Nieuwe doelen gezocht

02/05/2012 - 28 reacties

Het voordeel dat je zo gelukkig bent: je hebt veel energie.
Het nadeel dat je zo gelukkig bent: je het (te)veel energie.

Naast mijn baan van 34 uur had ik ook nog 2 dagen in de week Frans (incl huiswerk), vrijwilligerswerk, elke dag een stukje schrijven om jullie tuttebelletjes tevreden te houden, en een stukje schrijven voor Nadelunch, hardlopen, gezond eten (ook een opgave), een sexy setje voor de man aantrekken, jeetje, hoe erg kan ik een vrouw van 2012 zijn.

Maar nu is mijn cursus Frans afgelopen.  Dus heb ik tijd over. Ik dacht ergens dat ik dat wel nodig had, maar het is leuk voor 1 week. De laatste weken ben ik namelijk ontzettend rusteloos: ik wil iets doen. Ik wil bezig zijn. Iets leuks. Iets nieuws.  Salsalessen misschien.  Japans leren. Of misschien toch: pianolessen nemen?

Dus stuurde ik een korte mail voor een proefles piano spelen: “ik kan vader Jacob  spelen, maar ik zou toch wel meer willen. Graag hoor ik of er nog hoop voor mij is”.

Gisteren had ik een proefles. Met de leukste leraar ever (als ik op de middelbare school voor alle vakken zo’n leraar had, dan zag mijn cijferlijst er een stuk beter uit). Hij legde uit wat noten waren. Wat een akkoord was (geen flauw idee dat daar verschil in zat). Wat de G sleutel was (hij: deze komt je misschien wel bekend voor. Ik: ja, die heeft Rihanna als tattoo!).  Hij vroeg wat ik eigenlijk precies wil leren. Was er misschien een liedje die ik wou kunnen spelen? (Ik: ja, van Amelie!).  Hij legde uit dat hij vooral pop en jazz doet. En dat er nog zeker hoop voor mij was. Dat ik eerst maar moest nadenken wat ik precies wou leren.  

Na een uurtje stond ik buiten. Ik vond het de leukste proefles ooit, maar ik twijfel nog of ik verder wil. Want jeetje wat is het veel. En vooral: is er echt nog hoop voor mij?

Nieuw doel dus. Volgende week meedoen met een salsalessen.

Vorige post Volgende post

28 reacties

 • Reageer Saar 02/05/2012

  Vind dat zo stoer dat je dat gewoon doet! Ik wil ook altijd op allerlei cursussen en workshops. Maar het is nooit in de buurt en nooit op de tijden dat ik wil en het is duur enz. enz.
  Toch maar eens een voorbeeld aan jou nemen!

 • Reageer Wen. 02/05/2012

  Ja, what Saar said. Of gewoon niet durven, daar ben ik ook goed in 😉 Dus respect voor jou 😀

 • Reageer Serena 02/05/2012

  Gewoon doen!!! Na een paar lessen kun je denkelijk pas echt zeggen of het wel of niet iets voor je is…

  Grtz Serena

 • Reageer Marjolein 02/05/2012

  Echt piano leren spelen is geen kwestie van een paar weken of maanden. Dan moet je er echt jaar in jaar uit tijd in blijven stoppen 🙂 Als je het zo leuk vindt dat je dat wil blijven doen, dan is er zeker nog hoop 🙂

 • Reageer yeji 02/05/2012

  ach weetje des, piano is ook niet altijd leuk hoor. zit je daar op je allermooist le première arabesque van débussy te spelen, doen je ouders gewoon de deur dicht! (!!!)

  • Reageer Des 02/05/2012

   ok yeji, als ik het goed begrijp ben jij en mooi, kan jij je en goed kleden, kan je mooie foto’s maken, mooi tekenen, skieen, en je kunt OOK NOG EENS PIANO SPELEN!!!1???!!!111

   • Reageer yeji 04/05/2012

    haha ohhh ja uhhh piano speel ik al 10 jaar, maar ik kan bijvoorbeeld helemaal niet zingen of bakken of DJ-en hoor

    • Reageer Des 04/05/2012

     ow. fieuw. gelukkig maar.

 • Reageer Blauwe sokken 02/05/2012

  wat tof dat je een proefles piano hebt genomen! Heb je thuis ook een piano eigenlijk? Ben benieuwd wat je uiteindelijk gaat doen, volgensmij is salsa ook heel leuk!

 • Reageer Tam 02/05/2012

  Yay ik kan ook vader Jacob spelen, woohoo, Piano is wel gaaf hoor, maar ja ik vind zo veel leuk. (behalve knutselen :p)

 • Reageer Maris 02/05/2012

  dat liedje van Amelie is prachtig, competine d’une autre ete toch? Ik kan hem spelen op de piano, maar hij is wel lastig hoor. Dus zet dat doel maar even hoog weg, want voordat je dat kan spelen ben je wel wat jaartjes verder.

