Ik ben nu dus zo’n uitslover

20/05/2012 - 54 reacties
Dit is de enige beetje charmante hardloopfoto gemaakt

Dit is de enige beetje charmante hardloopfoto gemaakt

Ik was zo’n hardloophater he. Ow men. Fietste ik naar huis, zag ik ze rennen hoor. In zo’n strakke broek met bezweet hoofd. Of nog erger: ik zag ze als ik naar werk fietste. In de ochtend. Ja hoor, ook al zo fanatiek aan het hardlopen. Stelletje uitslovers, dacht ik. Doe es normaal man.

Ik vond sporten vooral duur. En ja, het is goed voor je gezondheid, investering blablabla. De goedkoopste sport wat ik kon vinden is zwemmen: 30 euro per maand onbeperkt maar met als gevolg een bos stro als kapsel en een continue chloorgeur om je heen. Of ik kon voor minimaal 50 euro per maand onbeperkt fitnessen. Maar zumba vond ik niets aan, en ik weet nooit hoe die apparaten werken.  Dus zocht ik verder. En besloot ik dan toch maar een poging te wagen aan de sport die ik haatte: hardlopen.

Vorig jaar november begon ik. Heel rustig aan. 2 minuten hardlopen, 1 minuut wandelen. 20 minuten om de dag, werd 30 minuten bijna elke dag.

Nu ren ik 5 km, ongeveer 4 dagen in de week. In maart rende ik voor het eerst 10 km, en in april weer. En omdat mijn werkgever vaak sponsor is van grote hardlooptochten, besloot ik me op te geven. Ach. Het was toch gratis.

Vorige week donderdag was mijn eerste hardlooptocht. De nacht van Groningen, voor de  7 km. En ik besloot mijn pa ook op te geven. Ik voelde me eerst heel stoer met mijn 7 km, tot ik de mensen zag die 14 km gingen lopen. Of 21,2 km. Djiezes, wat voelde ik me opeens een watje zeg.

Ik begon met hardlopen. Eerst samen met mijn pa, die nog heel lief elke keer achter zich keek. Tot ik gebaarde: ren maar gewoon verder. En weg was ie.
Het was een hele mooie route. Door het Noorderplantsoen. Het was prachtig weer. Er was muziek. Mijn vriendinnetje M. stond aan de zijlijn.  Onderweg werd ik ingehaald door anderen die motiverende dingen riepen.

Het voelde heerlijk. Ik heb zo genoten. Na ongeveer 40 minuten kwam ik over de finish, waar mijn moeder bovenstaande foto maakte (ik zag al enkele foto’s van mezelf op andere websites. Waarbij ik alleen maar concluderen: er is niemand die er aantrekkelijk uitziet tijdens het hardlopen. Niemand).

Na afloop was ik zo trots. Op mijn vader die, ondanks zijn leeftijd, verdorie sneller dan ik ben. En op mezelf. Dat ik als hardloophater eerste klas nu 7 km wist te rennen.
“Mijn doel is om ooit 21 km te rennen”, zei ik. “Dat gaan we dan samen doen ok”, zei mijn pa.

Zucht. Ik ben nu dus zo’n uitslover geworden.

Vorige post Volgende post

54 reacties

 • Reageer theselfhelphipster 20/05/2012

  De enige die er sexy uit ziet tijdens het hardlopen is Ridiculously Photogenic Guy. Zoek maar op. Verder supergoed gedaan lieve Des, ga jij je maar lekker uitsloven, dat is goed voor je. Gewoon doen. Kussen!

  • Reageer Lisa 20/05/2012

   Haha ja, ik moest ook meteen aan hem denken. Het kan dus wel Des, maar het is voor weinigen weggelegd!
   Gelukkig kunnen de meeste mensen wel leren sporten, en nog beter; sporten leren waarderen 😉 Ga zo door!

  • Reageer Des 21/05/2012

   pff ik voel me nou ook zo’n hardloopgeek. wat zeg ik. ik ben een hardloopgeek!

   • Reageer Des 21/05/2012

    thanks beeb!

 • Reageer Lin 20/05/2012

  <3 <3 <3 <3 <3

  • Reageer Des 21/05/2012

   hoi inspiratiebron!!

 • Reageer Lnnk 20/05/2012

  Respect!

