Op hoge hakken lopen is eigenlijk een pies of koekje

22/05/2012 - 25 reacties

 

Weet je wat het is. Op een gegeven moment moet je gewoon aan de bak. Het gewoon doen. Op hakken lopen.

Toen ik nog een jong breezersletje was van rond de 15 jaar liep ik aldoor op hoge hakken. Hele shopsessies op hoge hakken. Geen idee hoe ik dat deed, maar ik deed het. Misschien dat ik toen nog heel graag sexy gevonden wou worden (en nu weet ik inmiddels dat dat een afgelopen zaak is) ofzo.

Op een dag kocht ik Allstars, en die zaten me toch een potje lekker. En ballerina’s. En platte laarsjes. Platte schoentjes. En nog meer sneakers. En op een gegeven liep ik alleen op hoge hakken bij 2 gelegenheden: als ik op stap ging (bijna nooit) of naar een begravfenis (gelukkig bijna nooit).

Welnu, het is daarmee afgelopen. Dat begon toen ik mijn bruidspumps ging zoeken. En ik vond ze van Steven Madden bij Dolcis. Een half uur heb ik er twijfelend rondgelopen, want godver wat waren die krengen hoog, en djiezes wat deden ze pijn. Tot ik dacht: ik koop ze, en houd ze meteen aan. Kan ik ze ook niet meer ruilen, dus dan moet ik wel.

Voordat het moment kwam dat ik me zou bedenken (komt vrij snel namelijk), liep ik naar de kassa, rekende ik af (nee hoor, geen tasje, ik houd ze meteen aan) en liep ik naar buiten.
Sorry, zei ik “liep”?
Ik bedoel: strompelen.

En natuurlijk kocht ik de bruidspumps op een vrijdag. Een vrijdagmiddag, reken maar uit hoe druk het dan is in de stad. Door al die mensen liep ik dan. Voorzichtig, als een kleine Bambi wat net had leren lopen. Stapje voor stapje. Voorzichtig.  En gewoon rechtdoor lopen. Vooral niet naar rechts of links, want dat zou betekenen dat ik een bocht zou maken, en dat zou ook zeker betekenen dat ik op m’n bek zou gaan.

Altijd als m’n vriendinnen en ik een meisje op hoge hakken zien lopen terwijl ze dat totaal niet kan, zeggen we tegen elkaar: als je het niet kunt, moet je het ook ook niet doen he meid!(gemene bitches zijn wij he).

Nou, precies op diezelfde manier werd er dus naar mij gekeken. Terwijl ik naar mijn fiets liep en alleen maar kon denken: au! au! au! au!

MAAR!!

Eenmaal thuis heb ik elke dag erop gelopen. Tijdens het stofzuigen. Trap op. Trap af. Koken*.
Gevolg: ik kon ze bijna mijn hele bruiloft aan.
Gevolg2: op hoge hakken lopen voelt opeens helemaal niet meer zo pijnlijk.
Gevolg3: ik heb inmiddels 4 paar hakken gekocht, waar ik fluitend boodschappen op kan doen.

Waarmee ik alleen wil zeggen tegen al die sneakermeisjes: er is nog hoop. Veel hoop. Als ik het kan, kunnen jullie het ook.

*een man ziet een vrouw graag op hoge hakken achter het fornuis, kan ik u zeggen 😉

Vorige post Volgende post

25 reacties

 • Reageer Fatima 22/05/2012

  Er is dus nog hoop?
  Omdat ik last had van mijn voeten heb ik nu al jaen geen hakken aangehad. Idd alleen op feestjes op speciale gelegenheden of wanneer die broek toch echt een paar hakken nodig heeft.
  Maar wat een pijn! Argh, ik snap niet waarom je niet gewoon hakken aan kan doen zonder dat je er last van kan krijgen?

  Wel heb ik gisteren sandaaltjes gepast met zo’n 5cm hak… já der is idd nog hoop. (ps van de scapinó in een mooie kleur blauw en sleehakje)
  ja er is idd nog hoop!

