Deel 2 antwoorden (maar dan serieus)

25/06/2012 - 34 reacties

Deel 2 voor jullie poppedopjes:

 • Heel lief: dat de stukjes over mijn papa de leukste zijn. Wat een topper is het ook he, die pa van mij. Maar helaas: er zullen wat minder stukjes over hem komen. Mijn vader heeft namelijk een nieuwe functie (hij: foengsie) gekregen. Ik ben ontzettend trots op hem: hij volgt cursussen, vraagt mij om advies, moet huiswerk maken, ik vind het geweldig. Alleen ben ik nu wel voorzichtiger met stukjes over hem te schrijven, ook omdat ik collega’s van hem in mijn FB heb. Hoewel het misschien soms kan overkomen dat ik hem belachelijk maak, dat is het absoluut niet. De humor kan wellicht verkeerd overkomen, daarnaast gun ik ook hem zijn privacy natuurlijk. (Hij zou zeggen: privaasie).
 • Hoe zou je leven eruit zien als je in Indonesie bent geboren: getrouwd met tig kinderen. En ja: inderdaad lang niet zo’n lekker leven als nu. Maar aan de andere kant: wel elke dag zon EN lekker eten.
 • Hoe was je op de middelbare school? Veel of weinig vrienden, goede cijfers? Het was wel ok, denk ik. Ik werd niet gepest, was ook geen supernerd, Er ging in ieder geval wel een wereld voor mij open toen ik geen bril meer had, mijn blokjesbeugel weg mocht, en ik het naveltruitje ontdekte. Mijn cijfers waren een beetje middelmatig. Veel 6en, zo af en toe een 7, en als ik een 8 had was dat heel erg goed.
 • Is hardlopen echt leuk? Nou das grappig, want ik wou hier nog een stukje over schrijven. Ik ben vanaf oktober 2011 gaan hardlopen en het is erg verslavend. MAAR, ik denk dat ik het serieus nog maar een paar weken Echt Leuk vind. Hardlopen vind ik dus in principe gewoon heel erg saai. Het is het gevoel erna wat leuk is. Ik heb trouwens zo’n strakke zwarte camel-toe-gevaar hardloopbroek en een korte van Adidas voor instant SEXYNESS.
 • Welke make up/shampoo/lipbalsem gebruik je? Ik ben een NERD in opmaken. Echt. Ik smeer vaseline m’n kop als mijn dagcrème op is bijvoorbeeld. Ik wil ’s ochtends zo snel mogelijk de deur uit en heb geen zin om lang voor de spiegel te staan. Qua make up gebruik ik alleen maar eye liner en no7 Kate  Moss Rimmel lippenstiPt. Verder was ik mijn gezicht met Niveau wasgel, gebruik ik gezichtscrème van dr Hoog (zoiets?), al vind ik die van de Aldi ook een topper. En elke avond en ochtend jezelf insmeren met bodylotion he meisjes, niet vergeten. Oh EN elke week je lijf scrubben, daar wordt het echt zacht van. Wie mij niet gelooft mag mij persoonlijk betasten
 • Wat vind je eng maar wil je eigenlijk heel graag doen? Eng is een groot woord, maar ik zou heel graag een wereldreis willen maken. Alleen. Ik wou het al toen ik studeerde, maar toen vond ik een baan. En toen ging ik samenwonen. En nu ben ik getrouwd. En heb ik een koophuis. Maar misschien wel ooit.
 • Welk land/stad staat op nummer 1 op je “wil ik heel graag eens bezoeken’ lijstje?
  Tokio. Australië. Brazilië. Thailand (en Afghanistan trouwens niet).
 • Je favo Indonesische gerecht? De bamigoreng van mijn vader. De pisang goreng van mijn oma.
 • Van welk merk/winkel/organisatie zou jij wel ambassadrice willen zijn? Lush! Bodyshop! Of iets anders “groens”. Mijn favo winkel heb ik niet echt, maar ik kom wel heel graag op de markt, telt dat ook?
 • Wat vind je aantrekkelijk aan je man? Innerlijk: bescheidenheid. Uiterlijk: als ie er zeg maar uitziet als Cristiano Ronaldo*
 • Wat denk je dat jouw eerste indruk is op mensen? Beetje druk. Ongemakkelijk. Weet zich geen houding te geven. Totaal gestoord dus.
 • Hoe ver zou je ooit gaan in assertiviteit en arrogantie? Niet. Ik ben een softie. Ik zou wel wat vaker voor mezelf op (durven) willen komen. Er komen soms wat momenten bij dat ik denk: Jezas Des, dat pik je toch verdomme niet! Maar dan pik ik dat wel, en dan bedenk ik achteraf altijd wat ik beter had kunnen zeggen. Voor de volgende keer. Die er weer komt, en dan flik ik het weer.
 • Ben je wel eens bang om een karikatuur van jezelf te worden? Ja en nee. Ja, want soms schrijf ik een stukje waarin ik mezelf weer eens uitvergroot en dan denk ik: nou Des, nu weten we het wel hoor. Daarom gooi ik er zo af en toe eens een serieus stukje om even aan te geven dat ik ook heust wel eens normaal kan doen.

*HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHA.

Vorige post Volgende post

34 reacties

 • Reageer Niya 25/06/2012

  Ah leuk dat je mijn vraag hebt beantwoord (over middelbare school)! En ik ben jaloers op je mooie huid, ik ga ook je vaseline en dr van der hoog creme regime proberen, haha!

  • Reageer Des 26/06/2012

   hahaha, die vaseline gebruik ik echt alleen als ik helemaal geen creme meer heb.

 • Reageer emily 25/06/2012

  Hahahaha het lijkt me echt grappig met jou hoor!

  • Reageer Des 26/06/2012

   jonge ik BEN ook grappig!

 • Reageer Anke 25/06/2012

  Ik vind dat je best ambassadrice van de markt kan zijn! En pisang goreng, hmmm!! Mijn oma heeft me eens geleerd hoe ik het moet maken 🙂 (Niet dat ik het nu vaak maak of eet, helaas.) Als het maar wel met meel van het merk met de draak erop is hoor, de andere merken zijn niet goed genoeg, haha 😉

  • Reageer Des 26/06/2012

   hhahahhahahhahaha, ik kan het dus gewoon niet he

 • Reageer theselfhelphipster 25/06/2012

  Hahahaha at Ronaldo joke. & Lush & TBS forever. <3 En assertiviteit is echt een interessant onderwerp, ik vraag me altijd af hoe ver je erin moet gaan en wat 'goed' is daarin.

  • Reageer Des 26/06/2012

   yep, dat heb ikd us ook. vooral omdat ik dus heb geleerd van “laat maar gaan, Des, maak je er niet druk om”. Maar soms moet je toch ook een beetje van je afbijten?

 • Reageer tam 25/06/2012

  Leuke vragen en antwoorden.Pisang goreng, mmm ik wil nu ook.
  Morgen ga ik bami goreng maken maar vast niet zo lekkers als je vader zijn bamigoreng.

  • Reageer Des 26/06/2012

   nooit. die van m’n pa is het allerlekkerste natuurlijk

 • Reageer Foodloveandhappiness 25/06/2012

  haha hoe grappig is dit ‘ik denk dat ik het nog maar een paar weken echt leuk vind’…realistische blik (lijkt me). Hardlopen lijkt mij echt vreselijk saai, maaarrrr ik heb respect voor alle mensen die er fanatiek mee bezig zijn. Ik denk aan jullie allemaal als ik op de bank wat anders leuks aan het doen ben;)
  En Ronaldo….ieeeehhh

  • Reageer Des 26/06/2012

   ja maar echt, ik loop soms hard, en dan denk ik: ok Des, vind je dit nou echt leuk? En dan besef ik me: dit is gewoon geen ene zak aan!