  • Reageer Des 21/05/2012

   geef me de boks

 • Reageer Sterrie 20/05/2012

  Goed gedaan zeg!! 7km is al top!!

  • Reageer Des 21/05/2012

   hihi, ja en ik vind 7 km dus eigenlijk nu al te weinig he. kun je nagaan wat voor uitslover ik ben

 • Reageer Blauwe sokken 20/05/2012

  Wat Lnnk zegt: Respect met een dikke vette hoofdletter! Ik doe het je niet na.
  Trots mag je zijn!

  • Reageer Des 21/05/2012

   dankje blauwe sokken
   (ik heb blauwe hardloopschoenen!)

 • Reageer Rianne 20/05/2012

  Goed gedaan. Top.

 • Reageer Amira op het web » Blog Archive » Toch maar sporten dan? 20/05/2012

  […] zelfs haar vakantie sportschema en dan is er nog Des die al een hele tijd gaat joggen en nu in de nacht van Groningen zowaar 7km in slechts 40min liep (Geweldig toch volgens mij doe ik over 7km een dag of 2 of ik roep een taxi). Een hele […]

 • Reageer tam 20/05/2012

  Netjes gedaan zeg, 7 hele km’s en erg leuk dat je dit met je vader kan doen.
  Trots op je!

  • Reageer Des 21/05/2012

   dankje lieve Tam. Is het misschien ook iets voor jou, of ben je luie indo 😉

 • Reageer Annemijn 20/05/2012

  Wow vet goed!

  • Reageer Des 21/05/2012

   mwahh.
   ik zag de uitslagen later, en ik dacht: nou Des, dat moet ook wel sneller kunnen

 • Reageer nathalie 20/05/2012

  Super goed Des!

 • Reageer Britt 20/05/2012

  Wow, wat goed van je! Echt heel knap dat je al zover bent gekomen! Ik ben zelf nog niet zover om aan een wedstrijd mee te doen, maar je hebt me wel geïnspireerd verder te gaan met hardlopen.

  • Reageer Des 21/05/2012

   ja ja! gewoon doen!! ik was echt een hater, maar nu moet ik gewoon wel minimaal 3x in de week hardlopen

 • Reageer Flaviena 20/05/2012

  Hey super top Des !! 🙂

 • Reageer Madelon 20/05/2012

  Goed bezig! Ik ben weer begonnen met opbouwen…Zit nu aan de 5/6 km per keer, maar dat is nog afwisselend snelwandelen en rennen haha.

  • Reageer Des 21/05/2012

   geeft niets! rustig opbouwen, zo ben ik ook begonnen

 • Reageer Stéphanie 20/05/2012

  Ik ben altijd een beetje jaloers op mensen die dat kunnen. Ik weet het, als ik het echt zou willen zou ik het ook kunnen, maar ik heb geen zin. En ik ga al naar de sportschool.

  • Reageer Des 21/05/2012

   ach, als je maar beweegt. daar hoort stofzuigen en shoppen ook bij

 • Reageer Elise 20/05/2012

  Sodejezuschristus. Jij liever dan ik :’) Wel even vet knap hoor, dat zekers.

  • Reageer Des 21/05/2012

   zo ben ik elise. gewono soedejezuschristus

 • Reageer Laura 20/05/2012

  Ah wauw wat goed zeg Des! Ik ben ook een grote hardloop hater en vind dat ik op het hockeyveld al veel te veel moet hardlopen dus laat die 7 km voor mij maar zitten 😉

 • Reageer Laura 20/05/2012

  Oh trouwens, die eerste reactie! Ik heb hem meteen gegoogled en hahahaha ik heb echt kapot gelegen om Ridiculously Photogenic Guy! OMG dat er iemand ZO aantrekkelijk uit kan zijn tijdens het hardlopen!

 • Reageer Myrthe 20/05/2012

  Wauw Des ik vind je een bikkel! Geef een beetje hardloopmotivatie aan mij plzzz, ik sterf af vanbinnen van saaiheid als ik hardloop.

  • Reageer Des 21/05/2012

   ik stuur je wat die kant op!

 • Reageer Saskia 20/05/2012

  Ontzettend goed van je zeg!
  Keep up the good work.

