Nieuwtjes al dan niet internet gerelateerd:

15/05/2012 - 28 reacties

 • ik weet niet meer waar, volgens mij was het bij Galadarling. Maar ik las eens dat het lezen van roddelbladen of gossipblogs je negatieve gevoelens geeft. Ik als nu.nl/achterklap verslaafde vond dat natuurlijk de grootste flauwekul. Maar toen ik het zoveelste negatieve nutteloze nieuwtje over Kim Kardashian las werd ik toch kriebelig. Dus besloot ik ermee te kappen. Geen nu.nl/achterklap. Geen dailymail.co.uk. Alleen de outfitfoto’s van celebrities op Girlscene wil ik nog blijven lezen.Want er is natuurlijk wel een grens he. En jongens; het was even flink afkicken, maar na 3 weken moet ik toch zeggen: wat. een. rust
 • ik ben gestopt met schrijven voor ilikegroningen. Dat betekent dat ik wat meer tijd over heb voor het leukste online magazine Nadelunch.
 • wat ik ook wil doen: minder..ehh..ja…hoe ga ik dat zeggen..negatieve blogjes schrijven.  Voorbeeld: dit blogje. Ik wou alleen heel graag nieuwe blogs ontdekken. Maar ik kreeg een negatief gevoel van de reacties, die weer kwamen door het stuk tekst wat ik er boven schreef. Zonde, eigenlijk. En mijn verantwoordelijkheid, want ik schreef erover. Het kan ook bijna geen toeval zijn dat ik deze week bij Jessica Mullen  “If something about your current situation is making you feel bad, don’t post about it.” las.
 • oja. Ik deed ook mee met de bloguitdaging van Ernst-Jan Pfauth.  Hij schreef ook een boek, die je een tijdje geleden gratis kon downloaden. Een heel leuk vlot geschreven boek. Maar toen ik het las wist ik eigenlijk al dat het bloggen wat EJ bedoelt, niet voor mij is. Ik denk dat het meer bedoelt is voor bloggers die echt meer uit hun blog willen halen. Of die over een specifieke onderwerp schrijven.
 • begrijp me niet verkeerd: ik wil ook alles uit mijn blog halen. Maar ik zie het ook als een hele leuke hobby. Meer niet. Ik wil niet denken aan woorden die ik beter kan schrijven zodat ik hoger bij de zoekresultaten van Google kom. Ik wil niet over bepaalde onderwerpen schrijven, zodat meer mensen mij lezen. Ik wil niet denken aan RSS feeds, mijn lay out, bezoekersaantallen ofwatdan ook. Het enige wat ik wil is gewoon een ordinaire huis-tuin en keukenblog zijn.
 • en dan nog even dit: de eeuwige dubbele kant van het stukjes schrijven. Ik geniet echt van leuke stukjes schrijven, maar de laatste tijd vraag ik me steeds vaker of ik nog wel online wil schrijven. Vind ik het nog wel leuk? Vinden mensen dit nou echt leuk? En mijn privacy? Wil ik echt continue stukjes schrijven die iedereen maar kan lezen? Hoelang wil ik dit nog doen? Wat heb ik er aan, waar doe ik het voor? Zijn er meer bloggers die dit herkennen?
 • en als laatste: ik ben verliefd op m’n nieuwe telefoon.
Vorige post Volgende post

28 reacties

 • Reageer emily 15/05/2012

  Ik zou het jammer vinden als je stopt, maar meid, je moet doen waar JIJ je het best bij voelt he!
  Gelukkig hebben we Twitter nog en kan ik alsnog lachen om jouw 140 woorden posts.
  Maar nogmaals, doe JOUW ding 🙂

 • Reageer Elise 15/05/2012

  Jij blijft gewoon schrijven want ik vind ’t leuk. Zo.

 • Reageer Marahschrijft 15/05/2012

  Ik hou van ordinaire huis-tuin en keukenblog 🙂

  • Reageer Des 16/05/2012

   ik stiekem ook. nou eigenlijk zijn die de leukste blogs

 • Reageer Linda 15/05/2012

  Ik zou het in ieder geval erg jammer vinden als je zou stoppen met schrijven en met mij velen anderen volgens mij. Ik vind het wel goed als je, je gaat focussen om meer positieve dingen. Ik merk bij mezelf ook dat het af en toe wel erg makkelijk is om een zeikblog te schrijven, terwijl het zo veel beter is om je positieve dingen te richten. Je komt er wel uit en ik hoop dat je besluit gewoon te blijven bloggen!