 • Reageer theselfhelphipster 22/05/2012

  Thank GOD for you. Ik kan alleen nog maar op mijn hooggehakte over-the-knee boots lopen qua hakken na 2 jaar bijna alleen maar op sneakers. 3 paar gorgeous ASOS hakken boven staan die ik nooit aanheb. Maar misschien is er dus ook wat pumps betreft nog hoop. Ik ga het mezelf weer aanleren!

  • Reageer Eline 23/05/2012

   Dit dus! Ik heb ze wel, maar ik trek ze nooit aan omdat ik als een malle Bambi rondstap. Ik ga ook telkens door mijn enkels, heel charmant… Maar oefening baart gelukkig dus kunst.

 • Reageer Marjolein 22/05/2012

  Ik zag pas FANTASTISCHE pumps van Steve Madden. Niet gekocht omdat ik bang was dat ik er niet op kon lopen. Maar na dit stukje wordt de verleiding wel erg groot om ze toch maar te kopen… want oh wat waren ze gaaf!

 • Reageer Marit 22/05/2012

  Echt super leuk geschreven 😀 Maar ik krijg altijd blaren en het doet echt teveel pijn, dus ik denk niet dat dit voor mij geldt 🙁

 • Reageer Roxanne 22/05/2012

  Ooooohhh ik liep vroeger ook altijd op hakken en nu ook niet meer. Ik heb laatst wel een paar gevonden waar het RE-DE-LIJK op gaat (ik heb gelukkig maar zestig paar schoenen waarvan 10 paar hakken dus dat is toch fijn) maar hele dagen kan ik nooit!

  • Reageer Wen. 27/05/2012

   Dacht dat t aan mij lag. Ben het ook verleerd, vroeger nooit last van en nu.. hele dag op hakken? *pakt sneakers uit de auto aan het einde van een bruiloft*

 • Reageer forrthira 22/05/2012

  Ik had ze aan, je buidspumps en toen ben ik afgevoerd naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, omdat ik mijn enkels op 209384902384 plaatsen gebroken had. Oké, alleen de eerste zin is waar. Maar… ze zijn ONMOGELIJK. Echt: HOE DAN?!

 • Reageer Myrthe 22/05/2012

  Oh Des, ik aanbid je. Geef mij even die gave, oké? En als je nog een potje Lef over hebt ook, want met mijn 1.85 m vind ik hakken dragen wel heel erg.. te veel van het goeie. Maar ik vind het wel mooi. Moeilijk.

 • Reageer Rianne 22/05/2012

  Eerst de blaren laten genezen.

 • Reageer Maris 22/05/2012

  Ik herken veel van mezelf in deze blog. Er is zelfs een tijd geweest dat er geen platte schoenen in mijn kast te vinden waren. Totdat ik ging werken achter de bar waar ik wel op platte schoenen moest werken. Ik kocht voor het eerst een paar all stars. En inderdaad, toen kwamen er meer sneakers, en ballerina’s, en slippers, en…. toen kreeg ik met Rick, die ook nog eens 10 cm kleiner is dan ik. Hakken gingen steeds verder de kast in. Uiteindelijk kwam ik op dit punt, dat ik ze weer wilde gaan dragen (na mijn zwangerschap) en nu kan ik ineens niet meer op hakken lopen. Mijn voeten zijn anders gaan staan door mijn eerste zwangerschap, waardoor ik mijn hakken niet meer pas en ik dus pijn krijg na al 5 minuten erop lopen. Ik, de vrouw van de hakken. SUCKS. Om een kort verhaal lang te maken, helaas hier alleen maar hakken als ik een duffe zitverjaardag heb. Hopelijk gaat het ooit weer, want ik mis ze wel een beetje.

 • Reageer Marieke 22/05/2012

  Ik wil het ook zo graag leren! Fijn om te lezen dat er hoop is. Op naar een hele lading nieuwe pumps!

