Ik bedoelde het niet zo

11/05/2012 - 13 reacties

Dit stukje ging over mijn tante E. Ik heb de tekst eraf gehaald. Ik twijfelde even, want mijn blog is wel mijn uitlaatklep. Maar uit respect voor andere familieleden, en daarbij bedoel ik NIET mijn tante E, heb ik het stukje verwijderd.

 

Vorige post Volgende post

13 reacties

 • Reageer Aïsha 11/05/2012

  Over E. ga ik niks zeggen, want alleen al van haar openingszin knal ik tegen het plafond. Wat ik wel echt super goed vind is dat je haar er op aangesproken hebt!! RESPECT! Trots op je cakie!

 • Reageer ioon 11/05/2012

  Het is gewoon geen excuus. Want de sorry naderhand zegt niks. Het lijkt meer op ‘goh wat ben jij dom dat jij niet begrijpt dat ik dat anders bedoeld heb’.

  Wanneer mensen zo’n excuus naar mij gooien dan vraag ik altijd hoe ze het dan wel bedoeld hadden want meestal kunnen ze dat ook niet zeggen.

 • Reageer Lisa 11/05/2012

  Oh. Dat is leuk om te horen, op je eigen bruiloft. Super dat je haar ermee geconfronteerd hebt – het antwoord was misschien een beetje teleurstellend, maar in dit soort situaties krijg je ook zelden een bevredigend antwoord. Hopelijk gaat ze er nog over nadenken!

 • Reageer Noek 11/05/2012

  Heel jammer dat ze dat zo heeft moeten zeggen op je bruiloft, maar wel heel goed van je dat je dr hebt gebeld om verhaal te halen, ook al reageert ze dan vervolgens zo.
  Sommige mensen zijn gewoon een beetje zuur helaas..

 • Reageer theselfhelphipster 11/05/2012

  GOED dat je er wat van gezegd heb. Over de ander heb je geen controle, wel over jezelf. En djeezus kraist indeed.

  En als je iets niet zo bedoelt, kun je daarna sorry, ik bedoel het niet zo zeggen EN daarna dus ook leren om dingen beter te zeggen. Want dikke doei: als je het rotter zegt dan je het bedoelt moet je op een gegeven moment beter leren praten.

 • Reageer Eline 11/05/2012

  Ik vind het supergoed van je dat je het tegen haar gezegd hebt. Ik snap echt niet dat je zoiets zegt ook.

 • Reageer Miss Moneypenny 11/05/2012

  Allereerst: Supergoed en lekker assertief van je dat je gebeld hebt. Chapeau! Ik vind het ook echt vreselijk asociaal van haar.

  Ten tweede: Bah, haat aan de sorry-mensen. Of van die mensen die bij alles zeggen ‘Ja, ik bedoelde het toch goed?’. Lekker excuus. De volgende keer sla ik ze in hun gezicht en dan zeg ik ook: ‘Ik bedoelde het toch goed? Je ziet er veel beter uit nu met zo’n blauw oog. Graag gedaan hè.’

  En eh… sorry dat ik hier mijn frustraties botvier. Echt SORRY hoor.

 • Reageer Eelco 11/05/2012

  Die Des, wat een held(in)! Dat bedoelde ik overigens wel zo.

 • Reageer Annemijn 11/05/2012

  Wel stoer dat je het tegen haar gezegd hebt! Zou ik niet durven 😉

 • Reageer Maris 11/05/2012

  He gatsie.. Waarom mensen toch altijd zo doen op zo’n mooie dag? Hopelijk heb je niet je dag erdoor laten verpesten!

 • Reageer yeji 11/05/2012

  Laf dit stukje des! Go des! Maar echt!!

 • Reageer Wesley 11/05/2012

  Heel erg jammer dat jullie mensen die mijn tante niet kennen zo over haar kunnen praten terwijl jullie haar niet kennen. Van volwassen mensen zoals jullie zou je mogen verwachten dat je nooit af mag gaan op 1 kant van het verhaal. daarnaast is het natuurlijk ook lekker makkelijk om je op internet te uiten tegen iemand die zich niet eens kan verdedigen. dit alles zegt meer over jullie dan over mijn tante.

 • Reageer Nathalie 11/05/2012

  Wow, ik zou zelf ook pissed zijn maar zou nooit zo assertief zijn om dan te gaan bellen. Ik vreet mezelf er dan eerder vanbinnen wat over op, niet zo goed natuurlijk.
  Ik vind het gewoon een beetje basisrespect om niet dadelijk te gaan klagen. Ok, misschien is het helemaal niet je ding maar zeg dan niks of doe even alsof. Als ik echt denk dat er iets mis is met eten dan kijk ik even rond en wacht ik af of ik de enige ben die er zo over denkt voor ik alarm ga slaan zeg maar.

  Oh en in het zelfde rijtje van de “zo bedoelde ik het niet”-mensen staan de “nou, ik wil niet lullig doen MAAR…”

 • Laat een reactie achter