 • Reageer Maris 15/05/2012

  Tjah, ik herken het wel een beetje, “wil ik nog wel online schrijven”. Ik heb dat momentje vaak als weer iemand tegen me begint waarom ik zoveel over mezelf deel met IEDEREEN op internet. Dat het gevaarlijk is, blabla, dat iemand het een keer tegen me gaat gebruiken. Maar ach, ik deel geen dingen die me echt kunnen kwetsen, ik schrijf alleen maar verhalen die ook zomaar aan een vrouw bij de bushalte zou vertellen. Dus dan maakt het toch niets uit?

  Ik vind je blog leuk, lees het met veel plezier! Van mij mag je in ieder geval niet stoppen. En ik hoef ook niet een specifiek onderwerp te lezen hoor, schrijf maar lekker waar jij je mee bezig houdt op dat moment, dat is leuk genoeg.

  • Reageer Des 15/05/2012

   “Dat het gevaarlijk is, blabla, dat iemand het een keer tegen me gaat gebruiken”. dat heb ik dus ook. ik snap jou helemaal daarin, want aan de andere kant denk ik “maar WAT kunnen ze dan in hemelsnaam tegen mij gebruiken””.

   Maar ik zit meer met het idee dat dus gewoon echt iedereen mij kan lezen

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 15/05/2012

  Jaaa ik herken dat! Ik ”worstel” daar vaak mee, aangezien ik een groot deel van mijn leven inclusief foto’s van mezelf het inet op pleur. Maar daar ben ik ooit mee begonnen en nu merk ik dat het juist het persoonlijke is dat mensen leuk vinden om te lezen.

  Soms probeer ik het een paar blogs achter elkaar wat te minderen en dan gaan de bezoekersaantallen gelijk naar beneden. En ja daar heb je die sluipmoordernaar: de bezoekersaantallen. Want ookal wil je daar niet mee bezig zijn en ookal doe je bloggen natuurlijk voor eigen plezier, het geeft wel een kick als je ziet dat zoveel mensen jouw blog de moeite waard vinden om te bezoeken.

  En dan de volgende dag is dat opeens weer eng. Wat als AL die mensen nu opeens voor je zouden staan. Ik zou denk ik mijn blog direct offline halen 😉

  Lekker blijven bloggen Des, ik zou het echt een doodzonde vinden als ik je blogs niet meer kon lezen!

  • Reageer Des 16/05/2012

   die kick, dat snap ik! als ik leuke reacties krijg voel ik me toch wel van: nou des dat heb je toch ff leuk geschreven!

 • Reageer 77235 15/05/2012

  ik zou het ook heel heel jammer vinden. maar ik denk dat je ons veel te veel gaat missen om te stoppen

  • Reageer Des 16/05/2012

   dat sowieso

 • Reageer Lin 15/05/2012

  Jaaa, heel herkenbaar hoor Des! Maar je kunt bijvoorbeeld je archief maar tot een bepaalde tijd beschikbaar maken, zodat mensen niet langer dan 3 (of 2, of 1 of een week) maanden terug kunnen lezen. Wie weet doet ik dat binnenkort.

  Ik hoop dat je wel blijft schrijven want I love your stukjes. Maar onthou dat jij altijd zelf in de hand hebt waar je over schrijft. Iedere keer voor je of publish drukt kun je bedenken is het erg als een toekomstige werkgever dit leest? Wat ik wil zeggen you are in control. En persoonlijk zou ik graag zo’n leuke werknemer hebben!

 • Reageer Anke 15/05/2012

  Dit is veel te herkenbaar, alle puntjes alleen heb ik geen nieuwe telefoon, haha. En ik kan natuurlijk niet zeggen of jij het allemaal nog wel leuk vindt, maar ik vind jouw stukjes dus wel echt leuk. Maar doe en kies vooral voor waar jij je goed bij voelt en wat jij echt leuk vindt, dat blijft het allerbelangrijkst 🙂

 • Reageer Eva 15/05/2012

  Het lijkt me goed om je dit soort dingen af te vragen, maar ik hoop dat je blijft bloggen 😉 Je bent een huis tuin en keukenblogger, maar geen ordinaire. Ben je veel te leuk voor.