 • Reageer Elise 25/06/2012

  Grappig, op mij kom je (door hoe je schrijft) juist over als een erg assertief persoon.

  • Reageer Des 26/06/2012

   nee hahahah, dat is schijn. believe me

 • Reageer Myrthe 25/06/2012

  Mijn gezichtsuitdrukking bij deel 1 van de Ronaldo-grap was echt heel erg… gechoqueerd. Toen scrollde ik naar beneden en was mijn gezichtsuitdrukking vooral een hele grote lach, driewerf hoera voor Ronaldo-is-lelijk-medestanders!

  • Reageer Des 26/06/2012

   hij kijkt alsof ie moet poepen

 • Reageer Marloes 25/06/2012

  Ooh ik krijg honger van je favo eten 🙂 mijn moeder is ook de beste indische koker!

  • Reageer Des 26/06/2012

   lekker he!

 • Reageer Maris 25/06/2012

  Wat een leuk blogje. Ook ik geniet van de blogjes over je pa!

 • Reageer Leonella 25/06/2012

  Ik dacht echt waaah bestaat er iemand die Ronaldo echt leuk vindt?

  En toen zag ik het sterretje. Gelukkig. (en dan bedoel ik niet dat sterretje dat de tv nodig heeft om een vriendin te vinden).

  En heel veel succes voor je pa in zijn nieuwe functie

  • Reageer Des 26/06/2012

   ahh lief, dankje!

 • Reageer Saskia 25/06/2012

  Ik wil je persoonlijk betasten om te checken of scrubben echt helpt haha 😉 Leuke lijst weer, heerlijk altijd om te lezen.

  • Reageer Des 26/06/2012

   het helpt ECHT. Een heel zacht fluweelhuidje krijg je ervan

 • Reageer Marcella 25/06/2012

  Leuk om je zo beter te leren kennen!

  • Reageer Des 26/06/2012

   wel handig he, dit soort lijstjes

   • Reageer Marcella 28/06/2012

    Absoluut! Maar ik blijf je blogs ook lezen hoor!

 • Reageer Chantal 25/06/2012

  En ik dacht nog wel dat ik een exotisch diersoort was vanwege mijn talent voor nogal idiot uit de bocht te komen en geen houding weten te geven. Precies de verkeerde dingen zeggen terwijl het in je hoofd best leuk klonk, maar zodra het over je lippen rolt je een groot gat wenst dat je even kunt weg zakken. Maar er zijn meer gestoorde gekken op deze aardbol. Fijnheid!

  En dat assertieve dat ken ik zo! Op het moment laat ik over me heen walsen om me achteraf gigantisch op te fokken er over. Beetje te laat. Maar eerst opfokken en er iets over zeggen en daarna het los laten of doen alsof het me niks doet, dat lukt me niet.

  Leuke antwoorden!

  • Reageer Des 26/06/2012

   dank chantal! ja ik ben nog steeds op zoek naar een ehh..geschikte oplossing daarvoor

 • Reageer Marlous 25/06/2012

  Fijn om weer stukjes van jouw hand te lezen. Jammer van ja vader maar begrijpelijk (oh en gefeliciteerd met de nieuwe baan!).

  • Reageer Des 26/06/2012

   dankje Marlous (ik geef het ff door hihi )

   • Reageer T 27/06/2012

    en ook van mij ^^

 • Reageer yourlifestyleguide.nl 27/06/2012

  Leuk stukje weer Des! Leuk om meer over je te lezen. Grappig kind ben je toch

 • Reageer Miss Moneypenny 27/06/2012

  En weer zijn we iets dichter bij de mythe ‘Des’ gekomen. Ik zeg hoera. Leuk stukje! 😉

 • Reageer Fragrances 27/06/2012

  Heel leuk artikelen weer!

 • Laat een reactie achter