Begrip is altijd het sleutelwoord

26/06/2012 - 21 reacties

Dit stukje is eigenlijk als advies voor alle mannen die dit lezen, alleen vrees ik dat er niet zoveel mannen die mijn blog lezen, dus nouja, dan is het eigenlijk voor jullie vrouwkes, en als je een vriend/man hebt, dan kun je dit stukje aan hem laten lezen en zeggen: zie je nou wel, wat ik je altijd zei,  doe het dan ook een keer.

Vraagje: waaaaaarom leren jullie mannen nou niet 1x gewoon jullie mond te houden en GEEN advies te geven als wij vrouwen een dramabui-aanval hebben? Nou?? Waarom niet??!!

Bijvoorbeeld. Stel, ik heb een dramabui omdat het kassameisje mij verkeerd aankeek/mijn droomschoenen waren uitverkocht/ik niet wist ik aan moest doen/ongesteld was/of gewoon zomaar. Als wij dan tegen jullie uitvallen, over al die Verschrikkelijke Dingen die wij hebben meegemaakt, dan moeten jullie luisteren. Alleen maar luisteren. En verder..

Nu komt het belangrijkste…jawel….begrip tonen.

Gewoon begrip. Geen advies. Niet zeggen: ja, maar lieverd, jij kan ook wel bitcherig kijken hoor. Niet zeggen: nou schatje, wat ik dus zou doen is…
En al helemaal niet zeggen: schat, nu even niet ok.
Het enige wat je moet doen is luisteren, hmm hmm zeggen. Of “ja ok, nee echt, nou wat sneu zeg lieverd” zeggen. Dat is alles.

Na namelijk ongeveer 10 minuten, ok 15 min in mijn geval, zijn wij vrouwen uitgeraasd. Klaar. En als jullie in die kwartier begrip weten te tonen, dan denken wij vrouwen:

Wow. Wat is het ook een lieve mooie sexy man van mij. Wat een schatje is het, dat hij mij laat uitrazen. Wat ontzettend fijn dat hij begrip heeft.

En vervolgens zij wij als was in jullie handen. Wij houden nog meer van jullie mannen, we koken die zelfde avond nog jullie lievelingsmaal, jullie mogen voetbal kijken, wat zeg ik: we doen zelf niet moeilijk als jullie de borden bij de kopjes sorteren.
Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is dus: niets zeggen, zo af en toe met je hoofd knikken, en hmm hmm zeggen.

Maar nee hoor. Wat doen jullie? Jullie zuchten nog eens diep, zeggen “schatje moet dat nou echt nu”, en vervolgens vinden jullie het raar dat we een “JIJ BEGRIJPT MIJ OOK NOOIT!” schreeuwen en jullie de hele avond op de silent treatment straffen.

Lieve mannen, begrijp het nou.
B.e.g.r.i.p. 1 kwartier. Per maand. Wat zeg ik, misschien wel per kwartaal, als je het echt goed doet.
(Na verloop van tijd zullen wij namelijk denken: ach, hij toont  zo vaak begrip, er is voor mij helemaal geen reden om de boel op hem af te reageren).

Maar het is nog steeds fijn om getrouwd te zijn hoor.

plaatje

Vorige post Volgende post

21 reacties

 • Reageer Ann 26/06/2012

  Hahaha, helemaal herkenbaar!

  Dit ga ik zó hard aan mijn vriend laten lezen straks.

 • Reageer emily 26/06/2012

  HAHAHAHAHA Des, ik hou van je!

 • Reageer Robin 26/06/2012

  Nuttige informatie, ik zet ‘m erbij in het boekje. 😉

 • Reageer Ineke 26/06/2012

  Deze post toon ik aan vriendjelief :D.

 • Reageer Marlous 26/06/2012

  haha forwarded aan de bf! 😉

 • Reageer Myrthe 26/06/2012

  Hahahah als ik ooit ga trouwen laat ik mijn man eerst een Verdrag van Begrip ondertekenen, met een paar mooie citaten uit dit blogje

 • Reageer Serena 26/06/2012

  Whahahahaha!!!

 • Reageer Jelle (mostlyraw.eu) 26/06/2012

  Ja ok, nee echt, nou wat sneu zeg lieverd! 😉

 • Reageer Vilmar 26/06/2012

  Weet je zeker dat het maar 1 keer 15 min per maand is?

 • Reageer Lnnk 26/06/2012

  Wat herkenbaar weer.. 🙂

 • Reageer Inge 26/06/2012

  Ja, die gaat door naar vriendlief 😛

 • Reageer Caithlin 26/06/2012

  Dit stukje zouden alle mannen moeten lezen, ik denk dat dat een hoop drama zou voorkomen!

 • Reageer Maris 26/06/2012

  Haha dat komt omdat mannen maar 1 ding kunnen in het leven: “Oplossingen bedenken voor problemen”. Dat is hun hoofdtaak. Zij kunnen niet een verhaal aanhoren, zonder te denken: “Ik moet hier iets aan doen”. Als ze er niets aan kunnen doen komen ze maar met advies. Heel irritant zo nu en dan, maar ze zullen het nooit leren. Zo werkt het brein van een man nou eenmaal…

 • Reageer Sophie 26/06/2012

  Haha mijn vriend is ook altijd erg van de oplossingen maar tegenwoordig heeft hij gelukkig geleerd dat hij me 5 minuten moet laten uitrazen.

 • Reageer Saskia 27/06/2012

  Hahahahaha oh ZO herkenbaar!

 • Reageer T 27/06/2012

  Lieve Des, als je man begrip toont dan heb je de holy grail te pakken – dan zou ik het niet openbaar maken, want krijg je jaloezie of wil iedereen hem van je afpakken oid

 • Reageer Leonella 27/06/2012

  Zo herkenbaar. Ik doe precies hetzelfde: hij vertelt wat en ik geef advies. Of een schop onder zijn kont. En ik vertel wat en hij luistert. En dan zegt hij dat ik normaal moet doen (het blijft een man).

  Ik denk dat ik geen echte vrouw ben.

 • Reageer Charlaine 28/06/2012

  A-men!
  Het is toch logisch dat ik bloedchagrijnig ben als de wimpers van mn rechteroog mooier krullen dan die van m’n linker!? Luister ernaar, beaam dat het verschrikkelijk oneerlijk is en knuffel me.
  Klaar.

  Zo moeilijk ben ik niet.

 • Reageer Foodloveandhappiness 28/06/2012

  Amen!

 • Laat een reactie achter