  Kijk naar wat je online zet en hoe privé het is. Zou je het ook vertellen op een verjaardagsfeestje vol kennissen? Is de anekdote ook geschikt voor op een borrel van je werk? Ik zorg zelf dat ik vooral niet te negatief ben. Persoonlijk vind ik niet erg, maar dan wel de mooie dingen, waar ik trots op ben, die de hele wereld mag weten. Willen ze dat tegen me gebruiken: succes.

  • Reageer Des 16/05/2012

   “Persoonlijk vind ik niet erg, maar dan wel de mooie dingen, waar ik trots op ben, die de hele wereld mag weten. Willen ze dat tegen me gebruiken: succes”

   amen.

 • Reageer manja 15/05/2012

  Ik was hartsikke blij met je blogje over andere blogs! Heb er leuke nieuwe blogs door leren kennen. Ach en het eerste stukje daarin, je bent Des, dat moeten mensen niet zo letterlijk nemen, of iig nietmoeilijkover doen, je mag toch schrijven/denken wat jij wilt?

 • Reageer Sophie 15/05/2012

  Ik zou het héél erg jammer vinden als je stopt! Groetjes van een je grootste lurkers doch trouwe fan.

  • Reageer Des 16/05/2012

   lief dat je ff een reactie achterlaat sophie 🙂

 • Reageer Franske 15/05/2012

  nou, ik hoop dat je online blijft schrijven! kom net voor het eerst op je blog en ben meteen fan

  • Reageer Des 16/05/2012

   dankjewel Franske 🙂 (leuke naam!)

 • Reageer Simone 15/05/2012

  Je MOET blogjes online blijven schrijven hoor! Ik ben dan maar een stiekeme meelezer, maar ik zou het HEEL erg missen als je stopt!

  • Reageer Des 16/05/2012

   ik ga ook niet stoppen hoor, daarvoor vind ik het te leuk. maar het zijn wel vragen die ik me steeds vaker stel hihi.

 • Reageer Saskia 16/05/2012

  Het bloggen heeft mij een tijdje geleden aan het denken gezet. Stoppen met bloggen wil ik niet, daarvoor vind ik het te leuk. Wel ben ik bewuster gaan nadenken wat ik met m’n blog wil en wat ik niet wil dat iedereen kan lezen (zoals foto’s/namen/e.d.)

 • Reageer Marian 16/05/2012

  Je wil nieuwe en positieve blogs zien? Kom maar eens kijken bij mij en laat even weten wat je ervan vindt, als je wilt! Fijne dag nog.

  • Reageer Des 16/05/2012

   ja hallo, waar is je linkie dan 🙂

 • Reageer Blauwe sokken 16/05/2012

  ik hou ook van je huis tuin en keukenblog en ik ben fan en ik hoop dat je nog heel veel stukjes schrijft want jouw stukjes zijn de leukste!
  Zo.

  Al kan ik me wel voorstellen dat je, vooral op dat ‘te persoonlijke’ gebied, je wel afvraagt in hoeverre je dat wilt. Want dat heb ik soms (vaak) ook wel, ik heb hele grappige anekdotes met mijn loml en vriendinnen enzo maar dan denk ik ja ehh dat is toch wel erg persoonlijk als ik daarover ga bloggen en dan doe ik het toch maar niet. Zoiets.

 • Reageer Miss Moneypenny 16/05/2012

  Veel herkenbare zaken voor mij, die jij je afvraagt. Ik vraag me ook weleens af wat ik er nu allemaal mee wil, dat bloggen, en of het nu echt leuk is om de halve wereld deelgenoot te maken van mijn privéleven. *zucht*
  En wat betreft die ene negatieve blog: Ik vond het reuze meevallen. Er zijn altijd wel mensen die zich in negatieve zin aangesproken voelen bij een bepaald onderwerp. Daar kun je niet altijd rekening mee houden. 😛
  Maar als je het mij zou vragen: blijf bloggen, want ik kan je niet missen! 😉

 • Reageer Tam 16/05/2012

  Ik vind je blog leuk want je schrijft zoals ik denk dat jij bent. Ik herken je vragen ook wel, ik schrijf stukken minder en soms even niet. Eerst zette ik mijzelf onder de druk en heb ook de boeken gelezen van bloggersland, maar ik wil niet een niche hebben, ik ben het niche.. whahha klaar, take it or leave it, denk ik dan, niemand betaald mij, ik betaal zelf de site, het weerhoudt mij ervan om een straatjongere te zijn (who am i kidding)
  happy weekend meis

 • Laat een reactie achter