 • Reageer Maris 02/05/2012

  Deze bedoel ik: http://youtu.be/1_qqYR5L9ok (hier kon ik het liedje net spelen, was ik zo trots, maar als ik hem nu terug luister speel ik hem hier nog zoooo slecht, lees: uit de maat! En let niet op die vreselijke oude piano die ik toen nog had hihi)

  • Reageer Des 02/05/2012

   die bedoel ik! mijn lievelingslievelings!
   shit ik ben nu op werk, ga thuis meteen je filmpje kijken!

   • Reageer Maris 03/05/2012

    Ja ik vind het ook echt een prachtig nummer!!! Er is nog een nummer van die film die echt heel mooi is om te spelen (en iets minder moeilijk), maar weet even niet meer hoe die heet.

 • Reageer Lin 02/05/2012

  Zullen we gaan boksen?

 • Reageer Lisa 02/05/2012

  Ik weet ook een leuk doel, wat energie via je computer naar mij stromen? Please? Ik beloof dat ik het goed zal gebruiken!

 • Reageer Dorien 02/05/2012

  Japans lijkt me echt een supercoole taal. Of chinees. Dat ga ik volgend jaar aan de universiteit volgen. Ik heb ook een jaartje piano gedaan en ik vond het ontzettend leuk maar ik had helaas echt de stomste leraar ooit duuss… Ach, volgend jaar een nieuwe stad en een nieuw doel. Ik denk tai chi. Want ik wil zoals Katara in Avatar zijn. Ja.

 • Reageer Myrthe 02/05/2012

  Salsa lijkt me echt heel vellie nice! Ik stel me dan wel gelijk zo’n man voor met een roos in zijn mond en strak in pak.. hmm.

 • Reageer Marieke 02/05/2012

  Ik vind piano zo mooi! En salsalessen zo leuk! Ik wil zoveel, haha… Krijg mijn huidige hobby’s en andere bezigheden al amper in mijn week gepropt, ik zou willen dat ik wat meer tijd had. Succes met kiezen!

 • Reageer Lnnk 02/05/2012

  Kijk dat vind ik nou stoer, dat je dan gewoon gaat. Gewoon een proefles volgen.
  Ik denk over dat soort dingen na en daar blijft het dan bij haha.

 • Reageer Nathalie 02/05/2012

  Spannend joh, ben benieuwd wat je gaat beslissen 🙂
  Ik volgde 8 jaar piana aan de muziekacademie maar dat is inmiddels ook alweer bijna 10 jaar geleden (ik vond het spelen heel leuk maar was als de dood voor de examens telkens… stomme verplichte stukken, hele Mozarts en Bach’s die vanbuiten moesten gespeeld worden, … Thuis ging het altijd goed, maar ik verloor telkens al mijn zelfvertrouwen voor die jury). Nu zou ik het ook wel weer willen oppikken maar denk dat ik dan eerder een keyboard of zo zou kopen en dan via de tutorials op youtube wat dingetjes zou proberen – Ik MOET dat stukje van Pride & Prejudice kunnen!
  Veel succes!

 • Reageer Sandrijn 02/05/2012

  Elke week een proefles van iets anders is ook een doel toch?

 • Reageer Saskia 03/05/2012

  Stoer hoor dat je zo’n proefles hebt gevolgd. Ik wil eigenlijk heel graag weer gitaar leren spelen. Ik kon het al een beetje maar nu al jaren niet gedaan.

 • Reageer Elise 03/05/2012

  Gewoon doen! En heeeuuul veel oefenen (dat gaat nog je neus uitkomen, wacht maar af).

 • Reageer Eva 03/05/2012

  Ik vind dat zo leuk he. Dat je iets bedenkt en dat je dat dan doet. Zoveel mensen die ooit die taal willen leren, of op kookles, of viool spelen. Ooit, maar nooit nu.

  Jij probeert het gewoon, gewoon omdat het kan. Omdat je het wil. Om te kijken of het bij je past. En je kunt het uiteindelijk allemaal doen als je wil, om de beurt! Maar dan blijft de vraag: wat wil je het eerst? 😉 Piano is leuk hoor! En misschien is het niet haalbaar om op korte termijn Amelie te kunnen spelen, maar als je wat akkoorden kent, kom je al een heel eind.

  • Reageer Des 08/05/2012

   ah lief van je Eva. ik heb nu gewoon zoiets van: waarom niet. waarom gewoon niet?:)

 • Reageer Nicole 07/05/2012

  Jouw mentaliteit heb ik ook (sinds redelijk korte tijd). Ik doe dingen.. Niet meer denken maar doen! Ondernemen!
  Alleen tsjah.. veelal blijft t bij 1 of 2 keer..

  Al ben ik nu wel erg goed bezig moet ik zeggen!

 • Reageer Jade 12/05/2012

  Salsa dansen is héérlijk, geeft mij echt zo’n blij gevoel. Maar dat kan de piano ook, kun je even lekker in je eigen wereldje wegkruipen en Amelie spelen kun je echt leren, maar je moet gewoon heel veel oefenen (en wel eerst noten leren)! Maar als je een piano thuis hebt kun je dat elk moment van de dag doen (als je dat van plan bent zou ik je een elektrische piano aanraden (geen keyboard), met koptelefoon :P), maar salsa kan niet altijd en is leuker mét partner.

  Wel heel tof dat je ’t gewoon dóet!!

 • Laat een reactie achter