 • Reageer Anni 22/05/2012

  hihihi heerlijk toch op hakken lopen. Ik voel me dan altijd vrouwelijker. (hoewel ik ook vaak genoeg op platte schoenen loop)

 • Reageer Mirthe 22/05/2012

  Ik kan niet op hakken lopen. En als 16-jarige vind ik dat ik dat moet leren, dus ik neem kleine stapjes. Momenteel zit ik op niveau 8cm-sleehak-waarvan-2cm-plateau/zool. En ooit kom ik aan bij de mooiste pumps van de wereld.

 • Reageer Elise 22/05/2012

  Ik hou van je titel. Dit geeft me hoop, ik ga m’n hakkies weer uit de kast trekken.

 • Reageer Foodloveandhappiness 22/05/2012

  Haha jouw man horen we dus niet klagen? Je hebt helemaal gelijk, je moet het ook gewoon doen, hoe vaker hoe beter want op een gegeven moment gaat het echt vanzelf.
  Ik houd ook echt van hakken, probeer het zoveel mogelijk aan te doen (naar werk kan het niet altijd), zeker in m’n vrije tijd. En een goede hak voor lange tochten: sleehakken, genoeg mooie keuze tegenwoordig en loopt heerlijk!

 • Reageer Nathalie 22/05/2012

  Ik heb het mezelf gelukkig al jaren geleden aangeleerd 😀 Bepaalde pumps verkies ik qua comfort zelfs boven ballerina’s… Ik heb smalle voeten waardoor ballerina’s vaak echt niet lekker zitten en op een rare manier gaan snijden net vooraan bij mijn voet :s

 • Reageer Lin 22/05/2012

  http://dailylin.nl/?p=333 de eerste dag dat ik op die pumps liep ben ik een beetje dood gegaan. Nu draag ik ze rustig 5x per dag, alleen wordt het commentaar ‘ ik snap niet dat je daar op kan lopen’ na een tijdje vervelend.

  En wink wink voor je laatste opmerking.

 • Reageer Stéphanie 22/05/2012

  Ik probeer ook steeds vaker toch gewoon mn hakken aan te trekken. Maar als ik weet dat ik veel moet staan of lopen..

 • Reageer Joyce 23/05/2012

  ik ben echt meer een sneakermeisje, maar erg leuk is het wel!

 • Reageer Saskia 23/05/2012

  Hoevaak ik het ook probeer, hakken lopen is toch echt niets voor mij. Eigenlijk mag ik dit ook niet i.v.m. mijn voeten. Zo jammer dat ik mijn high heals alleen aan kan met de fotoshoot (na de bruiloft) en andere schoenen voor mijn bruiloft draag. Maar het is niet anders, heb de rug/voetpijn er niet voor over die ik erna en tijdens heb.

 • Reageer Kim 23/05/2012

  De belangrijkste vraag na deze blog is natuurlijk: Waar heb je al die fantastische schoenen gekocht Des? Ik wil ze ook!

 • Reageer tam 25/05/2012

  haha er is hoop voor me.. ooit toen ik alleen met mijzelf bezig was liep ik op hoge hakken, lang was ik toch al.. Maar tegenwoordig ben ik zo van het gemak.. En de lengte hè, hakken moeten minimaal 8 cm zijn wil ik ze mooi vinden en dan kom ik al uit op 1.91 en das best koud, zo hoog

 • Reageer Rianne 27/05/2012

  Herkenbaar! Ik liep echt altijd op mijn hakken, totdat ik AllStars kocht. Nu heb ik alleen nog maar een paar lage hakken voor in de zomer, maar daar loop ik al gauw blaren mee. Ik moet wel zeggen; als ik ze eenmaal weer aandoe (met de nodige pleisters), voel ik me meteen een stuk vrouwelijker =D

 • Reageer Anna 24/06/2012

  Haha true story! Ik denk dat ik nu een keer in de week wel loop op een ‘hak’, dus mijn laarzen met hak, enkelaarsjes, en heel af en toe (ja toch nog wel) pumps! Je moet even de drempel over (HM, wel of geen hak vandaag?!) maar daarna voel je je toch wel beter (met hak!)!

 • Laat een reactie achter