucheques te krijgen maar dan wel voor een winkel die ik leuk vind hahaha. Ik heb zelfs nog een bioscoopbon van 3 jaar geleden hahaha.

  En btw, Miss Etam heeft tegenwoordig best leuke kleding! Al zeg ik het zelf.

 • Reageer Saskia 09/05/2012

  De enige bonnen die ik nuttig vind zijn die van de bol.com 🙂 Koop daar altijd veel boeken…

 • Reageer Lin 09/05/2012

  Opzich kan ik nog wel iets met die bonnen maar ik vind het gewoon zo’n jammer cadeau. Hier ik heb niet de moeite gedaan om na te denken of ik iets leuks voor je kon bedenken cadeau.

  • Reageer Anni 09/05/2012

   Mee eens. Hetzelfde als geld. Het is echt zo’n lastminute cadeau.. De irischeque vind ik nog niet zo vervelend, daar kan ik altijd wel wat voor vinden.

  • Reageer Des 10/05/2012

   oja, dus dat is eigenlijk mijn conclusie. maar die was ik vergeten haha

 • Reageer Anouk 09/05/2012

  Toch fijn dat je zo eerlijk bent;)! Ik vind het wel leuk, maar doe het zelf nooit. Iedere vriend/vriendin verdiend het om een persoonlijk uitgekozen cadeau te krijgen.

  Ik heb altijd een hekel aan badschuim of douchegel.. dat heb ik zelf wel.. Hmm oeps!

 • Reageer Lnnk 09/05/2012

  Als je een bon geeft kun je net zo goed geld geven is altijd mijn insteek.. dat kun je tenminste uitgeven waar je zelf wil.

 • Reageer Annemijn 09/05/2012

  Ik houd sowieso niet zo cadeaubonnen. Bijvoorbeeld mijn cadeaukaart van de Zara, van december. Nog steeds niks mee gekocht, want niets is speciaal genoeg. Ik ga natuurlijk niet mijn cadeau besteden aan een saaie jeans.
  Maar Fashioncheques.. tsja. Ik heb even gekeken waar je dat voor kan gebruiken.. Nergens. Tenzij je zwanger wordt, want er doen veel zwangerschapskledingwinkels mee. Misschien een tip?

 • Reageer Marlous 09/05/2012

  hahahahha die fashioncheque ik ging even op de site naar de winkels kijken die meededen (dacht dat je een grapje maakte) maar als je die bon krijgt dan gaat men er dus vanuit dat je bij miss etam/shoeby/didi etc winkelt.. hahah lekker dan!

  • Reageer Elise 10/05/2012

   Hebben ze bij Shoeby geen leuke sieraden ofzo?

 • Reageer Chantal 09/05/2012

  Ik heb er nooit zoveel problemen mee. Want volgens mij kan je die VVV dingen ook bij boekenwinkels inleveren. Of bij de Free record shop. Ik heb liever dat ze met een bon aankomen, dan met een cadeau waar je écht niks aan hebt. Een vaas of iets. Nee, dan koop ik liever zelfs iets nutteloos. Dan ben ik namelijk de enige die er last van heeft 🙂 Ook geen schuld gevoel 🙂

 • Reageer theselfhelphipster 09/05/2012

  Fuck, ik heb ook nog een fashion cheque. Als ik die niet bij H&M kan gebruiken stort mijn idee een beetje in.

  • Reageer Des 10/05/2012

   sorry hipster. nope.

 • Reageer Naomi 09/05/2012

  Ik vind cadeaubonnen juist chill! Beter dan een stom cadeau.

 • Reageer Elise 10/05/2012

  Ooooooh ja ik heb ook nog van die bonnen! Bedankt voor het herinneren meid!

 • Reageer HansDeZwans 11/05/2012

  Geef mij maar een bon voor een cd of dvd of boek.

 • Reageer Miss Moneypenny 11/05/2012

  Hahaha! Verwend nest! 😛

  Persoonlijk vind ik bonnen juist wel fijn. Lekker naar de Bijenkorf met zo’n VVV bon, paar uurtjes rondsnuffelen. Oorbellen hier, notitieboekje daar, dat nieuwe boek van X en kijk daar: panty’s! Die had ik ook nog nodig. Voelt een beetje alsof je 1 minuut gratis winkelen hebt gewonnen. Nee hoor, stuur ze maar door naar mij die bonnen. Ik DM je mijn adres wel even. 😉

 • Reageer Tam 12/05/2012

  Met sommige bonnen ben ik blij, Ixi paris bon en bolletje bon. Hier koop ik altijd wat voor. Maar vage bonnen daar heb ik niks aan, hihih.

  Maar een fashion bon, hmmz geef mij dan ook maar een koektrommel of iets dergelijks.

 • Laat een reactie achter