  • Reageer Des 21/05/2012

   jaaa, ik wil zeker doorgaan

 • Reageer ioon 20/05/2012

  Ik ben blij om te lezen dat je geen ridiculously photogenic Des bent tijdens het lopen. 😉 Anders was ik waanzinnig jaloers geworden.
  Maar petje af voor je prestatie! En voor je doel! 😀

  • Reageer Des 21/05/2012

   hahaha, nee ik moet nog even oefenen op mijn R.P. face

 • Reageer Rosanneke 20/05/2012

  WOW DES! You did it! Wat ontzettend gaaf, gefeliciteerd! Rust nu maar lekker uit, je hebt het verdiend!

  • Reageer Des 21/05/2012

   dankje rosanneke!

 • Reageer Miss Moneypenny 20/05/2012

  Ik ben hartstikke trots op je, Des! En ook een heel klein beetje jaloers. Ik heb het ook een tijdje geprobeerd, zelfde methode met 2 minuten rennen en 1 minuut lopen. Ik hoorde van iedereen dat hardlopen zo verslavend was, maar helaas, net deze verslaving kreeg mij niet te pakken. 😉
  Wat een prachtfoto en wat goed dat je die wedstrijd hebt uitgelopen! Mijlpaaltje!

  • Reageer Des 21/05/2012

   nou ik zal je eeeerlijk zeggen dat ik het hardlopenzelf geen ene zak aan vind. het is meer het gevoel erna

 • Reageer Anke 20/05/2012

  Netjes, goed bezig zeg! En leuk samen met je pa 🙂 Wil die van mij ook wel, maar die rent mij er zo hard uit dat ik (nog) niet durf, haha. Maar lekker blijven uitsloven hoor, op naar de 21km!

  • Reageer Des 21/05/2012

   nou mijn pa ook man. niet te geloven. ik wil gewoon op een dag sneller dan hem zijn.

 • Reageer Eva 20/05/2012

  Wat een goede tijd Des!! Heb je al een volgende wedstrijd in de planning staan?

  • Reageer Des 21/05/2012

   nouuuu ik wil dus zoooo graag meedoen met nog 2 hardlooptochten, maar bij de 1 kom ik net terug van Parijs, en bij de ander ga ik net op huwelijksreis

 • Reageer Peet 20/05/2012

  Wat goed! Gefeliciteerd. Ook ik heb me aangesloten bij de ‘uitslovers’ 😉 Ben pas een paar lessen op weg, maar het voelt nu al zo goed, ik wil meer! Over een tijdje hoop ik 5km te lopen. Een één stuk. En dan ben ik geen uitslover en geen watje, maar alleen maar heel trots op mezelf. Zoals ik nu trots op jou ben. Goed bezig!

  • Reageer Des 21/05/2012

   aww dankje, Peet. Gewoon doorgaan!

 • Reageer Maris 21/05/2012

  Pfff, ik doe het je niet na. Ik heb het een keer geprobeerd, tot aan het park, direct tot de conclusie gekomen dat het NIETS voor mij is. Maar dan ook geen enkele sport hoor, niet alleen hardlopen niet. Ja een keer badmintonnen op het hofje, op een perfecte zomeravond en als het windstil is, dat vind ik wel leuk 😛 Komt dus ook maar 1x in de twee jaar voor haha

 • Reageer Ineke 22/05/2012

  Wauw respect :o! Ik blijf het maar uit te stellen om te beginnen met lopen..

 • Reageer emily 22/05/2012

  GEWELDIG DIT! Ik begin er ook voor te bezwijken, maar ik kan niet hardlopen want m’n linkerbeen zwenkt uit. [dat zeg je zo toch?]
  Maar vanochtend he, toen werd ik opeens wakker, en dacht. Ik ga lopen! Maar ik ben te lui dus bleef lekker liggen wachten tot het 7 uur was [dat was 2 uur wachten..

 • Reageer Marieke 22/05/2012

  Super leuk man, dat het hardlopen je zo goed af gaat. Het is zo lekker! 🙂 Respect dat je het zo goed hebt gedaan al en weer een nieuw doel hebt gesteld.

 • Reageer 77235 23/05/2012

  wow! you go guuurl. wij zijn rond dezelfde tijd begonnen met hardlopen en ik ben nog lang niet zover… ik denk dat ik mijn hardloopschoenen eens ga opzoeken

 • Laat een reactie achter